Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da uradite ako ste presolili jelo?Ako presolite kuvano povrće, prosto ga možete isprati ispod česme. Nakon toga ga možete iskoristiti za pripremu jela, a na taj način ćete normalizovati količinu soli i upotrebićete i presoljeno povrće....
24. mart
Kako da se popravi presoljeni pirinač?Jedna od najčešćih katastrofa u kuhinji je da jelo zagori ili da ga presolimo....
30. maj
Proverene metode kako da spasete presoljeno jeloGozbe sa sosom spašavate od previše soli relativno jednostano, ali šta da uradite ako ste presolili pečeno meso?...
27. sep.
1
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Veliki problem nastaje kada nepažnjom presolite jelo i tada se pitate kako da smanjite slanost.
To se može uraditi na nekoliko načina, a da se ne naruši ukus jela....
12. avgust
Kako da popravimo presoljeno jelo?Svakome se može desiti da presoli jelo ili čorbu, koju priprema. U zaštitu kuvara sa svih strana, dužni smo da pojasnimo da sve soli ne sole jednako, pa se čak i Džejmiju Oliveru može desiti da presoli jelo....
10. januar
1
Kako lako da uklonimo višak soli iz jelaAko ste presolili prilikom začinjavanja mlevenog mesa, prosto dodajte rendani sirovi krompir ili kuvani pirinač.
Nemojte da pokušavate da dodajete još vode. Rizikujete da se ukus pokvari....
09. mart
Trikovi za popravljanje preslanog jelaUkoliko ste presolili supu, i ne možete dodati još povrća ili bilo čega drugog, stavite belance, umućen u penu. Ono će upiti so, ali ga odmah morate ukloniti rešetkastom kašikom....
08. avgust
Finese u kuvanju kupusaDobro pazite na količinu soli koju stavljate, jer se kupus lako može presoliti.
To se dešava zbog lažnog obima, kog kupus ima u početku kuvanja....
06. maj
Pečeni ili sirovi orašasti plodovi?Međutim, ukoliko ih volite pečene - nemojte ih presoliti i obrađujte ih na nižoj temperaturi....
09. okt.
Tajne spremanja ukusnih supaZeleni delovi praziluka, luka, celera, peršuna, daju mnogo dobar ukus kad se ostave da se kuvaju zajedno s korenom;
- Ako smo presolili supu, povravićemo joj ukus tako što ćemo staviti u nju nekoliko oljuštenih sirovih...
29. mart
Cigara burekSaviti je kako biste dobili trougao, opet premazati mešavinom ulja i kisele vode, i opet presaviti u manji trougao.
Naneti malo mase od mesa na osnovu trougla....
20. jun
1
Kako da usolimo slaninuNe treba da se brinete da ćete presoliti slaninu - ako je soli mnogo, ona je prosto neće upiti.
Na isti način možete da usolite slaninu prethodno iseckana na kockice. Tada se svaka kockica usoli....
10. dec.
Pripremanje marinade za povrće na roštiljuU marinadu možete da dodate i 1-2 kašike soja sosa, ali u slučaju da to radite, budite pažljivi sa solju, da ne presolite povrće....
01. avgust
Ukusne tajne pileće supeA i rizikujete da presolite mnogo supu, pošto se u gotovim bujonima nalazi so.
Tajna 4: Meso
Druga dobro proverena tajna za pileću supu je meso koje ćete izabrati za nju....
28. sep.
Trouglići punjeni bukovačomUzeti koru za pitu i presaviti na tri dela. Premazati jogurtom i staviti 1 kašiku smesta i prati trougliće.
Namazati trougliće maslacem i posuti susamom.
Peći u rerni 20 minuta na 200 stepeni....
25. nov.
Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Stavlja se mnogo soli, jer slaninu ne možete da presolite. Za 10 kg slanine, otprilike vam je potrebno ne manje od 1 kg soli.
Slaninu možete da jedete 20 dana nakon soljenja....
08. okt.
Začini pogodni za sočivoDrugi dodatak koji možete da dodate u sočivo je bujon od povrća, ali kao što znate u njemu ima soli, zato treba da pazite da ne presolite jelo....
25. jul
Da napravimo domaću slaninuNe postoji nikakva mogućnost da je presolite, s obzirom na to da ona upija tačno toliko soli koliko joj je potrebno....
14. feb.
Gozleme (turske palačinke) u maslacu sa siromPo dužini presaviti kore oko 1 cm. Sa uvijanjem početi sa kraće strane, da se dobije kvadrat.
Zagrejati ringlu i u tiganju rastopiti malo maslaca, da ne bi bio potpuno suv....
20. feb.
Mini pancerote sa krem-siromSvaki krug presaviti na pola.
Urolati u šećer u prahu. Krajeve pritisnuti prstima da se ne bi otvorili. Dobijene pancerote u obliku polumeseca peći na umerenoj temperaturi....
09. feb.
Saveti za pripremanje slanineNe postoji opasnost da presolite.
Dimljena slanina
Dimljena slanina se priprema na sličan način kao u gornjem receptu. Nakon što usolite slaninu i ostavite je da odstoji 10 dana, dolazi red na dimljenje....
13. jun
Palačinke sa filom od pavlake i čokoladePalačinku presaviti sa dve strane, nasuti fil, pa urolati. I tako do imate palačinaka....
08. april
Sos od pavlake i senfa sa kaparom i svežim bosiljkomMožete i posoliti po ukusu, ali pazite da ne presolite, jer je kapar slan.
Sipajte sos u mali bokal ili čašu pogodnu za serviranje.
Ukrasite listićima bosiljka i celim kaparima....
04. avgust
Omlet sa pečurkama, čeri paradajzom i kukuruzomOnda na pola staviti šampinjone i presaviti omlet.
Servirati na tiganj i preko omleta staviti kukuruz i prodinstan čeri paradajz....
27. mart
Pikantne punjene pečurkeBeli luk presovati.
Sve to pomešati i rasporediti u svaku pečurku, a preko smese staviti komadiće topljenog sira.
Odozgo staviti rendani kačkavalj....
07. april