Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Šta da uradite ako ste presolili jelo?Šta da uradite ako ste presolili jelo?
24. mart
Ako presolite kuvano povrće, prosto ga možete isprati ispod česme. Nakon toga ga možete iskoristiti za pripremu jela, a na taj način ćete normalizovati količinu soli i upotrebićete i presoljeno povrće....
Kako da se popravi presoljeni pirinač?Kako da se popravi presoljeni pirinač?
30. maj
Jedna od najčešćih katastrofa u kuhinji je da jelo zagori ili da ga presolimo....
Proverene metode kako da spasete presoljeno jeloProverene metode kako da spasete presoljeno jelo
27. sep.
1
Gozbe sa sosom spašavate od previše soli relativno jednostano, ali šta da uradite ako ste presolili pečeno meso?...
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Kako da popravimo presoljeni pasulj?
12. avgust
Veliki problem nastaje kada nepažnjom presolite jelo i tada se pitate kako da smanjite slanost. To se može uraditi na nekoliko načina, a da se ne naruši ukus jela....
Kako da popravimo presoljeno jelo?Kako da popravimo presoljeno jelo?
10. januar
1
Svakome se može desiti da presoli jelo ili čorbu, koju priprema. U zaštitu kuvara sa svih strana, dužni smo da pojasnimo da sve soli ne sole jednako, pa se čak i Džejmiju Oliveru može desiti da presoli jelo....
Kako lako da uklonimo višak soli iz jelaKako lako da uklonimo višak soli iz jela
09. mart
Ako ste presolili prilikom začinjavanja mlevenog mesa, prosto dodajte rendani sirovi krompir ili kuvani pirinač. Nemojte da pokušavate da dodajete još vode. Rizikujete da se ukus pokvari....
Trikovi za popravljanje preslanog jelaTrikovi za popravljanje preslanog jela
08. avgust
Ukoliko ste presolili supu, i ne možete dodati još povrća ili bilo čega drugog, stavite belance, umućen u penu. Ono će upiti so, ali ga odmah morate ukloniti rešetkastom kašikom....
Finese u kuvanju kupusaFinese u kuvanju kupusa
06. maj
Dobro pazite na količinu soli koju stavljate, jer se kupus lako može presoliti. To se dešava zbog lažnog obima, kog kupus ima u početku kuvanja....
Pečeni ili sirovi orašasti plodovi?Pečeni ili sirovi orašasti plodovi?
09. okt.
Međutim, ukoliko ih volite pečene - nemojte ih presoliti i obrađujte ih na nižoj temperaturi....
Tajne spremanja ukusnih supaTajne spremanja ukusnih supa
29. mart
Zeleni delovi praziluka, luka, celera, peršuna, daju mnogo dobar ukus kad se ostave da se kuvaju zajedno s korenom; - Ako smo presolili supu, povravićemo joj ukus tako što ćemo staviti u nju nekoliko oljuštenih sirovih...
Cigara burekCigara burek
20. jun
1
Saviti je kako biste dobili trougao, opet premazati mešavinom ulja i kisele vode, i opet presaviti u manji trougao. Naneti malo mase od mesa na osnovu trougla....
Kako da usolimo slaninuKako da usolimo slaninu
10. dec.
Ne treba da se brinete da ćete presoliti slaninu - ako je soli mnogo, ona je prosto neće upiti. Na isti način možete da usolite slaninu prethodno iseckana na kockice. Tada se svaka kockica usoli....
Pripremanje marinade za povrće na roštiljuPripremanje marinade za povrće na roštilju
01. avgust
U marinadu možete da dodate i 1-2 kašike soja sosa, ali u slučaju da to radite, budite pažljivi sa solju, da ne presolite povrće....
Ukusne tajne pileće supeUkusne tajne pileće supe
28. sep.
A i rizikujete da presolite mnogo supu, pošto se u gotovim bujonima nalazi so. Tajna 4: Meso Druga dobro proverena tajna za pileću supu je meso koje ćete izabrati za nju....
Trouglići punjeni bukovačomTrouglići punjeni bukovačom
25. nov.
Uzeti koru za pitu i presaviti na tri dela. Premazati jogurtom i staviti 1 kašiku smesta i prati trougliće. Namazati trougliće maslacem i posuti susamom. Peći u rerni 20 minuta na 200 stepeni....
Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?
08. okt.
Stavlja se mnogo soli, jer slaninu ne možete da presolite. Za 10 kg slanine, otprilike vam je potrebno ne manje od 1 kg soli. Slaninu možete da jedete 20 dana nakon soljenja....
Začini pogodni za sočivoZačini pogodni za sočivo
25. jul
Drugi dodatak koji možete da dodate u sočivo je bujon od povrća, ali kao što znate u njemu ima soli, zato treba da pazite da ne presolite jelo....
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
Ne postoji nikakva mogućnost da je presolite, s obzirom na to da ona upija tačno toliko soli koliko joj je potrebno....
Gozleme (turske palačinke) u maslacu sa siromGozleme (turske palačinke) u maslacu sa sirom
20. feb.
Po dužini presaviti kore oko 1 cm. Sa uvijanjem početi sa kraće strane, da se dobije kvadrat. Zagrejati ringlu i u tiganju rastopiti malo maslaca, da ne bi bio potpuno suv....
Mini pancerote sa krem-siromMini pancerote sa krem-sirom
09. feb.
Svaki krug presaviti na pola. Urolati u šećer u prahu. Krajeve pritisnuti prstima da se ne bi otvorili. Dobijene pancerote u obliku polumeseca peći na umerenoj temperaturi....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Ne postoji opasnost da presolite. Dimljena slanina Dimljena slanina se priprema na sličan način kao u gornjem receptu. Nakon što usolite slaninu i ostavite je da odstoji 10 dana, dolazi red na dimljenje....
Palačinke sa filom od pavlake i čokoladePalačinke sa filom od pavlake i čokolade
08. april
Palačinku presaviti sa dve strane, nasuti fil, pa urolati. I tako do imate palačinaka....
Sos od pavlake i senfa sa kaparom i svežim bosiljkomSos od pavlake i senfa sa kaparom i svežim bosiljkom
04. avgust
Možete i posoliti po ukusu, ali pazite da ne presolite, jer je kapar slan. Sipajte sos u mali bokal ili čašu pogodnu za serviranje. Ukrasite listićima bosiljka i celim kaparima....
Omlet sa pečurkama, čeri paradajzom i kukuruzomOmlet sa pečurkama, čeri paradajzom i kukuruzom
27. mart
Onda na pola staviti šampinjone i presaviti omlet. Servirati na tiganj i preko omleta staviti kukuruz i prodinstan čeri paradajz....
Pikantne punjene pečurkePikantne punjene pečurke
07. april
Beli luk presovati. Sve to pomešati i rasporediti u svaku pečurku, a preko smese staviti komadiće topljenog sira. Odozgo staviti rendani kačkavalj....