Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
Zrno kafeŠećer i vodu staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri. Kada provri, dodati iseckan margarin i 80 gr čokolade. Mešati da se sve otopi i sjedini.
Dodati mlevene orahe, mleveni keks i instant kafu. Dobro izmešati i ohladiti...
20. mart
Liker od kafeSipamo krupno samlevenu kafu i rakiju u heremtički zatvorenu teglu.
Nakon tri dana pripremamo sirup od šećera i vode. Ostavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu.
Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle...
21. maj
Kolač od kafeProsejano brašno pomešajte sa kafom i praškom za pecivo.
Umutite rastopljeni maslac sa šećerom u prahu. Dodajte jedno po jedno žumance i umutite lepo, a belanca posebno umutite na sneg.
U tu smesu dodajte u delovma...
22. maj
Torta sa mirisom kafeU posudu sam stavila jaja, šećer i vanilu i mikserom sam ih mutila dok nisu utrostručili svoju zapreminu.
Nastavila sam da mešam drvenom kašikom i da dodajem prosejano brašno i pažljivo sam izmešala kako bi smesa ostala...
11. jun
Kolačići u obliku kafeOd svih sastojaka se mesi meko testo.
Prave se elipsoidne loptice i pomoću čačkalice za zube se prave uzdužni prorezi.
Kolačići sa kakaom se peku na 180°C 10 minuta u tepsiji obloženoj papirom za pečenje.
Prijatno...
29. april
Kuglof sa ukusom kafeNamazati maslacem kalup za kuglof i pospi ga mlevenim lešnicima. Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. U penastu smsesu dodati ulje i kakao i nastaviti sa mućenjem.
U šolju sa prokuvalom vodom dodati kafu i promešati....
28. dec.
Torta od oraha Kafe-musRerna - 170-180 stepeni:
Dva okrugla kalupa; namazana i obložena papirom za pečenje - prečnika 20 cm.
U posudi prosejte brašno, prašak za pecivo, so i sodu. Ostavite sa strane.
U posudi miksera umutite maslac na krem...
21. jun
Čokoladni tart sa aromom kafeZa koru: Mikserom umutiti maskac sa šećerom u prahu. Dodati razmućeno jaje i izmiksati. Umešati brašno pomešano sa kakaoom, dodati so i izmešati špatulom. Uviti u providnu prijanjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru...
12. okt.
2
Kajzerice sa prelivom od kafeBrašno, šećer i kvasac, politi toplim mlekom. Pomešati i dodati so i rastopljeni maslac. Umesiti testo i ostaviti pola sata da odstoji. Podeliti na 4 dela testo i oblikovati.
Mekani maslac, posuti šećerom i umutiti mikserom...
25. mart
Keks torta sa ukusom kafeU velikoj posudi mutite tečnu pavlaku sa šećerom, dok ne dobijete gust krem.
Dodajte maskarpone, ohlađeni espreso, neskafu i vanilu.
Promešajte sve silikonskom špatulom.
Stavite jedan sloj krema u kalup sa padajućim...
13. avgust
Rolat od kafe i piškotaNamrvite piškote. Prelijte ih kafom i nakon toga promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Rasporedite preko folije.
Istopite maslac, sipajte sveže mleko, šećer i orahe. Mutite dok se ne dobije glatka smesa.
Sipajte...
17. dec.
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Pripremanje domaćih razvijenih koraEvo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora:
Domaće kore
Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
04. januar
Koristi od zelene kafeKafa je uobičajeno piće – više od nje, možda, piju se samo čaj i voda. Međutim, kvaliteti koje ima zelena kafa nisu posebno poznati. To je zapravo nepržena kafa u zrnu – bogata je hlorogenskom kiselinom, koja se smatra jakim...
07. sep.
Bonton za serviranje kafeServiranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe. Danas se ne poštuju sva pravila, ali je dobro da znamo određena pravila, koja se poštuju pri serviranju...
29. jun
Kolač sa prelivom i aromom kafeIzvadite jaja na sobnu temperaturu. Stavite jaja u posudu, zajedno sa 1 šoljom šećera i mutite mikserom. Posle stavite ulje i sveže mleko, i nastavite da i mutite mikserom dok ne dobijete gust i mekan krem.
Prosejte brašno...
10. mart
Kolač od kafe sa Maskarpone siromDugački plitki kalup za tart sa oblikovanim rubovima i odvojivim dnom - 35/11 cm. Rerna - 180 stepeni. Loptice za pečenje na testu. Papir za pečenje dužine kalupa - tart.
U posudi miksera se muti maslac otprilike 2 minute...
03. feb.
Jednostavna čokoladna torta sa aromom kafePomešaju se suvi sastojci - brašno, so, kakao, hlebna soda, prašak za pecivo.
Mikserom umutimo meki maslac sa šećerom i dodajemo jaja jedno po jedno.
Dodajemo polovinu suvih sastojaka u maslac, posle dodajemo kafu sa...
05. mart
Tehnika pripremanja pečenog prasetaPečeno prase je jedno od najukusnijih i atraktivnijih jela koja ukrašavaju svaku prazničnu trpezu. Da biste učinili pečeno prase krhkim i aromatičnim, treba dobro da ga pripremite.
Prase se zaliva vrelom vodom, briše...
11. dec.
Saveti kod pripremanja jarebicaKao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
21. nov.