Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Danski plavi sir DanabluKoristite Danablu za svoje omiljene salate sa plavim sirom.
Pogledajte još šta kuvati sa plavim sirom....
24. januar
Kako se čuva plavi sir?Pogledajte i neke ideje za:
- salate sa plavim sirom;
- supe sa plavim sirom;
- sos od plavog sira....
13. jul
Prženi plavi patlidžanPatlidžan (odaberite onaj sa svetlijom korom) nasecite na dugačke trake. Posolite ga.
U tiganju ugrejte ulje i pržite patlidžan sa obe strane do lepe boje. Izvadite i ocedite patlidžan, pa ga poređajte u tanjir i ukrasite...
29. sep.
Plavi patlidžan na roštiljuGotove plave paradajze na roštilju stavite u posudu i između njih pospite sa malo sirćeta i iseckanog peršuna....
24. sep.
1
Koliko dugo može da traje plavi sir?A sa dobro očuvanim plavim sirom možete pripremiti poslastice kao što su:
- deserti sa plavim sirom;
- predjela sa plavim sirom;
- sosevi sa plavim sirom....
06. jul
Da li je korisno jesti plavi sir?A ako želite nešto ukusno, pogledajte naše predloge za:
- salate sa plavim sirom;
- supe sa plavim sirom;
- deserti sa plavim sirom....
28. jun
Najpoznatiji plavi sireviPlavi sirevi su deo jelovnika svakog ljubitelja prefinjene kuhinje. Postoji mnogo vrsta plavih sireva, ali među najpopularnijima su Rokfor, Gorgonzola i Stilton....
06. jul
Plavi patlidžan na francuski načinPlavi patlidžan naseći na kriške, pa ih pobiberiti. Staviti ih u nauljenu tavu, pa ih preliti preostalim maslinovim uljem.
Peći ih 5 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni....
14. sep.
Pečeni plavi patlidžan i paprikePaprike i plavi patlidžan ispeći. Oljuštiti ih i naseći na komade. Smesu od porvća posoliti. Ulje prepržiti i ostaviti da se ohladi.
Sjediniti ga sa sirćetom i naliti u povrće. Dodati naseckane peršun i beli luk....
03. okt.
SirOvi sirevi se dele na tri vrste – sa belom buđi, sa plavom i sa takozvanom opranom korom. Francuska je jedna od zemalja u kojoj se proizvodi najviše sireva, a svaka francuska provincija ima tipične lokalne sireve....
09. april
Koja vina i pića se služe uz plavi sir?Pogledajte i neke ideje za:
- deserti sa plavim sirom;
- hleb sa plavim sirom;
- pice sa plavim sirom....
11. jul
Plave ŠljivePoznaćete ga po duguljastom ili elipsastom obliku, kao i po plavkastim kožnim omotačem, koji je na mestima više ljubičast, nego plav.
Dok sazreva, meso ploda je kiselo i zeleno....
26. jul
Plava RibaSastav plave ribe
Slično ostalim ribama, plava riba je izuzetno bogata mineralima i vrednim materijama. Oskudna mastima, plava riba sadrži belančevine, vitamine A....
27. jun
Plava borovnicaLekovita i profilaktička svojstva plave borovnice
Uz redovnu konzumaciju masne hrane, konzumiranje plave borovnice snižava trigliceride i topi masnoće na stomaku....
18. avgust
Magareći sir - najskuplji sir na svetu100 procentni prirodni sir od magarećeg mleka je najnoviji hit na tržištu, a ujedno i najskuplji.
Ovaj inovativni proizvod je prvi put predstavljen pre nekoliko dana na sajmu u Zasavici. Magareći sir je proizvod jedne...
10. mart
Buđavi SirForm d'Amber se odlikuje neagresivnom aromom i žuto-narandžastom bojom, ispresecan plavo-zelenim do sivo-žutim venama. Kora sira je suva i treba da se odstrani kod konuzmacije....
14. jul
Sitan SirSitan sir (vurda) je jedna od hranljivih namirnica, koje čovek treba da konzumira redovno. Smatran za jednu od najstarijih namirnica, sitan sir je u stanju da da sve neophodno organizmu - do vitamina, preko proteina,...
09. jul
Bri SirBri je francuski sir sa plemenitom plesni i spada u grupu mekanih sireva. Nazivan često "kralj sireva", Bri je verovatno najpopularniji francuski sir, poznat i voljen u selom svetu. Njegovo simpatično ime dolazi iz istorijske...
07. jul
Feta SirFeta /φέτα/ je beli sir, koji se tradicionalno proizvodi u Grčkoj. U suštini 75 procenta konzumiranih sireva u Grčkoj su tog tipa. Feta se može uporediti sa našim sirom u salamuri ili sa mekim sirom. Da bi se napravio feta...
20. dec.
Sir MjunsterMjunster (Munster, Munster-géromé) je francuski sir, koji se proizvodi od kravljeg mleka. Zajedno sa Kamemberom, Taleđiom, Stiltonom i Limburškim sirom spada u najsmrdljivije sireve na svetu. On je popularan još kao...
12. okt.
Sir BoforBofor (Beaufort) predstavlja vrstu polutvrdog sira koji se pravi od kravljeg mleka u francuskoj oblasti Savoja. Zajedno sa Kamemberom, Komteom, Mjunsterom i Brijem on je među najpopularnijim francuskim sirevima...
08. okt.
Sir NjušatelNjušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem. Proizvodi se u regiji Gornja Normandija gde se smatra za jedan od nastarijih...
08. okt.
Limburški SirLimburški sir (Limburger) predstavlja vrstu mekog sira koji se proizvodi od kravljeg mleka. Po tradiciji se sprema u Belgiji, Holandiji i Nemačkoj. Poznat je po zasićenom ukusu i jakom mirisu. U suštini zajedno s Munsterom...
05. okt.
Komte sirKomte je francuski sir, koji se proizvodi od nepasterizovanog kravljeg mleka. Poznat je još pod imenom Grijer de Komte (Gruyère de Comté). Zajedno sa Kamemberom, Boforom i Minsterom ulazi u spisak najpopularnijih...
05. okt.