Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Jarebice u đuvečariJarebice u đuvečari
24. januar
Sevirajte jarebice u đuvečari sa krompir pireom. Neka vam je slatko!...
Jarebice iz rerneJarebice iz rerne
12. dec.
Kad sos bude gotov prelivamo jarebice sa njim....
Jarebice sa pečurkamaJarebice sa pečurkama
24. dec.
Ispržimo u maslacu očišćene i na parčiće isečene pečurke, dodajemo jarebice, sipamo vino i malo dinstamo....
Pečene jarebice a la RišeljePečene jarebice a la Rišelje
21. januar
Poklopite posudu i ispecite punjene jarebice oko sat i po na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Ove pečene jarebice a la Rišelje su jelo dostojno kardinala! Nek vam je slatko!...
Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebica
21. nov.
Kao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
U posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
Dinstane jarebiceDinstane jarebice
05. okt.
Promešajte jarebice i servirajte ih, ne sklanjajući listove loze, prelijte ih sosom....
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Uvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca. Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
Želirana jarebicaŽelirana jarebica
29. sep.
Prvo očistite i operite jarebicu. Pospite je solju i biberom i stavite je da se peče, a tokom pečenja je mažite redovno smesom od vina i maslaca. Gotovu jarebicu možete da servirate toplu ili hladnu....
Pečena jarebicaPečena jarebica
17. sep.
Jarebice se špikuju sa slaninom. Peku se cele ili isečene na 4 dela. U plehu od rerne se dinstaju luk i ostatak slanine. Kada luk postane ružičast, stavljaju se jarebice....
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Jela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi....
Kaša od jarebicaKaša od jarebica
15. april
Pri serviranju pospite kašu od jarebica isečenom mirođijom....
Supa od jarebicaSupa od jarebica
26. sep.
Dobro očišćeno meso od jarebice se stavlja da se skuva u dovoljno vode - 2-3 prsta iznad mesa. Nakon što se skuva meso se vadi i bujon se procedi....
Jarebica pečena na žaruJarebica pečena na žaru
13. maj
Dobro očistite jarebicu, osušite je i posolite. Isecite na slaninu na tanke listiće i pokrijte njima grudi i stomak jarebice. Pecite jarebicu oko pola sata na slabom žaru ili roštilju....
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Svaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo. Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Pripremanje domaćih razvijenih koraPripremanje domaćih razvijenih kora
04. januar
Evo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora: Domaće kore Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
Tehnika pripremanja pečenog prasetaTehnika pripremanja pečenog praseta
11. dec.
Pečeno prase je jedno od najukusnijih i atraktivnijih jela koja ukrašavaju svaku prazničnu trpezu. Da biste učinili pečeno prase krhkim i aromatičnim, treba dobro da ga pripremite. Prase se zaliva vrelom vodom, briše...
Pripremanje marinade za povrće na roštiljuPripremanje marinade za povrće na roštilju
01. avgust
Najzdravije i veoma ukusno postaje povrće pripremljeno na roštilju. Tikvice, luk, patlidžan, paprika, krompir - postaju sjajni i posebno su pogodni za meni tokom toplijih meseci u godini - kad pijaca obiluje svežim...
Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)
16. mart
Uskrs je najveći hrišćanski praznik i slavi se u proleće. Svako od nas ovaj praznik povezuje sa tradicijom, koja je vezana za njega. Najčešće su to uskršnja farbana jaja i Uskršnji kolač (Kozunak), koji se priprema...
Kratko uputstvo za pripremanje savršene salateKratko uputstvo za pripremanje savršene salate
31. maj
Pogledajte i nekoliko ideja za pripremanje Salata sa Kinoom, Salata sa Avokadom i Salata sa kukuruzom....
Najvažnije tehnike pri pripremanju kremovaNajvažnije tehnike pri pripremanju kremova
28. feb.
Želiranje kremova Ova tehnika podrazumeva dodavanje želatina kremovima od različitih sastojaka. Postoje dve vrste želiranja: - Hladno, kod kojeg se želatin posebno rastvara i otapa, lagano se prohladi (da se ne pretvori...
Sveta Varvara - Pripremanje trpeze za baba ŠarkuSveta Varvara - Pripremanje trpeze za baba Šarku
26. mart
17.decembra istočni i zapadni pravoslavni hrišćani slave praznik Svete velikomučenice Varvare. Ona je rođena krajem III veka i umrla je za veru 305. ili 306. godine. Pravoslavna crkva je smatra pokroviteljkom svih iznenada...