Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Haringa u marinadiHaringu u marinadi serviramo sa garnirungom - prženim krompirićima i ohlađenim belim vinom Šardone....
27. nov.
Salata od marinirane haringe i cveklePre služenja salate sa haringom i cveklom, dobro je da ona odstoji bar 2-3 sata, da se ukusi sjedine.
Prijatno!...
08. dec.
Haringa u ribljoj čorbiPred sam kraj dodajte ribu bez kostiju, zajedno sa haringom iseckanom na kockice.
Začinite i ostavite na vri 2-3 minuta. Nakraju popsite iseckanim peršunom i selenom....
08. maj
Salata od haringe sa pečenim paprikamaHaringu očistite i prepolovite. Posolite i prelijte maslinovim uljem. Da bi bilo brže ja sam ih pekla na parti grilu ne više od 10 minuta.
Isečemo ribu, paprike i kačkavalj....
12. maj
Haringa u sosu od paradajzaFilete od heringe (800 g) poređajte u pleh sa maslinovim uljem. Posebno napravite sos.
Sameljite jednu teglu domaćeg konzerviranog paradajza, naseckajte 4-5 strukova mladog belog luka (samo beli deo) na veoma sitno, kao...
27. avgust
File od haringe na roštilju sa miks salatomPoređajte gotove filete od haringe.
Garnirajte kriškom limuna i servirajte....
07. april
Klasična seljodka pod šuboj (Haringa u krznu)Isecite haringu na male komade, a luk sitno.
Na tanjir za serviranje stavite sloj krompira i pospite majonezom, nakon toga stavite luk, seljodku i pospite majonezom....
17. jul
Seljodka pod šuboj (Haringa u krznu) za Novu godinuHaringu isecite po želji na polumesec ili na sitne komade.
Salatu možete poređati na jedan zajedniči tanjir, ali ja više volim da salata bude individualno servirana, zato sam koristila metalni obruč....
23. januar
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila. Ona će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa:
- ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad...
07. avgust
Lisnato testo i priprema danskog peciva od njegaPriprema lisnatog testa u domaćim uslovima je zadovoljstvo svakog kuvara. Zna se da je teško da se pripremi ili tačnije potrebno je vremena, zato što se razvija 6 puta i stoji oko 30-40 minuta u frižideru....
24. dec.
HaringaPosetioci mogu da nauče mnogo stvari o istoriji haringe i o različitim tehnikama njene pripreme.
Haringa ima masno i ukusno meso, koje se može jesti sirovo, usoljeno, dimljeno ili u konzervama....
03. mart
Domaća konzerva haringeRiba se očisti, opere se i posoli se. Iseče se cela ili na parčiče u malu šerpu.
Dodaju se ulje, sirće i ostali začini i ostavlja se da vri nas slaboj vatri oko 40 minuta.
Dodaje se paradajz pire i zajedno sa njim vri...
23. jun
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
07. mart
Rimska salata od haringeSečemo na male kocke paradajz, haringe i luk i dodajemi izdinstane pečurke.
Promešamo majonez sa sitnim sirom i uljem. Dobijeni sos dodajemo u povrće i ribu....
01. januar
Marinirana haringaDve haringe operite, osušite, očistite i filetirajte. Isecite ih na parčiće debljine 1-2 cm.
Isecite luk na polu mesece i nalomite lovorove listove....
21. sep.
Mariniranje bifteka i njegova pripremaOsim toga, ovim korakom pripreme meso dobija na dodatnom ukusu. Ne sme se prepeći jer tada gubi svu svoju sočnost i postaje suv....
29. januar
Pirinač - različite vrste, različita pripremaOn je izuzetno ukusan i izgleda neverovatno nakon svakog načina pripreme. Ova vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
16. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
17. jun