Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ćuftice od vurde u rolatu od tikvicaZa pripremu ćuftica, u odgovarajuću posudu promešajte sitan sir, narendani kačkavalj, griz, brašno i žumanca. Začinite biberom i posolite po ukusu. Napravite ćuftice, koje uvaljajte u prezle.
Pržite ćuftice u vrelom ulju...
03. avgust
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
Pašteta od vurde (sitnog sira)Paštetu od vurde servirati preko prepečenih kriški hleba, namazanih maslinovim uljem....
20. maj
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Pripremanje domaćih razvijenih koraEvo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora:
Domaće kore
Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
04. januar
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.
Desert od vurde (sitnog sira) i krušakaVurda (sitan sir) se pomeša sa mlekom i pavlakom. Dodaju se oljuštene kruške iseckane na kockice.
Čokolada se izrenda i polovina se dodaje u smesu sa kruškama. Dodaje se sok iz kompota, vanila i sve se pomeša....
16. maj
Saveti kod pripremanja jarebicaKao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
21. nov.
Tehnika pripremanja pečenog prasetaPečeno prase je jedno od najukusnijih i atraktivnijih jela koja ukrašavaju svaku prazničnu trpezu. Da biste učinili pečeno prase krhkim i aromatičnim, treba dobro da ga pripremite.
Prase se zaliva vrelom vodom, briše...
11. dec.
Pripremanje marinade za povrće na roštiljuNajzdravije i veoma ukusno postaje povrće pripremljeno na roštilju. Tikvice, luk, patlidžan, paprika, krompir - postaju sjajni i posebno su pogodni za meni tokom toplijih meseci u godini - kad pijaca obiluje svežim...
01. avgust
Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)Uskrs je najveći hrišćanski praznik i slavi se u proleće. Svako od nas ovaj praznik povezuje sa tradicijom, koja je vezana za njega. Najčešće su to uskršnja farbana jaja i Uskršnji kolač (Kozunak), koji se priprema...
16. mart
Kratko uputstvo za pripremanje savršene salatePogledajte i nekoliko ideja za pripremanje Salata sa Kinoom, Salata sa Avokadom i Salata sa kukuruzom....
31. maj
Najvažnije tehnike pri pripremanju kremovaŽeliranje kremova
Ova tehnika podrazumeva dodavanje želatina kremovima od različitih sastojaka. Postoje dve vrste želiranja:
- Hladno, kod kojeg se želatin posebno rastvara i otapa, lagano se prohladi (da se ne pretvori...
28. feb.
Sveta Varvara - Pripremanje trpeze za baba Šarku17.decembra istočni i zapadni pravoslavni hrišćani slave praznik Svete velikomučenice Varvare. Ona je rođena krajem III veka i umrla je za veru 305. ili 306. godine. Pravoslavna crkva je smatra pokroviteljkom svih iznenada...
26. mart
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije....
16. januar
Sitni sir (vurda) u domaćim uslovimaZato evo vam nekoliko predloga kako da vurdu napravite sami.
Prvi način
Kako svi znamo sitan sir se pravi od mleka ili ostataka....
31. mart
Kako da konzervirate vurdu?Međutim, direktno smrznuta vurda nije najpoželjnija. Najbolje je iscediti vurdu od viška tečnosti, ako je ima. Napunite tegle vurdom veoma dobro i dobro zatvorite poklopcima....
17. maj
Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicliMariniranje takođe pomaže, posebno ako pripremate kotlete na grilu, pošto će ih marinada sačuvati od isušivanja.
5....
05. avgust
Finese prilikom pripremanja savršenog paja od jabukaSavršen paj od jabuka iziskuje prepečenu koricu od maslaca i majstorski začinjen nadev. Evo kako da ih dobijete. Da li postoji nešto divnije od jednog zaista dobro spremljenog domaćeg paja od jabuka?
Aroma jeseni i...
03. dec.
Tulumbice sa vurdomSve namirnice sipajte u posudu i umestite. Dobićete meko testo.
Stavite testo u špric, i špricajte tulumbe direktno u šerpu punu ulja. Pržite tulumbe dok ne porumene.
Sirup pripremite od vode i šećera, koje ukuvate...
16. mart
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeU ove vrele dane mi bismo sa zadovoljstvom probali jednu hladnu vurdu sa mirođijom i kiselim krastavčićima, tako da žurimo da spemimo i mi našu domaću vurdu. Ne čekajte ni vi!...
16. april
Voćni kolač sa vurdomUz pomoć kašike ga nanesite preko vurde.
Nakraju ukrasite kolač voćem po izboru i vratite u frižider na 5-6 sati....
20. mart