Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Danski plavi sir DanabluDanski plavi sir Danablu
24. januar
Koristite Danablu za svoje omiljene salate sa plavim sirom. Pogledajte još šta kuvati sa plavim sirom....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
plave ili zelene šare?...
Kako se čuva plavi sir?Kako se čuva plavi sir?
13. jul
Pogledajte i neke ideje za: - salate sa plavim sirom; - supe sa plavim sirom; - sos od plavog sira....
Prženi plavi patlidžanPrženi plavi patlidžan
29. sep.
Patlidžan (odaberite onaj sa svetlijom korom) nasecite na dugačke trake. Posolite ga. U tiganju ugrejte ulje i pržite patlidžan sa obe strane do lepe boje. Izvadite i ocedite patlidžan, pa ga poređajte u tanjir i ukrasite...
Plavi patlidžan na roštiljuPlavi patlidžan na roštilju
24. sep.
1
Gotove plave paradajze na roštilju stavite u posudu i između njih pospite sa malo sirćeta i iseckanog peršuna....
Koliko dugo može da traje plavi sir?Koliko dugo može da traje plavi sir?
06. jul
A sa dobro očuvanim plavim sirom možete pripremiti poslastice kao što su: - deserti sa plavim sirom; - predjela sa plavim sirom; - sosevi sa plavim sirom....
Da li je korisno jesti plavi sir?Da li je korisno jesti plavi sir?
28. jun
A ako želite nešto ukusno, pogledajte naše predloge za: - salate sa plavim sirom; - supe sa plavim sirom; - deserti sa plavim sirom....
Najpoznatiji plavi sireviNajpoznatiji plavi sirevi
06. jul
Plavi sirevi su deo jelovnika svakog ljubitelja prefinjene kuhinje. Postoji mnogo vrsta plavih sireva, ali među najpopularnijima su Rokfor, Gorgonzola i Stilton....
Plavi patlidžan na francuski načinPlavi patlidžan na francuski način
14. sep.
Plavi patlidžan naseći na kriške, pa ih pobiberiti. Staviti ih u nauljenu tavu, pa ih preliti preostalim maslinovim uljem. Peći ih 5 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni....
Pečeni plavi patlidžan i paprikePečeni plavi patlidžan i paprike
03. okt.
Paprike i plavi patlidžan ispeći. Oljuštiti ih i naseći na komade. Smesu od porvća posoliti. Ulje prepržiti i ostaviti da se ohladi. Sjediniti ga sa sirćetom i naliti u povrće. Dodati naseckane peršun i beli luk....
SirSir
09. april
Ovi sirevi se dele na tri vrste – sa belom buđi, sa plavom i sa takozvanom opranom korom. Francuska je jedna od zemalja u kojoj se proizvodi najviše sireva, a svaka francuska provincija ima tipične lokalne sireve....
Koja vina i pića se služe uz plavi sir?Koja vina i pića se služe uz plavi sir?
11. jul
Pogledajte i neke ideje za: - deserti sa plavim sirom; - hleb sa plavim sirom; - pice sa plavim sirom....
Plave ŠljivePlave Šljive
26. jul
Poznaćete ga po duguljastom ili elipsastom obliku, kao i po plavkastim kožnim omotačem, koji je na mestima više ljubičast, nego plav. Dok sazreva, meso ploda je kiselo i zeleno....
Plava RibaPlava Riba
27. jun
Sastav plave ribe Slično ostalim ribama, plava riba je izuzetno bogata mineralima i vrednim materijama. Oskudna mastima, plava riba sadrži belančevine, vitamine A....
Plava borovnicaPlava borovnica
18. avgust
Lekovita i profilaktička svojstva plave borovnice Uz redovnu konzumaciju masne hrane, konzumiranje plave borovnice snižava trigliceride i topi masnoće na stomaku....
Magareći sir - najskuplji sir na svetuMagareći sir - najskuplji sir na svetu
10. mart
100 procentni prirodni sir od magarećeg mleka je najnoviji hit na tržištu, a ujedno i najskuplji. Ovaj inovativni proizvod je prvi put predstavljen pre nekoliko dana na sajmu u Zasavici. Magareći sir je proizvod jedne...
Buđavi SirBuđavi Sir
14. jul
Form d'Amber se odlikuje neagresivnom aromom i žuto-narandžastom bojom, ispresecan plavo-zelenim do sivo-žutim venama. Kora sira je suva i treba da se odstrani kod konuzmacije....
Sitan SirSitan Sir
09. jul
Sitan sir (vurda) je jedna od hranljivih namirnica, koje čovek treba da konzumira redovno. Smatran za jednu od najstarijih namirnica, sitan sir je u stanju da da sve neophodno organizmu - do vitamina, preko proteina,...
Bri SirBri Sir
07. jul
Bri je francuski sir sa plemenitom plesni i spada u grupu mekanih sireva. Nazivan često "kralj sireva", Bri je verovatno najpopularniji francuski sir, poznat i voljen u selom svetu. Njegovo simpatično ime dolazi iz istorijske...
Feta SirFeta Sir
20. dec.
Feta /φέτα/ je beli sir, koji se tradicionalno proizvodi u Grčkoj. U suštini 75 procenta konzumiranih sireva u Grčkoj su tog tipa. Feta se može uporediti sa našim sirom u salamuri ili sa mekim sirom. Da bi se napravio feta...
Sir MjunsterSir Mjunster
12. okt.
Mjunster (Munster, Munster-géromé) je francuski sir, koji se proizvodi od kravljeg mleka. Zajedno sa Kamemberom, Taleđiom, Stiltonom i Limburškim sirom spada u najsmrdljivije sireve na svetu. On je popularan još kao...
Sir BoforSir Bofor
08. okt.
Bofor (Beaufort) predstavlja vrstu polutvrdog sira koji se pravi od kravljeg mleka u francuskoj oblasti Savoja. Zajedno sa Kamemberom, Komteom, Mjunsterom i Brijem on je među najpopularnijim francuskim sirevima...
Sir NjušatelSir Njušatel
08. okt.
Njušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem. Proizvodi se u regiji Gornja Normandija gde se smatra za jedan od nastarijih...
Limburški SirLimburški Sir
05. okt.
Limburški sir (Limburger) predstavlja vrstu mekog sira koji se proizvodi od kravljeg mleka. Po tradiciji se sprema u Belgiji, Holandiji i Nemačkoj. Poznat je po zasićenom ukusu i jakom mirisu. U suštini zajedno s Munsterom...
Komte sirKomte sir
05. okt.
Komte je francuski sir, koji se proizvodi od nepasterizovanog kravljeg mleka. Poznat je još pod imenom Grijer de Komte (Gruyère de Comté). Zajedno sa Kamemberom, Boforom i Minsterom ulazi u spisak najpopularnijih...