Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Rižoto sa tunomVrati na ringlu još minut, promešati i sevirati rižoto sa tunom na tanjire....
01. nov.
Rižoto sa bukovačomGotov rižoto sa pečurkama rasporedite u porcije.
Pospite rižoto sa bukovačom parmezanom u prahu.
Prijatno!...
04. jul
Rižoto sa koprivomPrvo stavljamo 2 kutlače, mešamo, sačekamo da ispari tečnost i dodaju se još 2 kutlače i to se ponavlja, dok se ne skuva pirinač za naš ukusan rižoto.
Na kraju se stavlja maslac i sitno narendan parmezan....
21. mart
Rižoto sa siromIstopite maslac, dodajte luk i izdinstajte ga 3 minuta. Sipajte polovinu kipućeg bujona u šerpu, dodajte luk i pirinač i dinstajte, dok pirinač ne počne da omekšava.
Dodajte vino i promešajte, dok se tečnost ne apsorbuje...
15. okt.
Rižoto sa cveklomCveklu oljuštite isecite na komade, posolite prelijte maslinovim uljem i na cvekle staviti ne oljuštena čena belog luka.
Peći na 200 stepeni 20 minuta. Izmiksati povrce kad bude spremno.
Na ulju prodinstati luk, dodati...
19. feb.
Rižoto sa teletinomProdinstajte luk sa kockicama paradajza i sitno iseckanom čili paprikom, posuti crvenu mlevenu papriku i promešati.
Prodinstati teletinu u šerpi gde je već povrće i nasuti vodu, dodati pirinač, đumbir, beli luk, so, biber...
18. feb.
Rižoto sa sipomIdealan izgled rižota je kremast, ali da se zrna odvajaju jedno od drugog, da ne bude kašast ili bez oblika.
6. Rižoto servirajte posut parmezanom, po tradiciji sa malo peršuna.
Prijatno!...
01. avgust
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
Tajne ukusnog rižotaPogledajte i neke od naših predloga za neverovatan rižoto: Rižoto sa vrganjom i parmezanom, Rižoto sa paradajzom, Rižoto sa 4 vrste sira, Rižoto sa kinoom i pečurkama....
03. april
Beli rižoto sa lignjamaNa ulju, prodinstati beli luk, luk i tikvice.
Na masti prodinstati lignje i dodati belo vino.
Pirinač kuvati u vodi sa kockom za supu. Kad se pirinač sukuva, dodati povrće i lignje i jos malo kuvati.
Na kraju...
14. dec.
Rižoto sa povrćem KlasikaRižoto je gotov kad pirinač omekša i smesa postane kremasta.
Možete da servirate sa narendanim parmezanom ili peršunom....
26. nov.
Rižoto sa pečenom bundevomU šerpi skuvamo čaj od sušenog bosiljka - 1 kašiku, namrvljenog u tri šolje vode sa kojom će se kuvati ukusan rižoto....
04. feb.
Rižoto sa Šitake pečurkamaGotov rižoto se posipa izrendanim parmezanom, dodaje se sveže mleveni crni biber i so....
30. nov.
Rižoto sa tvrdim sirevimaTiganj se ostavlja na drvenoj dasci na 5 minuta, tako što se rižoto sa tvrdim sirevima periodično meša.
Rižoto sa sirevima se servira topao....
27. jul
Nežni rižoto sa pečurkamaStavite u rižoto maslac i polovinu i malo više narendanog parmezana. Promešajte kratko da se istopi i sve se stopi. Ako je potrebno posolite nežni rižoto sa pečurkama.
6....
17. feb.
Moj rižoto sa tikvicamaJelo mešamo neprestano da se odvoji skrob i da rižoto dobije kremast izgled, a da ne postane gnjecav. Kuvanje ne treba da oduzme više od 13 minuta....
02. nov.
Rižoto sa surimi štapićimaIsecite luk i šargarepu i stavite u duboki tiganj sa mašću. Zapržite malo, u povrće dodajte i pirinač.
Nakon nekoliko minuta stavite sitno iseckane surimi štapiće i pržite kratko.
Počnite da dodajete po 1 šolju tople...
29. jun
Omiljeni rižoto sa pečurkamaMerite vreme, obično 15 minuta je dovoljno da rižoto bude al dente! Postoji uputstvo na pakovanju. 5 minuta pre nego što skinete sa vatre, sipajte pečurke i završite kuvanje.
Pospite gotov rižoto rendanim parmezanom....
16. dec.
Rižoto sa svežim graškomZagrejte polovinu ulja i zapržite dok ne omekša sitno isečen luk. Dodajte grašak i pola peršuna.
Promešajte dobro i kuvajte oko 5 minuta na tihoj vatri, ako je neophodno dodajte nekoliko kašika bujona.
U međuvremenu...
11. okt.