Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Patafri pasta za pohovanjeBrašno se proseje u odgovarajuću posudu. U sredini se napravi mala rupica u koju se sipaju jaja i malo ulja. Umutite sastojke dok postepeno dodajete pivo (vodu ili mleko).
Umutite žicom dok ne dobijete glatku smesu. Vreme...
15. mart
Vrste pohovanjaPohovanje ima dosta prednosti, a najveća prednost pohovanih namirnica jeste što im se zadržava sočnost na taj način....
23. sep.
Pravila pohovanjaPohovanje igra ulogu zaštite, koja čuva dobre kvalitete sastojaka.
Pohovanje je prethodna kulinarska obrada proizvoda pre prženja uz pomoć brašna, prezli ili druge vrste poroizvoda za pohovanje....
10. jun
Kopriva u smesi za pohovanjeSipa se u smesu za pohovanje i muti se.
Nakon toga se prži u tiganju sa malo ulja dok pohovana kopriva ne dobije zlatkastu koricu.
Poslužite koprivu u smesi za pohovanje sa mlečnim sosom od belog luka....
06. jul
Tajne savršenog pohovanjaPošto ste upoznati sa tajnama idealnog pohovanja, preporučijemo da probate i neke od naših recepata, a upravo:
- pohovani kačkavalj;
- pohovani sir;
- pohovana piletina;
- pohovana riba;...
06. april
Tajna pohovane ribePogledajte još naše recepte za:
- pohovanog šarana;
- pohovanog tolstolobika;
- pohovanog oslića;
- tajne ukusne ribe;...
31. januar
Tikvice sa ukusnom smesom za pohovanjeTako spremljene ove tikvice sa ukusnom smesom za pohovanje možete poslužiti sa mlečnim sosom ili drugim po želji....
11. jun
Riba u mekanoj smesi za pohovanjeBela riba se priprema brzo i kada je izvadite iz ulja ona će nastaviti da se prži zato što je ognuta toplom smesom za pohovanje....
23. avgust
Kačkavalj sa duplom smesom za pohovanjeKačkavalj isecite na porcije. Umutite jaja. Pomešajte brašno i prezle, a u njih možete dodati začine po želji. Pripremite posudu sa bodom. Potopite kačkavalj u vodu.
Nakon toga ga uvaljajte u prezle, pomešane sa brašno...
09. dec.
Detalji pohovanja s kornfleksomDrugi ipak savetuju da se u kornfleks smrvljen u avanu dodaju prezle, brašno i jaja, da bi se dobila gušća smesa za pohovanje....
01. avgust
Pohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanjeSvaka tikvica se umače prvo u umućeno jaje, posle u suvu smesu za pohovanje sa obe strane i blago se izlupa....
27. maj
Pileće džigerice u specijanoj smesi za pohovanjeU drugu sipamo smesu za pohovanje, a u treću posudu pomešamo prezle i seme susama.
Domaće pripremljena mlevena prezla je najukusnija....
17. jul
Začinjavanje jarećeg mesaJedan od osnovnih problema kod spremanja jaretine je to što ona ima dosta specifičan miris. Ako uspemo da začinimo jaretinu pravilno, onda ćemo moći da se izbavimo od toga i da uživamo u nežnom ukusu ovog sočnog i krhkog...
10. april
Brokoli u mekanoj smesi za pohovanje sa senfomDobro umutite jaja za pohovanje i u njih dodajte sve ostale sastojke za pohovanje, dok ne dobjete kašu....
01. maj
Tikvice u odličnoj smesi za pohovanje od kačkavaljaPripremite smesu za pohovanje tako što umutite jaja i dodajte pavlaku, promešajte. Dodajte so, brašno i rendani kačkavalj, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu....
16. jul
Hrskava smesa za pohovanje za ribu i pileAko je smesa za pohovanje ribe, u nju dodajemo i ruzmarin. Ako je za piletinu dodajemo bosiljak.
Smese bude dosta što je sasvim dovoljno za 15 fileta ribe i za celo pile bez kostiju....
12. dec.
Sušenje mesa u rerniMeso spada u najomiljenije namirnice. Ono se može termički obrađivati na razne načine, a takođe i da se suši. Međutim, ako nemate prostoriju gde možete okačiti meso i sušiti ga, onda ga možete osušiti i u rerni. Evo na šta...
22. mart
Metode za dimljenje mesaDimljenje mesa se primenjuje još od davnina, ne bi li se meso sačuvalo i koristilo duže vreme. Takođe, na taj način se mesu daje specifičan ukus i aroma.
Postoji nekoliko načina dimljenja mesa. Ovaj proces sam po sebi...
11. mart
Sosevi za pečena mesaZa pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso.
Prvi recept je za sos s pečurkama, koji je odličan za pečeno...
02. mart
Tajne ukusnog mlevenog mesaMleveno meso je osnovni proizvod za niz jela od ukusnih ćufti do dodatka u špagete i drugo. Zauzima veoma važno meso na našoj trpezi. Svakome od nas se dešavalo da kupi mleveno meso i ono da ne opravda njegova očekivanja...
08. dec.
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Greške kod pečenja mesaKao bilo koje zanimanje, tako i kulinarstvo, skriva svoje suptilne male tajne što se tiče pripreme hrane. To su često vrlo mali detalji, koji mogu drastično promeniti ukus celog jela. Na primer, kako izgleda jednostavno...
22. okt.
Pravila za pečenje mesaRazličite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom.
Kada birate meso...
02. okt.
Finese kod dinstanja mesaDinstano meso bude veoma ukusno ako se prate neke finoće prilikom pripreme. Klasično dinstanje mesa predstavlja prženje mesa, nakon toga se poklopi i dinsta na tihoj vatri sa malo tečnosti.
Dinstanje mesa je idealno za...
12. maj