Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Patafri pasta za pohovanjePatafri pasta za pohovanje
15. mart
Brašno se proseje u odgovarajuću posudu. U sredini se napravi mala rupica u koju se sipaju jaja i malo ulja. Umutite sastojke dok postepeno dodajete pivo (vodu ili mleko). Umutite žicom dok ne dobijete glatku smesu. Vreme...
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Pohovanje ima dosta prednosti, a najveća prednost pohovanih namirnica jeste što im se zadržava sočnost na taj način....
Pravila pohovanjaPravila pohovanja
10. jun
Pohovanje igra ulogu zaštite, koja čuva dobre kvalitete sastojaka. Pohovanje je prethodna kulinarska obrada proizvoda pre prženja uz pomoć brašna, prezli ili druge vrste poroizvoda za pohovanje....
Kopriva u smesi za pohovanjeKopriva u smesi za pohovanje
06. jul
Sipa se u smesu za pohovanje i muti se. Nakon toga se prži u tiganju sa malo ulja dok pohovana kopriva ne dobije zlatkastu koricu. Poslužite koprivu u smesi za pohovanje sa mlečnim sosom od belog luka....
Tajne savršenog pohovanjaTajne savršenog pohovanja
06. april
Pošto ste upoznati sa tajnama idealnog pohovanja, preporučijemo da probate i neke od naših recepata, a upravo: - pohovani kačkavalj; - pohovani sir; - pohovana piletina; - pohovana riba;...
Tajna pohovane ribeTajna pohovane ribe
31. januar
Pogledajte još naše recepte za: - pohovanog šarana; - pohovanog tolstolobika; - pohovanog oslića; - tajne ukusne ribe;...
Tikvice sa ukusnom smesom za pohovanjeTikvice sa ukusnom smesom za pohovanje
11. jun
Tako spremljene ove tikvice sa ukusnom smesom za pohovanje možete poslužiti sa mlečnim sosom ili drugim po želji....
Riba u mekanoj smesi za pohovanjeRiba u mekanoj smesi za pohovanje
23. avgust
Bela riba se priprema brzo i kada je izvadite iz ulja ona će nastaviti da se prži zato što je ognuta toplom smesom za pohovanje....
Kačkavalj sa duplom smesom za pohovanjeKačkavalj sa duplom smesom za pohovanje
09. dec.
Kačkavalj isecite na porcije. Umutite jaja. Pomešajte brašno i prezle, a u njih možete dodati začine po želji. Pripremite posudu sa bodom. Potopite kačkavalj u vodu. Nakon toga ga uvaljajte u prezle, pomešane sa brašno...
Detalji pohovanja s kornfleksomDetalji pohovanja s kornfleksom
01. avgust
Drugi ipak savetuju da se u kornfleks smrvljen u avanu dodaju prezle, brašno i jaja, da bi se dobila gušća smesa za pohovanje....
Pohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanjePohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanje
27. maj
Svaka tikvica se umače prvo u umućeno jaje, posle u suvu smesu za pohovanje sa obe strane i blago se izlupa....
Pileće džigerice u specijanoj smesi za pohovanjePileće džigerice u specijanoj smesi za pohovanje
17. jul
U drugu sipamo smesu za pohovanje, a u treću posudu pomešamo prezle i seme susama. Domaće pripremljena mlevena prezla je najukusnija....
Začinjavanje jarećeg mesaZačinjavanje jarećeg mesa
10. april
Jedan od osnovnih problema kod spremanja jaretine je to što ona ima dosta specifičan miris. Ako uspemo da začinimo jaretinu pravilno, onda ćemo moći da se izbavimo od toga i da uživamo u nežnom ukusu ovog sočnog i krhkog...
Korisni saveti za uspešno pohovanje karfiolaKorisni saveti za uspešno pohovanje karfiola
26. sep.
za pohovanje i pržite do zlatne boje....
Brokoli u mekanoj smesi za pohovanje sa senfomBrokoli u mekanoj smesi za pohovanje sa senfom
01. maj
Dobro umutite jaja za pohovanje i u njih dodajte sve ostale sastojke za pohovanje, dok ne dobjete kašu....
Tikvice u odličnoj smesi za pohovanje od kačkavaljaTikvice u odličnoj smesi za pohovanje od kačkavalja
16. jul
Pripremite smesu za pohovanje tako što umutite jaja i dodajte pavlaku, promešajte. Dodajte so, brašno i rendani kačkavalj, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu....
Hrskava smesa za pohovanje za ribu i pileHrskava smesa za pohovanje za ribu i pile
12. dec.
Ako je smesa za pohovanje ribe, u nju dodajemo i ruzmarin. Ako je za piletinu dodajemo bosiljak. Smese bude dosta što je sasvim dovoljno za 15 fileta ribe i za celo pile bez kostiju....
Sušenje mesa u rerniSušenje mesa u rerni
22. mart
Meso spada u najomiljenije namirnice. Ono se može termički obrađivati na razne načine, a takođe i da se suši. Međutim, ako nemate prostoriju gde možete okačiti meso i sušiti ga, onda ga možete osušiti i u rerni. Evo na šta...
Metode za dimljenje mesaMetode za dimljenje mesa
11. mart
Dimljenje mesa se primenjuje još od davnina, ne bi li se meso sačuvalo i koristilo duže vreme. Takođe, na taj način se mesu daje specifičan ukus i aroma. Postoji nekoliko načina dimljenja mesa. Ovaj proces sam po sebi...
Sosevi za pečena mesaSosevi za pečena mesa
02. mart
Za pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso. Prvi recept je za sos s pečurkama, koji je odličan za pečeno...
Tajne ukusnog mlevenog mesaTajne ukusnog mlevenog mesa
08. dec.
Mleveno meso je osnovni proizvod za niz jela od ukusnih ćufti do dodatka u špagete i drugo. Zauzima veoma važno meso na našoj trpezi. Svakome od nas se dešavalo da kupi mleveno meso i ono da ne opravda njegova očekivanja...
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Greške kod pečenja mesaGreške kod pečenja mesa
22. okt.
Kao bilo koje zanimanje, tako i kulinarstvo, skriva svoje suptilne male tajne što se tiče pripreme hrane. To su često vrlo mali detalji, koji mogu drastično promeniti ukus celog jela. Na primer, kako izgleda jednostavno...
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Različite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom. Kada birate meso...
Finese kod dinstanja mesaFinese kod dinstanja mesa
12. maj
Dinstano meso bude veoma ukusno ako se prate neke finoće prilikom pripreme. Klasično dinstanje mesa predstavlja prženje mesa, nakon toga se poklopi i dinsta na tihoj vatri sa malo tečnosti. Dinstanje mesa je idealno za...