Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Suvi kvasac - činjenice i primenaSuvi kvasac - činjenice i primena
02. april
Aktivnost suvog kvasca opada za 15% nakon prve i druge godine od njegove proizvodnje. Nakon otvaranja kesice sa suvim kvascem, poželjno je da se on iskoristi u toku dana. Ne bi trebalo da stoji dugo otvoren....
Kvas i hleb od kvasaKvas i hleb od kvasa
20. sep.
Nakon 7-10 dana će kvas početi da raste, napraviće se balončići, koji će se pojaviti na površini odmah nakon mešanja - to je znak da je kvas spreman....
Hleb bez kvasca na sačuHleb bez kvasca na saču
17. feb.
Hleb bez kvasca na saču je veoma uspešan....
Ukusni brzi štapići bez kvasca i mlekaUkusni brzi štapići bez kvasca i mleka
08. mart
U posudu sipati brašno i pomešati ga sa solju i praškom za pecivo. Dodati vodu i ulje pa sve dobro promešati kašikom jer će testo biti prilično mekano. Malo doraditi testo rukom pa ga razvući na blago pobrašnjenoj površini...
Pogača bez kvasca za specijalne prilikePogača bez kvasca za specijalne prilike
04. januar
Ne nadolazi, pošto je bez kvasca. Kad je izvadimo iz rerne uvijamo je da omekša....
Neodoljive gozleme bez kvasca na moj načinNeodoljive gozleme bez kvasca na moj način
25. dec.
Umesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odmori. Nakon pola sata, podeliti na 12 delova i formirati loptice. Pokriti plastičnom folijom i ostaviti još 15-ak minuta da odmore. Za to vreme pripremiti fil....
Čuvanje suvog voćaČuvanje suvog voća
15. feb.
Da bi se sačuvali korisni sastojci suvog voća, treba da se čuvaju pravilno. Osnova za dobro čuvanje je njihova vlažnost i pakovanje. Suvo voće se najbolje čuva ako je sušeno do optimalne vlažnosti - 17-24 %....
Mekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekomMekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekom
15. jul
U kiselo mleko dodajte sodu, so i prašak za pecivo. Promešajte i ostavite da nadođe. U veliki pleh prosejte brašno. U sredini napravite udubljenje. Razbijte dva jajeta. Dodajte nadošlo kiselo mleko i sveže mleko. Počnite...
KvasacKvasac
17. sep.
Za razliku od njega suvi kvasac može da se čuva duže vreme, ako je dobro zatvoren i ako se drži na hladnom i suvom mestu. Prepoznaćete pokvaren kvasac po izuzetno neprijatnom mirisu....
Rolat od suvog voćaRolat od suvog voća
17. januar
Prijatno uz rolat od suvog voća!...
Pivski KvasacPivski Kvasac
16. dec.
Nezavisno od oblika u kome se kupuje, pivski kvasac treba čuvati na suvom mestu, daleko od vlage i direktne sunčeve svetlosti....
Ruski kvas od dvopekaRuski kvas od dvopeka
20. jul
Odlijte 1 šolju tečnosti i u njoj rastvorite kvasac sa brašnom. Sipajte kašu nazad u vodu i ostavite kacu 12 sati na toplom da naraste. Nakon toga rasporedite smesu u flaše i u svaku stavite po 2-3 suve grožđice....
Tradicionalni kvas od jabukeTradicionalni kvas od jabuke
14. jun
I najzad kvas je gotov....
Doručak venac od suvog hlebaDoručak venac od suvog hleba
25. nov.
Ne bacajte suvi hleb, od njega se sprema čudesan doručak. Namaže se svaka kriška hleba maslacem i posipa sa malo šarene soli. Poređaju se u posudu za pečenje kao venac, tako da je hleb blago preklopljen. Kobasica se...
Za i protiv pivskog kvascaZa i protiv pivskog kvasca
18. jun
Praktične primene pivskog kvasca Pivski kvasac se obično nudi u obliku praška ili u obliku malih ljuspica. Ima ukus koji podseća na sir koji može da vam da ideju za vaše kulinarske eksperimente....
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)
08. jun
Na primer, mladi kvas se hrani dva puta u roku od 12 sati tačno pre pečenja, kako bi imao kompleksan i balansiran kiseo ukus....
Suvo grožđeSuvo grožđe
15. nov.
To se odnosi i na starije osobe koje često pate od nedostatka kalcijuma, što zauzvrat može dovesti do brojnih tegoba i bolesti, na primer, osteoporoze. Suvo grođže je posebno korisno za žene jer: 1....
Kolač od jabuka i suvog grožđaKolač od jabuka i suvog grožđa
08. sep.
U testo za kolač dodati jabuke i suvo grožđe, sjediniti i izručiti u nauljan pleh, peći 30 minuta. Gotov kolač od jabuka i suvog grožđa prohladiti, pa iseći na parčad željene veličine....
Lenja sočna pita od suvog hlebaLenja sočna pita od suvog hleba
04. okt.
1
Prijatno uz moju lenju sočnu pitu od suvog hleba....
Krambl od jabuka i suvog grožđaKrambl od jabuka i suvog grožđa
08. okt.
Dodajte sok od pomorandže, narendanu koru pomorandže, suvo grožđe, cimet i dve kašike smeđeg šećera. Namažite široku posudu za pečenje sa oko 20 g maslaca i zagrejte rernu....
Salata od šargarepe i suvog grožđaSalata od šargarepe i suvog grožđa
26. nov.
Suvo grožđe se natopi u mlakoj vodi oko 20 minuta, vadi se i osuši. Svi sastojci se stavljaju u posudu i mešaju se. Salata se začinjava solju i biberom po ukusu....
Musaka od tikvica i suvog mesaMusaka od tikvica i suvog mesa
01. sep.
Musaku od tikvica i suvog mesa peći na 180 stepeni 20 minuta....
Pogačice bez kvascaPogačice bez kvasca
01. okt.
Umutimo 2 jajeta zajedno sa margarinom, prethodno ostavljamo na sobnoj temperaturi da omekšaju. Posle dodajemo ulje, kiselo mleko, so i šećer. Sve dobro umutimo mikserom. Na kraju pomešamo brašno sa praškom za pecivo i...
Mekike bez kvascaMekike bez kvasca
08. dec.
Umutite kiselo mleko sa jajima, sodom i vodom i dodajte smesu u brašno prosejano sa solju. Zamesite testo koje treba da postane mekano. Ostavite da odstoji oko 20 minuta. Nakvasite ruke i kidajte loptice od smese razvlačeći...
Uštipci bez kvascaUštipci bez kvasca
03. feb.
Gotove uštipke bez kvasca stavljati u posudu sa salvetom ili papirnim ubrusom kako bi upili visak masnoce, a potom ih valjati u prah šećer pomešen sa vanilinim šećerom. Mogu se služiti i uz džem. Prijatno!...