Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
U posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
Rižoto sa lignjamaRižoto sa lignjama
08. dec.
U gotovi rižoto umešajte maslinovo ulje....
Rižoto sa keljomRižoto sa keljom
14. mart
Prijatno uz rižoto sa keljom!...
Rižoto sa tunomRižoto sa tunom
01. nov.
Vrati na ringlu još minut, promešati i sevirati rižoto sa tunom na tanjire....
Rižoto sa bukovačomRižoto sa bukovačom
04. jul
Gotov rižoto sa pečurkama rasporedite u porcije. Pospite rižoto sa bukovačom parmezanom u prahu. Prijatno!...
Rižoto sa koprivomRižoto sa koprivom
21. mart
Prvo stavljamo 2 kutlače, mešamo, sačekamo da ispari tečnost i dodaju se još 2 kutlače i to se ponavlja, dok se ne skuva pirinač za naš ukusan rižoto. Na kraju se stavlja maslac i sitno narendan parmezan....
Rižoto sa siromRižoto sa sirom
15. okt.
Istopite maslac, dodajte luk i izdinstajte ga 3 minuta. Sipajte polovinu kipućeg bujona u šerpu, dodajte luk i pirinač i dinstajte, dok pirinač ne počne da omekšava. Dodajte vino i promešajte, dok se tečnost ne apsorbuje...
Rižoto s paradajzomRižoto s paradajzom
08. okt.
Servirajte rižoto sa bosiljkom i parmezanom....
Rižoto sa cveklomRižoto sa cveklom
19. feb.
Cveklu oljuštite isecite na komade, posolite prelijte maslinovim uljem i na cvekle staviti ne oljuštena čena belog luka. Peći na 200 stepeni 20 minuta. Izmiksati povrce kad bude spremno. Na ulju prodinstati luk, dodati...
Rižoto sa teletinomRižoto sa teletinom
18. feb.
Prodinstajte luk sa kockicama paradajza i sitno iseckanom čili paprikom, posuti crvenu mlevenu papriku i promešati. Prodinstati teletinu u šerpi gde je već povrće i nasuti vodu, dodati pirinač, đumbir, beli luk, so, biber...
Rižoto sa speltomRižoto sa speltom
28. feb.
Omiljeni rižoto! Prijatno kuvanje!...
Rižoto sa sipomRižoto sa sipom
01. avgust
Idealan izgled rižota je kremast, ali da se zrna odvajaju jedno od drugog, da ne bude kašast ili bez oblika. 6. Rižoto servirajte posut parmezanom, po tradiciji sa malo peršuna. Prijatno!...
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Uvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca. Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
Tajne ukusnog rižotaTajne ukusnog rižota
03. april
Pogledajte i neke od naših predloga za neverovatan rižoto: Rižoto sa vrganjom i parmezanom, Rižoto sa paradajzom, Rižoto sa 4 vrste sira, Rižoto sa kinoom i pečurkama....
Beli rižoto sa lignjamaBeli rižoto sa lignjama
14. dec.
Na ulju, prodinstati beli luk, luk i tikvice. Na masti prodinstati lignje i dodati belo vino. Pirinač kuvati u vodi sa kockom za supu. Kad se pirinač sukuva, dodati povrće i lignje i jos malo kuvati. Na kraju...
Rižoto sa povrćem KlasikaRižoto sa povrćem Klasika
26. nov.
Rižoto je gotov kad pirinač omekša i smesa postane kremasta. Možete da servirate sa narendanim parmezanom ili peršunom....
Moj rižoto sa lignjamaMoj rižoto sa lignjama
28. april
Gotov rižoto sa lignjama poslužiti topao....
Rižoto sa pečenom bundevomRižoto sa pečenom bundevom
04. feb.
U šerpi skuvamo čaj od sušenog bosiljka - 1 kašiku, namrvljenog u tri šolje vode sa kojom će se kuvati ukusan rižoto....
Rižoto sa Šitake pečurkamaRižoto sa Šitake pečurkama
30. nov.
Gotov rižoto se posipa izrendanim parmezanom, dodaje se sveže mleveni crni biber i so....
Rižoto sa tvrdim sirevimaRižoto sa tvrdim sirevima
27. jul
Tiganj se ostavlja na drvenoj dasci na 5 minuta, tako što se rižoto sa tvrdim sirevima periodično meša. Rižoto sa sirevima se servira topao....
Nežni rižoto sa pečurkamaNežni rižoto sa pečurkama
17. feb.
Stavite u rižoto maslac i polovinu i malo više narendanog parmezana. Promešajte kratko da se istopi i sve se stopi. Ako je potrebno posolite nežni rižoto sa pečurkama. 6....
Moj rižoto sa tikvicamaMoj rižoto sa tikvicama
02. nov.
Jelo mešamo neprestano da se odvoji skrob i da rižoto dobije kremast izgled, a da ne postane gnjecav. Kuvanje ne treba da oduzme više od 13 minuta....
Rižoto sa surimi štapićimaRižoto sa surimi štapićima
29. jun
Isecite luk i šargarepu i stavite u duboki tiganj sa mašću. Zapržite malo, u povrće dodajte i pirinač. Nakon nekoliko minuta stavite sitno iseckane surimi štapiće i pržite kratko. Počnite da dodajete po 1 šolju tople...
Omiljeni rižoto sa pečurkamaOmiljeni rižoto sa pečurkama
16. dec.
Merite vreme, obično 15 minuta je dovoljno da rižoto bude al dente! Postoji uputstvo na pakovanju. 5 minuta pre nego što skinete sa vatre, sipajte pečurke i završite kuvanje. Pospite gotov rižoto rendanim parmezanom....
Rižoto sa svežim graškomRižoto sa svežim graškom
11. okt.
Zagrejte polovinu ulja i zapržite dok ne omekša sitno isečen luk. Dodajte grašak i pola peršuna. Promešajte dobro i kuvajte oko 5 minuta na tihoj vatri, ako je neophodno dodajte nekoliko kašika bujona. U međuvremenu...