Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
U posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Uvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca. Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
Istorija piceIstorija pice
31. januar
Njena tajna se krije u njenom jednostavnom pripremanju i velikoj raznovrsnosti recepata....
Prava istorija picePrava istorija pice
28. sep.
Više od 93 odsto ljudi na svetu jelo je picu i to je pravi rekord za masovnu konzumaciju bilo koje hrane. Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane? Ko je probao picu odmah će reći da je...
Tajna sočne domaće piceTajna sočne domaće pice
17. dec.
Sočnu domaću picu možete pripremiti uz pomoć pravilne pripreme oslovne i nadeva pice. Savršeno testo za picu ne treba da bude deblje od pola cm, a ivice treba da budu debele oko 2 cm, ne više. Da bi pica bila sočna...
Pice - mafiniPice - mafini
10. dec.
Rastvorite testo. Isecite pomoću krugova pice. Namažite gnezda za mafine i poređajte krugove. Stavite krug krastavca, kašičicu ljutenice i parčence pečurke. Pre nego što je gotovo dodajte parčence gaude i pecite...
Slatke piceSlatke pice
16. april
Rastvorite kvasac u mleku zajedno sa šećerom. Prosejte brašno i u njega dodajte istopljeni maslac, vanilu i kvasac. Zamesite meko testo. Ostavite da naraste. Podelite testo na 14-16 lopti. Svaku razvijte i namažite slatkom...
Tikvice-piceTikvice-pice
26. sep.
Isecite tikvice na kolutove debljine jedan i po centimetar. Poređajte ih u posudu za pečenje i posolite. Stavite po jedan krug paradajza. Pospite šunkom isečenom na kocke. Na kraju ih pospite narendanim kačkavaljem...
Pice KalconePice Kalcone
01. dec.
U dubljoj posudi pomešati brašno, kvasac, šećer i so, pa u sredini mase napraviti udubljenje i sipati vodu. Voda mora biti mlaka, nikako vruća, jer testo neće narasti. Kašikom lagano dodavati brašno sa strana posude i postepeno...
Pitice - PicePitice - Pice
15. okt.
Kobasicu nasecite na kockice i promešajte je sa kukuruzom i začinima. U posebnoj posudi narendajte kačkavalj. Uzmite dve kore, premažite ih kečapom, pospite ih bogato nadevom, odozgo stavite kačkavalj, premotajte 3 puta...
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Svaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo. Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Pripremanje domaćih razvijenih koraPripremanje domaćih razvijenih kora
04. januar
Evo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora: Domaće kore Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
Efektne mini piceEfektne mini pice
22. nov.
Mesimo sastojke za testo za picu. Oblikujemo ga u loptu i ostavljamo da nadođe. Pravimo male kuglice, nakon toga oklagijom i prstenom pravimo kružiće. Premeštamo ih na papir za pečenje. Mažemo maslinovim uljem...
Mekane mini piceMekane mini pice
18. avgust
Mlako mleko usuti u odgovarajuću posudu, dodati kvasac, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji par minuta. Maslac iseckati, staviti u šerpu i otopiti na laganoj vatri. Ostaviti da se ohladi. U dublju posudu usuti brašno...
Pogačice-pice PeperoniPogačice-pice Peperoni
09. nov.
Od testa napravite 15-12 velikih lopti i 10-12 malih. Velike razvijte oklagijom u krug (oko 8cm). Od malih napravite fitilj i uvijte ih. Namažite paradajz pireom svaku pogačicu. Pospite začinima po izboru i malo rendanog...
Brze mini piceBrze mini pice
23. dec.
Prosevamo brašno i pravimo udubljenje. U njega stavljamo kvasac, vodu, so i ulje. Počinjemo da mesimo. Treba da dobijemo elastično testo. Ostavljamo na toplom pola sata i gotovo je. Uzimamo loptu od testa i razvijemo oklagijom...
Mini lisnate piceMini lisnate pice
09. dec.
Isecite lisnato testo na kvadrate i zavrnite krajeve sa četiri strane na unutra. Izdinstajte pečurke u maslacu na kratko. Poređajte pice u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Preko svake pice stavite pečurke...
Mini vegan piceMini vegan pice
15. dec.
Namažemo malo tiganj. U njemu zapečemo libanski hleb, nekoliko sekundi sa obe strane. Nakon toga pogače poređamo na aluminijumsku foliju u pleh i namažemo ljutenicom. Odozgo poređamo komade tofua i masline. Preko poređamo...
Sendviči mini piceSendviči mini pice
12. jul
Namažite kriške hleba sa malo maslaca i preko premažite paradajz pire. Sitno iseckajte tikvice i rasporedite ih, zajedno sa kukuruzom i komadićima kobasice. Uklonite kod paradajza deo sa semenkama, sitno ga iseckajte...
Šarene kukuruzne piceŠarene kukuruzne pice
11. jul
Prebacujemo vodu zajedno sa solju u šerpu i stavljamo na vatru da provri. Nakon toga, u malim porcijama dodajemo kukuruzni griz, mešamo neprestano (2-3 minuta). Nakon toga skidamo sa vatre i dodajemo sitan sir. Dobro promešamo...
Lisnate mini piceLisnate mini pice
28. okt.
1
Razvučemo lisnato testo, koje smo pre toga ostavili 15 minuta na sobnoj temperaturi, da se ne izlomi kada počnemo da ga otvaramo. Namažemo ga kečapom i odozgo počnemo da ređamo tanko isečeno parče salame i kačkavalja,...
Brze zatvorene piceBrze zatvorene pice
13. feb.
Sipamo u posudu mleko i sodu, promešamo i dodajemo i ostale sastojke, pri čemu brašno dodajemo postepeno dok se ne dobije meko testo. Podelimo testo na pola i razvijamo ga. Salama, kačkavalj i sir se iseku na tanke...