Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Karaš u rerniOčistimo dobro karaš, otklonimo krljušt i operemo.
U plitku posudu sipamo brašno sa solju i promešamo.
Svaki karaš uvaljamo u brašno.
Stavljamo tiganj na ringlu i zagrevamo ulje....
27. jun
Pohovani karaš sa začinimaKaraš se prži sa obe strane dok ne bude gotov.
Mmm... širi se aroma sveže pohovanog karaša sa začinima.
Dobro može da se garnira krompir salatom ili laganijom salatom po želji....
24. avgust
Prženi karaš sa limunomUgrejte mast za prženje i ravnomerno ispržite ravnomerno karaša.
Servirajte porciju pržene ribe, oblilno prelivenu sokom od limuna....
13. jun
Karaš sa pohovanjem od jajaPre prženja, karaš se još jednom uroni u jaja i stavi u zagrejano ulje.
Prže su sa obe strane. Prženi karaši sa pohovanjem od jaja se ostavljaju na kuhinjski papir.
Priprema se prilog za pohovanu ribu....
12. dec.
Prženi karaš sa ribarskim sosom/undefined Očistite i operite karaša, veće ribe možete iseći na komade. Posolite ribu i ostavite da odstoji 20-ak minuta.
Pomešajte dve vrste brašna i dodajte so....
09. april
Pržena riba karaš sa kukuruznim brašnomKaraš se očisti od iznutrica, seče se na parčiće, opre se i ostavlja se da se ocedi.
Nakon toga svako parče ribe se posoli.
Svako parče karaši ribe se uvalja u kukuruzno brašno....
19. maj
Karaš u rerni sa belim vinomPripremanje i u rerni je možda najlakši način da pripremimo ovu ribu i u ovom receptu za pečenu ribu vam predlažem upravo takvu varijantu....
31. avgust
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
KarašPecanje karaša
Karaš se peca veoma lako, pa je laka meta čak i za neiskusne ribolovce....
08. avgust
Riblja čorba od karašaKaraša očistimo od unutrašnjosti i škrga, operemo i stavljamo u 2 litre posoljene vode. Ne skidamo krljušt i glavu....
23. feb.
Prženi karašOčistite karaša od krljušti. Isecite glave i izvadite iznutrice. Dobro ih operite.
Posolite ribu i ostavite je oko 20-25 minuta da primi so.
U tiganj sipajte ulje i dobro ga ugrejte....
29. sep.
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Pripremanje domaćih razvijenih koraEvo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora:
Domaće kore
Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
04. januar
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.
Prženi rečni karašKaraš se seče po stomaku i očisti se unutrašnjost. Može se baciti glava, ali se može pržiti i sa njom, to je po izboru.
Opese se dobo pod tekućom vodom i ostavlja u plehu, nagnuta da se ocedi....
26. jul
Hrskavi prženi karašOčistite karaš od krljušti oštrim nožem. Odvojite glavu i unutrašnjost. Ovako očišćenu ribu operite hladnom vodom i ostavite na 2-3 sata u sok oceđenog limuna.
Nakon toga posolite i uvaljajte u kukuruzno brašno....
06. dec.
Konzervirana karaš ribaSpremamo u ekspres loncu.
Poređamo u lonac ribu pomešanu sa začinima.
Dobro je da na dno stavimo nešto što će čuvati da se riba ne zalepi - ja sam stavila grančice loze. Ostavljamo ribu da provri.
Nakon što provri...
21. sep.