Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Bujon za trežnjenjeBujon za trežnjenje
29. okt.
Na prstenu cara Solomona je pisalo: "I to će proći". Tako će proći i praznici Sveti Valentin i Sveti Trufun. Neka razmišljaju oni koji su preterali sa vinom, a mi ćemo misliti o njima. Osim tradicionalnih "lekova" za mamurluk...
Bujon sa piletinomBujon sa piletinom
06. april
Postepeno se u njega sipa bujon. Posipa se solju i biberom. Kuva se na slaboj vatri 10 minuta. Dodaje se na sitno isečeno pileće meso. Bujon se servira vruć....
Bujon od ribeBujon od ribe
04. jul
Gotov bujon se procedi pre konzumacije....
Bujon od pečurakaBujon od pečuraka
18. okt.
Pečurke mogu da se serviraju kao garnirung, a bujon se koristi prema prvobitnoj zamisli....
Bujon od povrćaBujon od povrća
15. jun
Maslinovo ulje se zagreva, dodaje se luk, šargarepa, praziluk, celer, paradajz i peršun. Dinsta se oko 5 minuta. Dodaju se zrna bibera, karanfilić i lovorov list. Posoli se. Voda se sipa i ostavlja se da se krčka oko...
Bogati bujon od povrćaBogati bujon od povrća
15. avgust
1
Često, kada opisujem svoje recepte, napišem da stavljam domaći bujon (mesni ili od povrća). Preporučujem da i bujon od povrća za obrok pripremite kod kuće....
Domaći bujon od ćuretineDomaći bujon od ćuretine
28. okt.
Domaći bujon od ćuretine se deli u posude i može se zamrznuti....
Domaći bujon od zecaDomaći bujon od zeca
13. okt.
Naš domaći bujon od zeca je gotov. Ne solimo dodatno, samo se oslanjamo na povrće da začini bujon. Odmah nakon što se bujon ohladi, procedite....
Domaći bujon od povrćaDomaći bujon od povrća
13. jun
Izvadite i oštrim nožem secite kockice kao bujon, vi odretite veličinu....
Domaći teleći bujon od kostijuDomaći teleći bujon od kostiju
14. mart
Već pričamo o koristima kvalitetnog bujona. Probajte da napravite takav i sigurno nikada više nećete koristiti bujon u kocki....
Bujon od povrća za mršavljenjeBujon od povrća za mršavljenje
17. jun
Operemo povrće i isečemo luk, šargarepu, celer, paškanat, repu, tikvicu, beli luk na krupnije komade. Papriku, kupus i peršun ne sečemo. Karfiol iskidamo na ružice, đumbir sečemo tanko i iseckamo peršun. U veliku šerpu...
Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
U posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Uvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca. Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
Japanske nudle u miso bujonu sa šitaki pečurkamaJapanske nudle u miso bujonu sa šitaki pečurkama
15. jun
Šitake pečurke se iseku na zalogaje, a tofu - na kocke. U 750 ml kipuće vode se rastvara miso pasta, dodaje se đumbir i dodaju se pečurke. Ostavljaju se oko 2 minuta. Nudle se stavljaju u kipuću vodu i ostavljaju se...
Pirinčane nudle u bujonu sa povrćem i tofu siromPirinčane nudle u bujonu sa povrćem i tofu sirom
13. mart
Za pripremanje povrća luk se nasecka na polumesece, paprika i kupusa na trake, a brokoli - podeljen na ružice. U zagrejanom ulju se proprži luk otprilike 1-2 minute....
Vegetarijanski bujonVegetarijanski bujon
07. sep.
Vratite ga u kipući bujon i dodajte rezanca. Začinite bujon solju, biberom, dodajte maslac (može i ulje) i sok od limuna. Dodajte iseckan peršun i mirođiju....
Škotski bujonŠkotski bujon
24. jun
Jagnjeće meso pokrivamo sa 1.8 l vode i ostavljamo da provri. Skidamo penu, nakon toga dodajemo luk, začine i ječam. Ako je potrebno dodajemo još vode, ostavljamo da se krčka oko sat vremena. Dodajemo ostalo povrće, posipamo...
Pripremanje domaćih razvijenih koraPripremanje domaćih razvijenih kora
04. januar
Evo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora: Domaće kore Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Svaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo. Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju i mesa, a kod slabih je ideja da se koriste kosti sa manjim sadržajem kičmene moždine....
Domaći pačiji bujonDomaći pačiji bujon
30. april
Izvadite meso i povrće iz bujona. Procedite pačiji bujon nekoliko puta....
Domaći jagnjeći bujonDomaći jagnjeći bujon
03. feb.
Ovaj jagnjeći bujon je odgovarajuć za razna jela, umesto da kupujemo, koristimo domaći bujon, koji najviše odgovara za malu decu....