Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Oslić sa brokolijemOslić sa brokolijem
15. jul
Kod kuće je kombinacija sa oslićem i brokolijem veoma omiljena....
Oslić na pariOslić na pari
25. januar
Kuvajte oslića na pari 8-10 minuta. Nakon što ga izvadite, prelijte oslić maslinovim uljem. Najbolje je da sipate dobro suvo belo vino, pre nego što ga probate....
Oslić u testuOslić u testu
30. dec.
Tako nastavimo dok ne potrošimo sve kore i oslić. Punjene paketiće ređamo u tepsiju obloženu pek papirom. Po vrhu malo nauljimo. Pečemo 20 minuta na 200 stepeni C....
Obrazi od oslića u sosuObrazi od oslića u sosu
07. april
Obrazi od oslića su delikates, tipičan za baskijku kuhinju. Ne možete da posetite San Sebastijan i da ovo jelo ne sretnete u mnogobrojnim, kako ekskluzivnim, tako i običnim restoranima....
Zapečeni fileti oslića i povrćeZapečeni fileti oslića i povrće
01. mart
Luk iseći na rebarca, paprike na štapiće. a šargarepu krupno naribati. Paradajz bez ljuske i semena iseći na kockice, beli luk na listiće a ljutu papriku na kolutove. Peršun sitno iseckati. Rernu zagrejati na 180°C....
Fileti oslića iz rerneFileti oslića iz rerne
15. januar
Filete oslića dobro posolite i pobiberite. Prelijte ih vinom i ostavite ih tako 30 minuta....
Riba oslić u folijiRiba oslić u foliji
18. feb.
Uvijenog oslića stavite u tepsiju i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu na 220°C. Ribu pecite u foliji otprilike 40 minuta....
Oslić u belom vinuOslić u belom vinu
26. dec.
Oslić u belom vinu je gotov....
Prženi oslić sa korijanderomPrženi oslić sa korijanderom
29. avgust
Ribu isecite na porcije i utrljte je začinima. Ostavite da upije aromu 1 sat. Uvaljajte ribu u brašno i ostavite je da stoji 10 minuta. Ispržite je u jako zagrejanom ulju dok ne porumeni. Ocedite ribu na ubrusu. U šerpu...
Oslić sa specijalnim pohovanjemOslić sa specijalnim pohovanjem
18. dec.
U posudi umutite jaja. Dodajte ementaler i sitno isečen peršun. Promešajte dobro. Operite i osušite riblje filete. Stavite so sa obe strane. Uvaljajte prvo u brašno, a nakon toga u smesu od jaja, pazeći da se po filetu...
Pohovani oslić sa kornfleksomPohovani oslić sa kornfleksom
21. jun
Očistite ribu i isecite na komade. U posudi pomešajte prezle i mrvljeni kornfleks. U drugoj posudi umutite jaja sa prstohvatom bibera, a u treću sipajte brašno. Posolite ribu i uvaljajte prvo u brašno, nakon toga u...
Marinirani oslić u rerniMarinirani oslić u rerni
07. dec.
Uzima se tepsija i marinirani kolutovi oslića se uvaljaju u brašno i ređaju se u tepsiju. Zalivaju se oslićem. Između njih se stavlja marinada od luka i začina....
Oslić sa Menier sosomOslić sa Menier sosom
21. maj
Dobro je da su sa kožom, da se maksimalno sačuva njihova celina pri pečenju, budući da je oslić krhak i lako bi se raspao. Zato je važno i da imate dobar tiganj sa nelepljivim dnom....
Oslić za posebne povodeOslić za posebne povode
24. dec.
Oslić sa posebne povode je veoma ukusan....
Oslić na dietalan načinOslić na dietalan način
19. feb.
U vatrostalnu posudu stavite foliju a na foliju stavljate oslića i premažete sa sosom....
Oslić u paradajz sosuOslić u paradajz sosu
17. april
Posolite u uvaljajte ribu u brašno. Ugrejte malo ulja i stavite ribu da se isprži sa obe strane i zatim je izvadite. Oljuštite paradajz i naseckajte ga sitno. Stavite ga u istu masnoću, u kojoj ste pržili ribu. Dodajte...
Fileti oslića u sosu od paradajzaFileti oslića u sosu od paradajza
30. dec.
Kad je oslić kuvan, a tečnost u tiganju skoro isparila, servirati i oslić sa sosom oko palente. Posuti sitno seckanim peršunom....
Fileti oslića i umak od paradajzaFileti oslića i umak od paradajza
30. mart
Luk sitno naseckati, a beli luk protisnuti. Pelat usitniti. Bosiljak sitno naseći. Filete ribe osušiti papirnim ubrusima. posuti ih krupnom morskom solju i sveže mlevenim biberom i ostaviti sa strane. Rernu zagrejati...
File od oslića na roštiljuFile od oslića na roštilju
23. nov.
U posudici umutite maslinovo ullje i sveže isceđen sok od jednog limuna. Podelite dobijenu smesu na pola i u jednoj marinirajte riblje filete oko 40 minuta. Dok se riba začinjava skuvajte u posoljenoj vodi ili na pari...
Glava od oslića na roštiljuGlava od oslića na roštilju
13. jul
Ovde je osnovni akcenat na glavi ribe koja u slučaju oslića sadrži mnogo mesa i izuzetno je ukusna, najmanje će odvojiti sokove koji će se pomešati sa sosom i učiniće ga još ukusnijim....
Pohovani oslić sa krompir salatomPohovani oslić sa krompir salatom
09. nov.
Pohovani oslić sa krompir salatom je gotov....
Prženi oslić sa hrskavom koricomPrženi oslić sa hrskavom koricom
12. jul
Brašno pomešam sa grizom, uvaljam komadiće oslića i pržim pohovanu ribu u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasto. Poslužite prženog oslića sa hrskavom koricom sa hladnim pivom....
Dinstani oslić na gabrovski načinDinstani oslić na gabrovski način
30. avgust
Ribu očistite i operite. Poređajte komade u posudu premazanu uljem i prelijte vodom. Dodajte šargarepu i celer iseckane na komade i peršun. Poprskajte sirćetom i posolite. Posudu poklopite i ostavite da se krčka na tihoj...
Oslić sa krompirom i graškomOslić sa krompirom i graškom
01. avgust
Ribu očistite i isecite na filete od 5-6 cm. Blago ih propržite u šerpi sa suncokretovim i maslinovim uljem, uvaljane u brašno. Dobijenu ribu izvadite i ostavite na stranu. Crni i beli luk iseckajte, kao i papriku i šargarepu...
Oslić sa paradajzom u rerniOslić sa paradajzom u rerni
24. jul
Luk sitno iseckajte i dinstajte ga 2-3 minuta u dubokom tiganju. Dodajte mu oguljen i sitno iseckan paradajz, zajedno sa malo soli i prstohvatom šećera. Čim omekšaju, smesu sklonite sa vatre i ostavite po strani. Očišćene...