Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
U posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Uvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca. Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
Zrno kafeZrno kafe
20. mart
Šećer i vodu staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri. Kada provri, dodati iseckan margarin i 80 gr čokolade. Mešati da se sve otopi i sjedini. Dodati mlevene orahe, mleveni keks i instant kafu. Dobro izmešati i ohladiti...
Liker od kafeLiker od kafe
21. maj
Sipamo krupno samlevenu kafu i rakiju u heremtički zatvorenu teglu. Nakon tri dana pripremamo sirup od šećera i vode. Ostavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu. Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle...
Kolač od kafeKolač od kafe
22. maj
Prosejano brašno pomešajte sa kafom i praškom za pecivo. Umutite rastopljeni maslac sa šećerom u prahu. Dodajte jedno po jedno žumance i umutite lepo, a belanca posebno umutite na sneg. U tu smesu dodajte u delovma...
Torta sa mirisom kafeTorta sa mirisom kafe
11. jun
U posudu sam stavila jaja, šećer i vanilu i mikserom sam ih mutila dok nisu utrostručili svoju zapreminu. Nastavila sam da mešam drvenom kašikom i da dodajem prosejano brašno i pažljivo sam izmešala kako bi smesa ostala...
Kolačići u obliku kafeKolačići u obliku kafe
29. april
Od svih sastojaka se mesi meko testo. Prave se elipsoidne loptice i pomoću čačkalice za zube se prave uzdužni prorezi. Kolačići sa kakaom se peku na 180°C 10 minuta u tepsiji obloženoj papirom za pečenje. Prijatno...
Kuglof sa ukusom kafeKuglof sa ukusom kafe
28. dec.
Namazati maslacem kalup za kuglof i pospi ga mlevenim lešnicima. Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. U penastu smsesu dodati ulje i kakao i nastaviti sa mućenjem. U šolju sa prokuvalom vodom dodati kafu i promešati....
Torta od oraha Kafe-musTorta od oraha Kafe-mus
21. jun
Rerna - 170-180 stepeni: Dva okrugla kalupa; namazana i obložena papirom za pečenje - prečnika 20 cm. U posudi prosejte brašno, prašak za pecivo, so i sodu. Ostavite sa strane. U posudi miksera umutite maslac na krem...
Čokoladni tart sa aromom kafeČokoladni tart sa aromom kafe
12. okt.
2
Za koru: Mikserom umutiti maskac sa šećerom u prahu. Dodati razmućeno jaje i izmiksati. Umešati brašno pomešano sa kakaoom, dodati so i izmešati špatulom. Uviti u providnu prijanjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru...
Kajzerice sa prelivom od kafeKajzerice sa prelivom od kafe
25. mart
Brašno, šećer i kvasac, politi toplim mlekom. Pomešati i dodati so i rastopljeni maslac. Umesiti testo i ostaviti pola sata da odstoji. Podeliti na 4 dela testo i oblikovati. Mekani maslac, posuti šećerom i umutiti mikserom...
Keks torta sa ukusom kafeKeks torta sa ukusom kafe
13. avgust
U velikoj posudi mutite tečnu pavlaku sa šećerom, dok ne dobijete gust krem. Dodajte maskarpone, ohlađeni espreso, neskafu i vanilu. Promešajte sve silikonskom špatulom. Stavite jedan sloj krema u kalup sa padajućim...
Rolat od kafe i piškotaRolat od kafe i piškota
17. dec.
Namrvite piškote. Prelijte ih kafom i nakon toga promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Rasporedite preko folije. Istopite maslac, sipajte sveže mleko, šećer i orahe. Mutite dok se ne dobije glatka smesa. Sipajte...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Svaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo. Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Pripremanje domaćih razvijenih koraPripremanje domaćih razvijenih kora
04. januar
Evo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora: Domaće kore Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
Koristi od zelene kafeKoristi od zelene kafe
07. sep.
Kafa je uobičajeno piće – više od nje, možda, piju se samo čaj i voda. Međutim, kvaliteti koje ima zelena kafa nisu posebno poznati. To je zapravo nepržena kafa u zrnu – bogata je hlorogenskom kiselinom, koja se smatra jakim...
Bonton za serviranje kafeBonton za serviranje kafe
29. jun
Serviranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe. Danas se ne poštuju sva pravila, ali je dobro da znamo određena pravila, koja se poštuju pri serviranju...
Kolač sa prelivom i aromom kafeKolač sa prelivom i aromom kafe
10. mart
Izvadite jaja na sobnu temperaturu. Stavite jaja u posudu, zajedno sa 1 šoljom šećera i mutite mikserom. Posle stavite ulje i sveže mleko, i nastavite da i mutite mikserom dok ne dobijete gust i mekan krem. Prosejte brašno...
Kolač od kafe sa Maskarpone siromKolač od kafe sa Maskarpone sirom
03. feb.
Dugački plitki kalup za tart sa oblikovanim rubovima i odvojivim dnom - 35/11 cm. Rerna - 180 stepeni. Loptice za pečenje na testu. Papir za pečenje dužine kalupa - tart. U posudi miksera se muti maslac otprilike 2 minute...
Jednostavna čokoladna torta sa aromom kafeJednostavna čokoladna torta sa aromom kafe
05. mart
Pomešaju se suvi sastojci - brašno, so, kakao, hlebna soda, prašak za pecivo. Mikserom umutimo meki maslac sa šećerom i dodajemo jaja jedno po jedno. Dodajemo polovinu suvih sastojaka u maslac, posle dodajemo kafu sa...
Tehnika pripremanja pečenog prasetaTehnika pripremanja pečenog praseta
11. dec.
Pečeno prase je jedno od najukusnijih i atraktivnijih jela koja ukrašavaju svaku prazničnu trpezu. Da biste učinili pečeno prase krhkim i aromatičnim, treba dobro da ga pripremite. Prase se zaliva vrelom vodom, briše...
Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebica
21. nov.
Kao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....