Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pohovane tikvice sa Patafri pohovanjemPohovane tikvice sa Patafri pohovanjem su mnogo ukusne....
14. januar
Pohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanjeBrze i jednostavne pohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanje.
U posudi se pomešaju prezle, kukurzno brašno, so, biber, aleva paprika i origano. Meša se da se dobro sjedine sastojci....
27. maj
Šaran pohovan sa kornfleksomOčistimo šarana od iznutrica i krljušti. Isečemo ga na kotlete.
Umutimo jaje u tanjiru zajedno sa začinima i u drugom zamesimo kukuruzno brašno i kornfleks.
Uvaljamo parčiće šarana u jaje i začine, posle u smesu sa...
15. april
Jezik, pohovan sa pivomU posoljenu vodu stavljamo da se skuva jezik. Možete da koristite teleći ili svinjski kako vam se sviđa.
Nakon što se skuva, ocedimo od vode i ljuštimo ga. Sečemo ga na krugove. U posudi umutimo jaja.
Uzimamo parče...
21. april
Kobasice, pohovane u smesi od pivaUzmite svako parče komade i potopite ga u smesu za pohovanje, stavite ih da se prže.
Pržite na umerenoj temperaturi, dok ne dobiju zlatnu boju. Ostaivte ih da se ocede na ubrusu....
19. januar
Vrste pohovanjaPohovanje ima dosta prednosti, a najveća prednost pohovanih namirnica jeste što im se zadržava sočnost na taj način....
23. sep.
Pravila pohovanjaPohovanje igra ulogu zaštite, koja čuva dobre kvalitete sastojaka.
Pohovanje je prethodna kulinarska obrada proizvoda pre prženja uz pomoć brašna, prezli ili druge vrste poroizvoda za pohovanje....
10. jun
Kotleti ajkule pohovani u belancuPospite kotlete solju, biberom i izgnječenim belim lukom, naprskajte sokom od limuna i ostavite da odstoji oko 30-40 minuta.
Umutite belanca na sneg sa prstohvatom soli. Ocedite filete, uvaljajte ih u brašno, a posle potopite...
24. april
Riblji fileti pohovani u pivuOcedite od suvišne smese za pohovanje. Sipajte ulje da se zagreje.
Kad se zagrejalo, pržite riblje filete sa obe strane, dok ne porumene. kada su gotovi, odložite ih na papir, kako bi se ocedili od suvišne masnoće....
17. april
Pileći zalogaji pohovani u bademuPrvo pripremite smesu za pohovanje. Umutite belnaca i so na sneg. U posebnu posudu usitnite bademe.
Uzmite komade filea i prvo uvaljajte u brašno, nakon toga umutite belanca sa solju i nakraju uvaljajte u bademe....
07. maj
Brokoli u mekanoj smesi za pohovanje sa senfomDobro umutite jaja za pohovanje i u njih dodajte sve ostale sastojke za pohovanje, dok ne dobjete kašu....
01. maj
Hrskava smesa za pohovanje za ribu i pileAko je smesa za pohovanje ribe, u nju dodajemo i ruzmarin. Ako je za piletinu dodajemo bosiljak.
Smese bude dosta što je sasvim dovoljno za 15 fileta ribe i za celo pile bez kostiju....
12. dec.
Hleb pohovan sa kiselim mlekomNapomena: Veoma jednostavan recept za prelepe prženice, koje su dobro pohovane i sa debelom koricom....
01. dec.
Jednostavne školjke, pohovane u smesi od jajaPoslužite pohovanje školjke.
Gotove jednostavne školjke, pohovane u smesi od jaja serviraju se sa kriškom limuna na vrhu....
15. jun
Jezik, pohovan u mekanoj smesiUgrejte ulje i potopite svako parče u smesu za pohovanje, pržite na umerenoj vatri, okrećite sa obe strane.
Servirajte toplo sa sosom od belog luka ili limuna....
20. feb.
Šaran pohovan u kukuruznom brašnuPripremite smesu za pohovanje tako što promešate nekoliko kašika kukuruznog brašna sa biberom i alevom paprikom, dodajte so po ukusu i na kraju dodajte pivo dok ne dobijete smesu pogodnu za pohovanje....
25. nov.
Marinirani parti bataci pohovani u kornfleksuMarinirani parti bataci pohovani u korfleksu se služe topli....
30. jul
Pileći zalogajčići pohovani u tortilja čipsuIsečemo pileći file na male zalogaje. Sipamo u posudu. Dodajte majonez i dobro promešajte.
Ostavljamo na oko 30 minuta.
Čips sameljemo u blenderu. Sipamo mrvice u posudu i u njima obilno uvaljamo svako parče piletine...
26. jul
Puževi pohovani u smesi sa pivomPristupite pohovanju:
Smesu za pohovanje pripremite u dubokoj posudi od 1 litra. Stavite 3 jaja, 200 ml piva, a brašno dodajte dok smesa ne postane lepljiva i nakon toga posolite....
12. jun
Sočna svinjska džigerica, pohovana u kornfleksuIsecite džigericu na komade za pohovanje i potopite u sodu bikarbonu i sveže mleko na oko 30 minuta. Nakon toga operite i dobro osušite ubrusom....
29. januar
Fileti ribe pohovani u apetitnoj smesiSvaki file potopite prvo u jaja, nakon toga u suvu smesu za pohovanje.
Stavite papir za pečenje u pleh i poređajte filete....
25. januar
Tajne savršenog pohovanjaPošto ste upoznati sa tajnama idealnog pohovanja, preporučijemo da probate i neke od naših recepata, a upravo:
- pohovani kačkavalj;
- pohovani sir;
- pohovana piletina;
- pohovana riba;...
06. april
Riba hek sa kukuruznim pohovanjem i krompir salatomKrompir se kuva u posoljenoj vodi. Kada bude gotov ostavlja se da se ohladi i oljušti se. Iseče se na kocke veličine 3 x 3 cm. Luk se iseče na polumesece. Masline se očiste od koštica i iseku se na krupno. Dodaju se mali...
07. mart