Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pilav sa inćunimaPrebacite pleh u rernu i pecite pilav 30-40 minuta na 180 stepeni.
Pilav sa inćunima je gotov....
30. jul
Pilav sa orzomPrilikom serviranja, ukusni pilav se puni u posudicu ili šolju, a zatim se okreće na ravan tanjir.
Pilav sa orzom se jede kao prilog ili kao glavno jelo....
05. jul
Pilav sa sremušemKuvati piletinu sa mesnom kockom 30 minuta na umerenoj vatri.
Praziluk, celer i drške sremuša sitno naseckati. Šargarepu iseći na kockice. Listove sremuša naseći krupno.
Pirinač oprati i ocediti.
Odvojiti kuvano meso...
14. april
Pilav sa pačetinomOstavite pačetinu da odstoji malo, a polofinu masti iz tiganja sačuvajte za pilav.
Za pilav
Stavite maslac u ugrejanu posudu i veoma malo ulja. Stavite u njega sitno iseckan luk i beli luk....
26. mart
Pilav sa šehrie rezancimaKada je pirinač gotovo skida se sa ringle i stavlja se kuhinjski roler na šerpu sa pilavom sa šehrie rezancima, zatvara se poklopac za otprilike 10 minuta....
02. nov.
Pilav sa ribljim filetimaIntegralni pirinač dobro oprati i skuvati u slanoj vodi.
Rernu zagrejati na 200°C.
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti praziluk, dodati papriku i šargarepu, začiniti po ukusu, dobro pobiberiti i dinstati par minuta...
15. feb.
Pilav sa meksičkom mešavinomZagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša.
Dodajte u vodi rastopljenu pileću kocku i piletinu, pirinač, paradajz pelat, čili. Kad prokuva smanjite vatru i pustite da se kuva,...
01. feb.
Bulgur pilav sa patlidžanomMalo pre nego što je pilav gotov, dodajte patlidžan. Kuvajte još 5 minuta.
Nakon što se bulgur pilav sa patlidžanom skuva, promešajte blago i servirajte sa zelenim začinom po izboru....
28. okt.
Vegan pilav sa kinoomOperite kinou. Spanać operite i isecite ne mnogo krupno. Luk i beli luk sitno iseckajte.
U ugrejanom ulju, zajedno sa 1/2 kašičice soli propržite luk i beli luk. Nakon toga dodajte kinou i dobro promešajte. Sipajte 4 šolje...
14. feb.
Uzbekistanski pilav sa teletinomJelo pripremajte na veoma slaboj vatri. Šerpu možete umotati i krpom oko poklopca, kako bi se bolje skuvalo.
Pre serviranja dodajte biber.
Tradicionalno jelo Uzbekistana koje se jede rukama....
31. okt.
Pilav sa svinjskim mesomOčistite i operite pirinač veoma dobro, tako što ga trljate između dlanova u nekoliko voda, dok voda u kojoj ga perete ne ostane potpuno čista. Prelijte ga hladnom vodom sa malo soli i ostavite da ga stoji tako.
Nasecite...
10. april
Pilav sa ćuretinom i šafranomPromešamo tako pilav na ringli oko 10 minuta (pazimo da se pirinač ne zalepi za tiganj).
Na kraju stavljamo prstohvat šafrana i mešamo drvenom špatulom. Nek vam je slatko!...
11. april
Pilav sa bulgurom i maslinamaKuvamo posni pilav pet minuta na jakoj vatru dok povremeno mešamo. Nakon toga smanjujemo ringlu, dodajemo masline bez koštica i dinstamo još 10 minuta.
Pilav s bulgurom i maslinama serviramo sa ajranom ili taratorom....
03. avgust
Jednostavan pilav sa belim mesomJednostavan pilav sa belim mesom peći 25 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!...
17. nov.
Turski bulgur pilav sa fidomOstavite pilav da se kuva dok tečnost ne ispari. Začinite crnim biberom i solju.
Propržite fidu sa 1 supenom kašikom maslaca i dodajte u jelo.
Kuvajte turski bulgur pilav sa fidom još 10 minuta....
27. nov.
Pilav sa leblebijama i šargarepomPilav sa leblebijama i šargarepom servirajte sa grčkim jogurtom....
19. nov.
2
Pilav sa pirinčem i sočivomSkuvati supu od kocki sa 600 ml vode. U šerpi na šporetu zagrejati ulje i dodati naseckani crni luk.
Mešati na tihoj vatri, da se blago karamelizuje. Polovinu luka izvaditi na tanjir.
Dodati začine u šerpu, pa pržiti...
12. feb.
Pileći pilav na grčki načinSkuvamo pile u oko 600 ml vode.
Izvadimo, odvojimo od kostiju i isečemo na tanke ivice.
Skuvamo opran pirinač u šerpi sa vodom u odnosu jedna prema dva i po. Ocedimo.
Pržimo dok ne postane prozračan luk i šargarepa...
04. okt.
Pilav sa fidom i bulguromPropržimo luk i šargarepu u ulju. Posolimo.
Postepeno dodajemo fidu, bulgur, začine i na kraju paradajz.
Sipamo vodu da ne zagori i mešamo dok se ne zgusne....
03. okt.
Birjan pilav sa pilećim fileomPravilo za pripremanje ovog pilava je da on nakon dodavanja bujona i do samog posluživanja ne promeni svoj izgled....
11. okt.
Pilav sa inćunima u đuvečariRibu očistimo od unutrašnjosti, skidamo glave i pažljivo odvajamo filete da ostanu celi. Operemo tekučom vodom.
Očišćeni i oprani pirinač prelivamo sa mnogo vrele vode na 1-1.30 minuta i poklopimo. Nakon toga ocedimo od...
13. maj
Pikantan posni pilav sa kuminomOčistite luk i papriku i isecite ih, luk na sitno, a papriku na sitne kocke. Zagrejte ulje i posudi na ringli na umerenoj temperaturi.
Zapržite luk oko 2 minuta i dodajte pirinač i crvenu papriku. Pržite oko 5 minuta dok...
27. dec.
Pilav od crvenog sočivaNaseckajte luk i upržite ga. Posolite.
Operite sočivo i stavite ga da se kuva sa lukom i vodom da pokrije sočivo. Posolite i začinite čubrom.
Kuvajte na srednje jakoj vatri i pazite da ne zagori.
Skinite sa vatre...
29. jul
Jermenski pilav sa basmatijem i piletinomNa kraju se u pilav dodaju piletina i suvo grožđe.
Kuvajte na umerenoj vatri dok tečnost za jermenski pilav ne ispari....
10. okt.