Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kaša od amaranta za bebeKaša od amaranta za bebe
10. avgust
Kada voda proključa, stavite amarant da se kuva, posolite i ostavite oko 25 minuta. U početku vam se može činiti da je previše vode, ali nakon 25 minuta, amarant će upiti svu vodu i tada posudu ostavite poklopljenu....
Slatka kaša od amaranta sa urmamaSlatka kaša od amaranta sa urmama
04. april
Amarante je veoma zdrav i u našoj porodici se koristi i u slanim i u slatkim jelima i desertima. Danas vam predstavljam moju varijantu slatke kaše sa semenkama amaranta i urmama. Prvi korak je da se skuva amarant....
Kokice od amarantaKokice od amaranta
14. mart
Ugrejte šerpu na vatri i kad se dovoljno zagreje sipajte šolju amaranta u nju. Mešajte drvenom kašikom dok se ne raspukne amarant - potrebno je oko 20 sekundi....
AmarantAmarant
15. okt.
Štir je poreklom iz severne Amerike. Godinama se postepeno raširio u Evropi, Rusiji (Kakvakz), jugozapadnoj i centralnoj Aziji, Japanu i Kini. Kod nas se može naći u celoj zemlji kao ruderal ili korov po usevima....
AmarantAmarant
05. maj
Smatra se da je Amerika zemlja porekla amaranta. Postoji veliki broj sorti i vrsta amaranta i koje u raznim zemljama imaju različite načine upotrebe....
Amarant alva sa bundevomAmarant alva sa bundevom
02. januar
Dok voda ne provri operemo amarant uz pomoć cediljke. Bundevu izrendamo. Dodajemo amarant i rendanu bundevu i kuvamo na umerenoj vatri dok se ne raspukne i ne nabubri....
Kako kuvati amarant?Kako kuvati amarant?
01. mart
Recepti za amarant su verovatno najbrojniji, u poređenju sa drugim biljkama....
Tikvice punjene amarantomTikvice punjene amarantom
12. nov.
Dodajte amarant i mešajte 2-3 minuta. Kada amarant počne da pzca dodajte vodu, promešajte i ostavite da vri oko 15 minuta na tihoj bvatri dok se ne apsorbuje tečnost....
Tabule sa amarantomTabule sa amarantom
09. sep.
Prelijte amarant vodom u odnostu 1:1 i kuvajte na tihoj vatri ispod poklopca 12-14 mintua. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi....
Sutlijaš sa amarantomSutlijaš sa amarantom
22. dec.
Dodajte amarant i promešajte. Kad pirinač i amarant skoro upiju vodu, dodajte mleko i šećer, lepo promešajte da se šećer rastopi. Rasporedite u posude i servirajte hladno....
Čarobni čaj od amaranta - šta leči?Čarobni čaj od amaranta - šta leči?
08. nov.
Čaj od amaranta Potrebni sastojci: cvetovi amaranta - 1 šaka listovi amaranta - 1 šaka matičnjak - po ukusu menta - po želji voda - 1 l med - 10 g Način pripreme: Pomešajte sušene ili sveželistove amaranta sa cvetovima...
Ražani hlepčići sa amarantomRažani hlepčići sa amarantom
06. dec.
Dodajte smenke amaranta i domesite testo. Ostavite testo na toplom da naraste. Podelite testo na loptice i oformite pogačice. Poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu papirom....
Amarant kaša sa medom i sitnim siromAmarant kaša sa medom i sitnim sirom
19. sep.
Nežna i zdrava slatka kaša od amaranta, sa medom i sitnim sirom. Pogodna hrana za bebe! Fantastično ukusno!...
Kako kuvati amarant?Kako kuvati amarant?
05. april
Kaša od amaranta se kuva prilično dugo: nakon što provri, treba je ostaviti na laganoj vatri 30-40 minuta. Možete kuvati kašu od amaranta u kokosovom ili bademovom mleku....
Šta je amarant?Šta je amarant?
09. mart
Po poreklu ne spada u žitarice, ali ima skoro sva svojstva, kao i žitarice. Spada u najstarije žitarice u svetu, koristili su je i drevni Asteci. Poreklom je iz Srednje i Južne Amerike i toplijih krajeva Azije....
Mus od bundeve sa amarantomMus od bundeve sa amarantom
02. nov.
Ostavite vodu da proključa i u nju stavite prethodno oprani amarant da se kuva oko 20 minuta. Ispasirajte bundevu sa cimetom, uljem i šećerom....
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Sastav i kvalitetni ukusa brašna od amaranta Brašno od amaranta je praškasta supstanca braon-beličaste boje, dobijena od mlevenja semenki amaranta....
Amarant - malo, ali veoma korisno zrnoAmarant - malo, ali veoma korisno zrno
09. jul
Amarant je nastavio da se gaji u nekoliko dalekih regiona u Meksiku kao i u Andima. Danas ova biokultura ponovo prisustvije u važnim ritualima - onog zdrave ishrane. Osim što je koristan, amarant ima sopstvenu auru....
Vegan ćuftice sa amarantom i heljdomVegan ćuftice sa amarantom i heljdom
23. jun
Prvo operemo amarant i heljdu. Ostavljamo ih u vodi pola sata. Isperite i skuvajte heljdu i amarant odvojeno....
Sladoled sa trešnjama i mirisom amaretaSladoled sa trešnjama i mirisom amareta
21. jun
Sladoled od trešanja pospite pralinama i mrvljenim keksom sa mirisom amareta....
Prolećni zeleniš u paradajz sosu sa amarantomProlećni zeleniš u paradajz sosu sa amarantom
03. april
Operite amarant i stavite da vri u zeleni miks. Začinite začinima i kada se amarant skuva, supa je spremna za konzumaciju....
Supa od koprive sa šargarepom i amarantomSupa od koprive sa šargarepom i amarantom
19. jun
Kada voda proključa, dodajte amarant i posolite po ukusu. Ostavite na tihoj vatri da se kuva dok zrna amaranta ne budu gotova....
Janija od spanaća sa bulgurom i amarantomJanija od spanaća sa bulgurom i amarantom
12. januar
Bulgur i amarant operemo hladnom vodom. Luk sitno isečemo, a đumbir izrendamo. U dubokoj šerpi dinstamo lu, dodajemo đumbir i spanać. Kad voda smanji obim dodajemo bulgur, amarant i oko 3 šolje vode....
Francuski hleb sa pirinčanim brašnom i amarantomFrancuski hleb sa pirinčanim brašnom i amarantom
19. april
Isipajte kvasac, dodajte so, šećer, maslinovo ulje i amarant. Sipajte mlaku vodu /oko 300 ml/ i zamesite. Zamesite meko testo. Ako je neophodno, dodajte još brašna....
Dečija čorba sa telećim mesom i amarantomDečija čorba sa telećim mesom i amarantom
22. april
Operite amarant, skuvajte ga u istom bujonu, dok nabubri, pa vratite teleći šol. Posebno prodinstajte u malo vode i maslacu luk i šargarepu, pa ga dodajte amarantu. Kuvajte dok sve ne bude gotovo....