Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Haringa u marinadiHaringa u marinadi
27. nov.
Haringu u marinadi serviramo sa garnirungom - prženim krompirićima i ohlađenim belim vinom Šardone....
Salata od marinirane haringe i cvekleSalata od marinirane haringe i cvekle
08. dec.
Pre služenja salate sa haringom i cveklom, dobro je da ona odstoji bar 2-3 sata, da se ukusi sjedine. Prijatno!...
Haringa u ribljoj čorbiHaringa u ribljoj čorbi
08. maj
Pred sam kraj dodajte ribu bez kostiju, zajedno sa haringom iseckanom na kockice. Začinite i ostavite na vri 2-3 minuta. Nakraju popsite iseckanim peršunom i selenom....
Salata od haringe sa pečenim paprikamaSalata od haringe sa pečenim paprikama
12. maj
Haringu očistite i prepolovite. Posolite i prelijte maslinovim uljem. Da bi bilo brže ja sam ih pekla na parti grilu ne više od 10 minuta. Isečemo ribu, paprike i kačkavalj....
Haringa u sosu od paradajzaHaringa u sosu od paradajza
27. avgust
Filete od heringe (800 g) poređajte u pleh sa maslinovim uljem. Posebno napravite sos. Sameljite jednu teglu domaćeg konzerviranog paradajza, naseckajte 4-5 strukova mladog belog luka (samo beli deo) na veoma sitno, kao...
Svež kupus i file haringe u air fryer-uSvež kupus i file haringe u air fryer-u
24. sep.
Svež kupus i file haringe u air fryer-u je gotov....
Seljodka pod šuboj (Haringa u krznu)Seljodka pod šuboj (Haringa u krznu)
11. januar
Na kraju stavite 1-2 komadića seljodke /haringe/....
File od haringe na roštilju sa miks salatomFile od haringe na roštilju sa miks salatom
07. april
Poređajte gotove filete od haringe. Garnirajte kriškom limuna i servirajte....
Klasična seljodka pod šuboj (Haringa u krznu)Klasična seljodka pod šuboj (Haringa u krznu)
17. jul
Isecite haringu na male komade, a luk sitno. Na tanjir za serviranje stavite sloj krompira i pospite majonezom, nakon toga stavite luk, seljodku i pospite majonezom....
Seljodka pod šuboj (Haringa u krznu) za Novu godinuSeljodka pod šuboj (Haringa u krznu) za Novu godinu
23. januar
Haringu isecite po želji na polumesec ili na sitne komade. Salatu možete poređati na jedan zajedniči tanjir, ali ja više volim da salata bude individualno servirana, zato sam koristila metalni obruč....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila. Ona će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa: - ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad...
Lisnato testo i priprema danskog peciva od njegaLisnato testo i priprema danskog peciva od njega
24. dec.
Priprema lisnatog testa u domaćim uslovima je zadovoljstvo svakog kuvara. Zna se da je teško da se pripremi ili tačnije potrebno je vremena, zato što se razvija 6 puta i stoji oko 30-40 minuta u frižideru....
HaringaHaringa
03. mart
Posetioci mogu da nauče mnogo stvari o istoriji haringe i o različitim tehnikama njene pripreme. Haringa ima masno i ukusno meso, koje se može jesti sirovo, usoljeno, dimljeno ili u konzervama....
Pašteta od haringePašteta od haringe
28. dec.
Ako je neophodno, dodajte so po ukusu u paštetu od haringe....
Domaća konzerva haringeDomaća konzerva haringe
23. jun
Riba se očisti, opere se i posoli se. Iseče se cela ili na parčiče u malu šerpu. Dodaju se ulje, sirće i ostali začini i ostavlja se da vri nas slaboj vatri oko 40 minuta. Dodaje se paradajz pire i zajedno sa njim vri...
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Za koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi? Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Rimska salata od haringeRimska salata od haringe
01. januar
Sečemo na male kocke paradajz, haringe i luk i dodajemi izdinstane pečurke. Promešamo majonez sa sitnim sirom i uljem. Dobijeni sos dodajemo u povrće i ribu....
Haringa rolmopsHaringa rolmops
22. jun
Pre serviranja isecite haringu rolmops na 2-3 dela....
Marinirana haringaMarinirana haringa
21. sep.
Dve haringe operite, osušite, očistite i filetirajte. Isecite ih na parčiće debljine 1-2 cm. Isecite luk na polu mesece i nalomite lovorove listove....
Mariniranje bifteka i njegova pripremaMariniranje bifteka i njegova priprema
29. januar
Osim toga, ovim korakom pripreme meso dobija na dodatnom ukusu. Ne sme se prepeći jer tada gubi svu svoju sočnost i postaje suv....
Pirinač - različite vrste, različita pripremaPirinač - različite vrste, različita priprema
16. sep.
On je izuzetno ukusan i izgleda neverovatno nakon svakog načina pripreme. Ova vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....