Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Pripremanje domaćih razvijenih koraEvo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora:
Domaće kore
Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
04. januar
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Sour KoktelIstorija Soura
I do dan danas je sporno ko je otkrio koktel Sour, budući da postoje razni podaci i različiti izvori, koji svedoče o tome kada je ovaj koktel prvi put napravljen....
09. januar
Tehnika pripremanja pečenog prasetaPečeno prase je jedno od najukusnijih i atraktivnijih jela koja ukrašavaju svaku prazničnu trpezu. Da biste učinili pečeno prase krhkim i aromatičnim, treba dobro da ga pripremite.
Prase se zaliva vrelom vodom, briše...
11. dec.
Saveti kod pripremanja jarebicaKao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
21. nov.
Kratko uputstvo za pripremanje savršene salatePogledajte i nekoliko ideja za pripremanje Salata sa Kinoom, Salata sa Avokadom i Salata sa kukuruzom....
31. maj
Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)Uskrs je najveći hrišćanski praznik i slavi se u proleće. Svako od nas ovaj praznik povezuje sa tradicijom, koja je vezana za njega. Najčešće su to uskršnja farbana jaja i Uskršnji kolač (Kozunak), koji se priprema...
16. mart
Pripremanje marinade za povrće na roštiljuNajzdravije i veoma ukusno postaje povrće pripremljeno na roštilju. Tikvice, luk, patlidžan, paprika, krompir - postaju sjajni i posebno su pogodni za meni tokom toplijih meseci u godini - kad pijaca obiluje svežim...
01. avgust
Najvažnije tehnike pri pripremanju kremovaŽeliranje kremova
Ova tehnika podrazumeva dodavanje želatina kremovima od različitih sastojaka. Postoje dve vrste želiranja:
- Hladno, kod kojeg se želatin posebno rastvara i otapa, lagano se prohladi (da se ne pretvori...
28. feb.
Sveta Varvara - Pripremanje trpeze za baba Šarku17.decembra istočni i zapadni pravoslavni hrišćani slave praznik Svete velikomučenice Varvare. Ona je rođena krajem III veka i umrla je za veru 305. ili 306. godine. Pravoslavna crkva je smatra pokroviteljkom svih iznenada...
26. mart
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije....
16. januar
Finese prilikom pripremanja savršenog paja od jabukaSavršen paj od jabuka iziskuje prepečenu koricu od maslaca i majstorski začinjen nadev. Evo kako da ih dobijete. Da li postoji nešto divnije od jednog zaista dobro spremljenog domaćeg paja od jabuka?
Aroma jeseni i...
03. dec.
Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicliMariniranje takođe pomaže, posebno ako pripremate kotlete na grilu, pošto će ih marinada sačuvati od isušivanja.
5....
05. avgust
Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!Pripremate ga suviše rano, pre nego što servirate
Stajanje pirea u frižideru, posebno duži period vremena nije dobra ideja. Na taj način će dobiti ukus koji podseća na karton, koji nikome nije prijatan....
21. avgust
Hrana vam postaje otrovna ako je pripremate ovakoHrana je jedan od načina da se počastimo sa nečim ukusnim i apetitnim, ali to nije uvek tako ako je nismo pripremili kako treba. Naime, način termičke obrade je izuzetnog značaja da bi organizam mogao da usvoji sva korisna...
25. mart
Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!Meso - dragocen dar životinjskog carstva, kojeg dobijamo kako od domaćih, tako i od divljih životinja, zauzima glavnu ulogu u kuhinji. Njegov hemijski sastav: voda, proteini ili belančevine, masnoće, soli, ugljeni...
19. jul
Kako se pripremaju kompoti?Osnovni koraci kod pripremanja kompota su:
Uvek birajte voće, koje je potpuno zdravo, bez oštećenja, kvalitetno i sveže ubrano. Pripremite voće koje imate nameru da konzervirate istog dana....
30. mart
U Japanu pripremaju neverovatan kolač sa samo 3 sastojka!Genijalan kolač koji su izmislili u Japanu, priprema se sa samo 3 sastojka i može da zadovolji i one sa najhirovitijim ukusom. Sa ovim kolačem možete da uštedite vreme i novac.
Potrebno vam je 3 jajeta, 120 g bele...
12. sep.
Kako se pripremaju komadići soje?Šta je važno znati kada pripremate komadiće soje? Najvažnije je pročitati uputstva za određeni proizvod i slediti ih.
Generalno, komadiće soje treba preliti ključalom vodom u odnosu 1 deo zalogaja prema 2 dela vode....
18. nov.
Kako se pripremaju zamrznuti peljmeni?Pripremanje zamrznutih peljmena ne traži nikakav napor. Treba samo da prokuvate slanu vodu u jednoj šerpi, i da spustite u nju zamrznute peljmene, bez prethodnog razmrzavanja....
13. okt.