Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Oslić na pariKuvajte oslića na pari 8-10 minuta.
Nakon što ga izvadite, prelijte oslić maslinovim uljem.
Najbolje je da sipate dobro suvo belo vino, pre nego što ga probate....
25. januar
Oslić u testuTako nastavimo dok ne potrošimo sve kore i oslić.
Punjene paketiće ređamo u tepsiju obloženu pek papirom. Po vrhu malo nauljimo.
Pečemo 20 minuta na 200 stepeni C....
30. dec.
Obrazi od oslića u sosuObrazi od oslića su delikates, tipičan za baskijku kuhinju. Ne možete da posetite San Sebastijan i da ovo jelo ne sretnete u mnogobrojnim, kako ekskluzivnim, tako i običnim restoranima....
07. april
Zapečeni fileti oslića i povrćeLuk iseći na rebarca, paprike na štapiće. a šargarepu krupno naribati. Paradajz bez ljuske i semena iseći na kockice, beli luk na listiće a ljutu papriku na kolutove. Peršun sitno iseckati.
Rernu zagrejati na 180°C....
01. mart
Fileti oslića iz rerneFilete oslića dobro posolite i pobiberite. Prelijte ih vinom i ostavite ih tako 30 minuta....
15. januar
Riba oslić u folijiUvijenog oslića stavite u tepsiju i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu na 220°C.
Ribu pecite u foliji otprilike 40 minuta....
18. feb.
Prženi oslić sa korijanderomRibu isecite na porcije i utrljte je začinima. Ostavite da upije aromu 1 sat. Uvaljajte ribu u brašno i ostavite je da stoji 10 minuta.
Ispržite je u jako zagrejanom ulju dok ne porumeni. Ocedite ribu na ubrusu. U šerpu...
29. avgust
Oslić sa specijalnim pohovanjemU posudi umutite jaja. Dodajte ementaler i sitno isečen peršun. Promešajte dobro.
Operite i osušite riblje filete. Stavite so sa obe strane.
Uvaljajte prvo u brašno, a nakon toga u smesu od jaja, pazeći da se po filetu...
18. dec.
Pohovani oslić sa kornfleksomOčistite ribu i isecite na komade. U posudi pomešajte prezle i mrvljeni kornfleks.
U drugoj posudi umutite jaja sa prstohvatom bibera, a u treću sipajte brašno.
Posolite ribu i uvaljajte prvo u brašno, nakon toga u...
21. jun
Marinirani oslić u rerniUzima se tepsija i marinirani kolutovi oslića se uvaljaju u brašno i ređaju se u tepsiju. Zalivaju se oslićem.
Između njih se stavlja marinada od luka i začina....
07. dec.
Oslić sa Menier sosomDobro je da su sa kožom, da se maksimalno sačuva njihova celina pri pečenju, budući da je oslić krhak i lako bi se raspao. Zato je važno i da imate dobar tiganj sa nelepljivim dnom....
21. maj
Oslić na dietalan načinU vatrostalnu posudu stavite foliju a na foliju stavljate oslića i premažete sa sosom....
19. feb.
Oslić u paradajz sosuPosolite u uvaljajte ribu u brašno. Ugrejte malo ulja i stavite ribu da se isprži sa obe strane i zatim je izvadite.
Oljuštite paradajz i naseckajte ga sitno. Stavite ga u istu masnoću, u kojoj ste pržili ribu.
Dodajte...
17. april
Fileti oslića u sosu od paradajzaKad je oslić kuvan, a tečnost u tiganju skoro isparila, servirati i oslić sa sosom oko palente.
Posuti sitno seckanim peršunom....
30. dec.
Fileti oslića i umak od paradajzaLuk sitno naseckati, a beli luk protisnuti. Pelat usitniti. Bosiljak sitno naseći.
Filete ribe osušiti papirnim ubrusima. posuti ih krupnom morskom solju i sveže mlevenim biberom i ostaviti sa strane.
Rernu zagrejati...
30. mart
File od oslića na roštiljuU posudici umutite maslinovo ullje i sveže isceđen sok od jednog limuna. Podelite dobijenu smesu na pola i u jednoj marinirajte riblje filete oko 40 minuta.
Dok se riba začinjava skuvajte u posoljenoj vodi ili na pari...
23. nov.
Glava od oslića na roštiljuOvde je osnovni akcenat na glavi ribe koja u slučaju oslića sadrži mnogo mesa i izuzetno je ukusna, najmanje će odvojiti sokove koji će se pomešati sa sosom i učiniće ga još ukusnijim....
13. jul
Prženi oslić sa hrskavom koricomBrašno pomešam sa grizom, uvaljam komadiće oslića i pržim pohovanu ribu u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasto.
Poslužite prženog oslića sa hrskavom koricom sa hladnim pivom....
12. jul
Dinstani oslić na gabrovski načinRibu očistite i operite. Poređajte komade u posudu premazanu uljem i prelijte vodom. Dodajte šargarepu i celer iseckane na komade i peršun.
Poprskajte sirćetom i posolite. Posudu poklopite i ostavite da se krčka na tihoj...
30. avgust
Oslić sa krompirom i graškomRibu očistite i isecite na filete od 5-6 cm. Blago ih propržite u šerpi sa suncokretovim i maslinovim uljem, uvaljane u brašno. Dobijenu ribu izvadite i ostavite na stranu.
Crni i beli luk iseckajte, kao i papriku i šargarepu...
01. avgust
Oslić sa paradajzom u rerniLuk sitno iseckajte i dinstajte ga 2-3 minuta u dubokom tiganju. Dodajte mu oguljen i sitno iseckan paradajz, zajedno sa malo soli i prstohvatom šećera.
Čim omekšaju, smesu sklonite sa vatre i ostavite po strani. Očišćene...
24. jul