Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bujon za trežnjenjeNa prstenu cara Solomona je pisalo: "I to će proći". Tako će proći i praznici Sveti Valentin i Sveti Trufun. Neka razmišljaju oni koji su preterali sa vinom, a mi ćemo misliti o njima. Osim tradicionalnih "lekova" za mamurluk...
29. okt.
Bujon sa piletinomPostepeno se u njega sipa bujon. Posipa se solju i biberom.
Kuva se na slaboj vatri 10 minuta. Dodaje se na sitno isečeno pileće meso.
Bujon se servira vruć....
06. april
Bujon od pečurakaPečurke mogu da se serviraju kao garnirung, a bujon se koristi prema prvobitnoj zamisli....
18. okt.
Bujon od povrćaMaslinovo ulje se zagreva, dodaje se luk, šargarepa, praziluk, celer, paradajz i peršun. Dinsta se oko 5 minuta.
Dodaju se zrna bibera, karanfilić i lovorov list. Posoli se.
Voda se sipa i ostavlja se da se krčka oko...
15. jun
Bogati bujon od povrćaČesto, kada opisujem svoje recepte, napišem da stavljam domaći bujon (mesni ili od povrća). Preporučujem da i bujon od povrća za obrok pripremite kod kuće....
15. avgust
1
Domaći bujon od ćuretineDomaći bujon od ćuretine se deli u posude i može se zamrznuti....
28. okt.
Domaći bujon od zecaNaš domaći bujon od zeca je gotov. Ne solimo dodatno, samo se oslanjamo na povrće da začini bujon.
Odmah nakon što se bujon ohladi, procedite....
13. okt.
Domaći bujon od povrćaIzvadite i oštrim nožem secite kockice kao bujon, vi odretite veličinu....
13. jun
Domaći teleći bujon od kostijuVeć pričamo o koristima kvalitetnog bujona. Probajte da napravite takav i sigurno nikada više nećete koristiti bujon u kocki....
14. mart
Bujon od povrća za mršavljenjeOperemo povrće i isečemo luk, šargarepu, celer, paškanat, repu, tikvicu, beli luk na krupnije komade.
Papriku, kupus i peršun ne sečemo. Karfiol iskidamo na ružice, đumbir sečemo tanko i iseckamo peršun.
U veliku šerpu...
17. jun
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
Japanske nudle u miso bujonu sa šitaki pečurkamaŠitake pečurke se iseku na zalogaje, a tofu - na kocke.
U 750 ml kipuće vode se rastvara miso pasta, dodaje se đumbir i dodaju se pečurke. Ostavljaju se oko 2 minuta.
Nudle se stavljaju u kipuću vodu i ostavljaju se...
15. jun
Pirinčane nudle u bujonu sa povrćem i tofu siromZa pripremanje povrća luk se nasecka na polumesece, paprika i kupusa na trake, a brokoli - podeljen na ružice.
U zagrejanom ulju se proprži luk otprilike 1-2 minute....
13. mart
Vegetarijanski bujonVratite ga u kipući bujon i dodajte rezanca.
Začinite bujon solju, biberom, dodajte maslac (može i ulje) i sok od limuna. Dodajte iseckan peršun i mirođiju....
07. sep.
Škotski bujonJagnjeće meso pokrivamo sa 1.8 l vode i ostavljamo da provri. Skidamo penu, nakon toga dodajemo luk, začine i ječam.
Ako je potrebno dodajemo još vode, ostavljamo da se krčka oko sat vremena. Dodajemo ostalo povrće, posipamo...
24. jun
Pripremanje domaćih razvijenih koraEvo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora:
Domaće kore
Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
04. januar
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Saveti za pripremu bujona od mesaJaki bujoni se pripremaju obično od kostiju i mesa, a kod slabih je ideja da se koriste kosti sa manjim sadržajem kičmene moždine....
06. jun
Domaći pačiji bujonIzvadite meso i povrće iz bujona.
Procedite pačiji bujon nekoliko puta....
30. april
Domaći jagnjeći bujonOvaj jagnjeći bujon je odgovarajuć za razna jela, umesto da kupujemo, koristimo domaći bujon, koji najviše odgovara za malu decu....
03. feb.