Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
SangrijaAko želite da Sangrija bude bez aklohola, zamenite vino i brendi bezalkoholnim vinom....
03. jun
Bezalkoholna sangrija1. Pola leda sameljite u blenderu na velikoj brzini. Ako nemate blender, onda stavite cele kocke, ali u tom slučaju koristite male
Sipajte sok od borovnice, jagode, maline, pomorandže i limuna, zatim gazirani napitak,...
03. avgust
Praznična sangrijaSvo voće se iseče na kocke. Pomorandža i limun se operu veoma dobro, ali se ne ljušte. Stavljaju se u kutiju sa poklopcem i na 30 minuta u zamrzivač.
U velikoj staklenoj posudi ili bokalu se pomeša voće, sok od pomorandže...
04. jun
Bela sangrijaStavite jabuke u srednju posudu zajedno sa sokom od limuna i ostavite ga tako 5 minuta.
Premestite neoceđene parčiće jabuke u velikoj tegli sa preostalim začinima, promešajte ih, da se pomešaju.
Pokrijte i ostavite...
06. jun
Katalonska sangrijaIako naziv ovog pića potiče od reči sangre (krv), zbog jarke crvene boje, u Kataloniji se pravi nešto drugačija - svetla. Ovavarijanta je laganija, osvežavajuća i ukusnija....
17. april
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Pripremanje domaćih razvijenih koraEvo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora:
Domaće kore
Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
04. januar
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.
Napravite sangriju kod kućeKada je reč o sangriji, odmah pomislimo na crno vino voće i cimet. Sangrija nas asocira i na leto, kao i na vrele španske večeri.
Sangrija je jedan od simbola Španije i njene kuhinje....
18. sep.
Koktel Džin SangrijaSangrija je obično crvene boje, napravljena od vina i voća, ali ima i izuzetka - bela sangrija, koja se priprema od belog vina.
Stavite malo leda u šejker za koktele....
27. jun
Sangrija sa naromIzvadite semenke nara u posudu. U drugoj posudi odvojte filete pomorandže.
Isecite limun na šajbne. Stavite u bokal semenke od nara, kriške limuna, strukove svežeg ruzmarine i parčiće pomorandže.
Sipajte u posudu 50...
26. april
Sangrija sa malinamaOstavite sangriju bar dva sata u frižideru.
Pre serviranje dodajte kocke leda u vašu sangriju sa malinama....
20. nov.
Saveti kod pripremanja jarebicaKao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
21. nov.
Tehnika pripremanja pečenog prasetaPečeno prase je jedno od najukusnijih i atraktivnijih jela koja ukrašavaju svaku prazničnu trpezu. Da biste učinili pečeno prase krhkim i aromatičnim, treba dobro da ga pripremite.
Prase se zaliva vrelom vodom, briše...
11. dec.
Domaća sangrija sa jagodamaDa bi sangrija bila dobra, porebno je da voće odstoji u rumu.
Iscedimo sok od polovine limuna i jedne pomorandže. Sitno iseckamo jagode, breskvu i ostatak limuna. Takođe iseckamo i ostalu pomorandžu....
27. jun
Bela sangrija sa malinamaJabukama se izvadi sredina, sklanjaju se koštice breskvama. Limun se dobro opere četkom.
Svo voće se iseče na tanke kriške, posipa se šećerom i ostavlja se pola sata.
Voće se zajedno sa sokom koji se izdvojio stavlja...
23. sep.