Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vino MadeiraProizvodnja vina Madeira
Kao što je već jasno, vina na ostrvu Madeira se proizvode po posebnoj tehnologiji. Potrebno je da se vino zagreje do temperature u rasponu od 60-80 stepeni....
12. feb.
Liker od vinaSastojke staviti u staklenu flašu (teglu) i ostaviti zatvoreno 6 nedelja.
Povremeno promućkati da bi se šećer brže istopio.
Gotov liker procediti i uživati u punom ukusu višnje....
01. nov.
Rakija od vinaRakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta....
09. jun
Najpopularnija likerska vinaBlandi's su jedinstveni po tome što su jedina porodica od svih prvobitnih osnivača vinarstva na Madeiri koja poseduje i vodi sopstvenu, originalnu vinsku kompaniju: skoro 2 veka vrhunske proizvodnje vina....
11. april
Najpopularnija portugalska vinaDobro portugalsko vino
Kada se govori o vinu Portugala, to su uvek, pre svega, vina Porto i Madeira....
29. mart
Temperatura serviranja vinaServiranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus.
Temperatura serviranja...
16. jun
Nemački umak od vinaMaslac se istopi na tihoj vatri i doda se brašno. Promeša se tako da nema grudvica. Dodaje se bujon.
Žumanca se umute s pavlakom i smesa se dodaje u umak koji se zagreva još 2-3 minute, ali da ne kipi.
Dodaje se vino...
17. okt.
Italijanski sos od vinaZagrejte maslinovo ulje, dodajte beli luk i crni luk i izdinstajte ih.
Dodajte paradajz i kuvajte dok se sos ne zgusne.
Dodajte origano i pavlaku i promešajte.
Dodajte paradajz pire, šećer, so i 1/2 šolje vode....
14. okt.
Proizvodnja i čuvanje aleve paprikeSirovina za proizvodnju začina je suva paprika. Suva paprika izmrvljena na male ivice može da se kupi ili samostalno, ručno da se napravi u domaćem avanu....
09. maj
Finese prilikom posluživanja vinaKada poslužujete vino svojim gostima, pridržavajte se nekih caka kako biste na njih ostavili utisak kao da imate znanje profesionalnog somalijera. Prilikom serviranja vina veoma je važna njegova temperatura.
Tako na primer...
09. jul
Najpopularnije sorte belog vinaNajčešće ste čuli reči suvo, slatko, blago, voćno ili osvežavajuće kao opis belog vina.
Možda želite da popunite svoju kolekciju belog vina ili ste početniku svetu vina.
Upoznajte se sa spiskom, koji smo vam pripremili...
04. jul
Koja su desertna vina?Najvažnije crvene sorte za njegovu proizvodnju su Tinta Rorish - španska sorta Tempranillo i Turiga Nacional - najkvalitetnija sorta iz doline Douro....
27. okt.
Sorbe od jagoda i vinaVino se sipa u šerpu, dodaju se šećer, karanfilić i beli biber. Kora pomorandže se narenda na sitno i dodaje se u vino.
Smesa se kuva 20 minuta na laganoj vatri, dok ne ispari polovina tečnosti.
Procedi se, ohladi se...
28. okt.
Kolačići od vina sa marmeladomSve sastojke /bez slatka/ pomešajte i zamesite meko testo. Podelite na dva dela.
Svaki deo razvijte u pravougaonu koru i isecite na kvadrate, lija je stranica 7 cm.
Stavite malo slatka, pritisnite oba kraja i uvijte...
19. jul
Sorbe od trešanja i vinaVino se sipa u šerpu da provri. Trešnje se očiste od koštica, sok se sačuva. Trešnje se stavljaju u vrelo vino i kuvaju dok ne ispari miris alkohola.
Pasiraju se. Želatin se potopi u 6 kašičica vode i kad nabubri, rastvara...
01. avgust
Kolač od griza i vinaPomešajte i lepo promešajte orahe sa grizom, šećerom, vnom, brašnom, dodajte ulje i sodu.
Kad smesa odstoji 30 minuta, prebacite je u namazan pleh. Pecite kolač oko 45 minuta.
Hladan kolač sa grizom prelijte glazurom...
11. sep.
Magični kokteli za proizvodnju krviDobro je znati da postoje i prirodni proizvodi kojima možete pomoći organizmu u proizvodnji krvi....
10. maj
Hrana koja stimuliše proizvodnju kolagenaNakon 25. godine koža postepeno počinje da gubi svoju elastičnost i da se opušta, a posle 30-35 /ili ranije/ se primećuju i prve bore. Razlog za to naziva se kolagen.
Kolagen je protein pomoću kog se od odvojenih delova...
12. dec.
Namirnice koje potpomažu proizvodnju kolagenaTakvog sa različitim hranljivim proizvodima koji stimulišu proizvodnju kolagena i snabdevaju telo njime....
29. april
Koja su to penušava vina?Poznata penušava vina prema regionina proizvodnje
Šampanjac
Najpoznatije penušavo vino je sigurno šampanjac....
01. jun
Sos od crvenog luka i vinaServirajte jednostavan i ukusan sos od crvenog luka i vina sa crvenim mesom, pečenim na roštilju ili tiganju.
Prijatno!...
15. april
Svinjetina sa sosom od belog vinaMeso se iseče na parčiće. Zagreva se ulje i zapržimo 2 minuta dok ne pobeli. Vadi se u tanjir.
Zaprži se narendan luk i sitno narendanu šaregrepu da omekša. Sipa se belo vino i ostavljamo da ispari. Posipa se solju i biberom...
20. dec.
Svinjska džigerica sa sosom od vinaIsečemo svinjsku džgericu na deblje kriške, posipamo ih biberom i pržimo u ugrejanom ulju. Nakon što posolimo stavljamo na toplo.
U istoj masti propržimo malo brašno i razredimo da bude umereno gust sos sa vinom i toplom...
30. jun
Teleće šnicle sa sosom od vinaOd filea oblikujte tanke šnicle pomoću tučka. Natopite šnicle u svežem mleku i ostavite ih da odstoje tako bar 10 sati u frižideru.
Osušite dobro šnicle i uvaljajte ih u brašno. Zagrejte masnoću i zapecite sa obe strane...
21. sep.