Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Vino MadeiraVino Madeira
12. feb.
Proizvodnja vina Madeira Kao što je već jasno, vina na ostrvu Madeira se proizvode po posebnoj tehnologiji. Potrebno je da se vino zagreje do temperature u rasponu od 60-80 stepeni....
Liker od vinaLiker od vina
01. nov.
Sastojke staviti u staklenu flašu (teglu) i ostaviti zatvoreno 6 nedelja. Povremeno promućkati da bi se šećer brže istopio. Gotov liker procediti i uživati u punom ukusu višnje....
Rakija od vinaRakija od vina
09. jun
Rakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta....
Najpopularnija likerska vinaNajpopularnija likerska vina
11. april
Blandi's su jedinstveni po tome što su jedina porodica od svih prvobitnih osnivača vinarstva na Madeiri koja poseduje i vodi sopstvenu, originalnu vinsku kompaniju: skoro 2 veka vrhunske proizvodnje vina....
Najpopularnija portugalska vinaNajpopularnija portugalska vina
29. mart
Dobro portugalsko vino Kada se govori o vinu Portugala, to su uvek, pre svega, vina Porto i Madeira....
Temperatura serviranja vinaTemperatura serviranja vina
16. jun
Serviranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus. Temperatura serviranja...
Nemački umak od vinaNemački umak od vina
17. okt.
Maslac se istopi na tihoj vatri i doda se brašno. Promeša se tako da nema grudvica. Dodaje se bujon. Žumanca se umute s pavlakom i smesa se dodaje u umak koji se zagreva još 2-3 minute, ali da ne kipi. Dodaje se vino...
Italijanski sos od vinaItalijanski sos od vina
14. okt.
Zagrejte maslinovo ulje, dodajte beli luk i crni luk i izdinstajte ih. Dodajte paradajz i kuvajte dok se sos ne zgusne. Dodajte origano i pavlaku i promešajte. Dodajte paradajz pire, šećer, so i 1/2 šolje vode....
Proizvodnja i čuvanje aleve paprikeProizvodnja i čuvanje aleve paprike
09. maj
Sirovina za proizvodnju začina je suva paprika. Suva paprika izmrvljena na male ivice može da se kupi ili samostalno, ručno da se napravi u domaćem avanu....
Finese prilikom posluživanja vinaFinese prilikom posluživanja vina
09. jul
Kada poslužujete vino svojim gostima, pridržavajte se nekih caka kako biste na njih ostavili utisak kao da imate znanje profesionalnog somalijera. Prilikom serviranja vina veoma je važna njegova temperatura. Tako na primer...
Najpopularnije sorte belog vinaNajpopularnije sorte belog vina
04. jul
Najčešće ste čuli reči suvo, slatko, blago, voćno ili osvežavajuće kao opis belog vina. Možda želite da popunite svoju kolekciju belog vina ili ste početniku svetu vina. Upoznajte se sa spiskom, koji smo vam pripremili...
Koja su desertna vina?Koja su desertna vina?
27. okt.
Najvažnije crvene sorte za njegovu proizvodnju su Tinta Rorish - španska sorta Tempranillo i Turiga Nacional - najkvalitetnija sorta iz doline Douro....
Sorbe od jagoda i vinaSorbe od jagoda i vina
28. okt.
Vino se sipa u šerpu, dodaju se šećer, karanfilić i beli biber. Kora pomorandže se narenda na sitno i dodaje se u vino. Smesa se kuva 20 minuta na laganoj vatri, dok ne ispari polovina tečnosti. Procedi se, ohladi se...
Kolačići od vina sa marmeladomKolačići od vina sa marmeladom
19. jul
Sve sastojke /bez slatka/ pomešajte i zamesite meko testo. Podelite na dva dela. Svaki deo razvijte u pravougaonu koru i isecite na kvadrate, lija je stranica 7 cm. Stavite malo slatka, pritisnite oba kraja i uvijte...
Sorbe od trešanja i vinaSorbe od trešanja i vina
01. avgust
Vino se sipa u šerpu da provri. Trešnje se očiste od koštica, sok se sačuva. Trešnje se stavljaju u vrelo vino i kuvaju dok ne ispari miris alkohola. Pasiraju se. Želatin se potopi u 6 kašičica vode i kad nabubri, rastvara...
Kolač od griza i vinaKolač od griza i vina
11. sep.
Pomešajte i lepo promešajte orahe sa grizom, šećerom, vnom, brašnom, dodajte ulje i sodu. Kad smesa odstoji 30 minuta, prebacite je u namazan pleh. Pecite kolač oko 45 minuta. Hladan kolač sa grizom prelijte glazurom...
Magični kokteli za proizvodnju krviMagični kokteli za proizvodnju krvi
10. maj
Dobro je znati da postoje i prirodni proizvodi kojima možete pomoći organizmu u proizvodnji krvi....
Hrana koja stimuliše proizvodnju kolagenaHrana koja stimuliše proizvodnju kolagena
12. dec.
Nakon 25. godine koža postepeno počinje da gubi svoju elastičnost i da se opušta, a posle 30-35 /ili ranije/ se primećuju i prve bore. Razlog za to naziva se kolagen. Kolagen je protein pomoću kog se od odvojenih delova...
Namirnice koje potpomažu proizvodnju kolagenaNamirnice koje potpomažu proizvodnju kolagena
29. april
Takvog sa različitim hranljivim proizvodima koji stimulišu proizvodnju kolagena i snabdevaju telo njime....
Koja su to penušava vina?Koja su to penušava vina?
01. jun
Poznata penušava vina prema regionina proizvodnje Šampanjac Najpoznatije penušavo vino je sigurno šampanjac....
Pileći bataci u sosu od vinaPileći bataci u sosu od vina
28. jul
Pileći bataci u sosu od vina mogu se poslužiti uz belo vino....
Sos od crvenog luka i vinaSos od crvenog luka i vina
15. april
Servirajte jednostavan i ukusan sos od crvenog luka i vina sa crvenim mesom, pečenim na roštilju ili tiganju. Prijatno!...
Svinjetina sa sosom od belog vinaSvinjetina sa sosom od belog vina
20. dec.
Meso se iseče na parčiće. Zagreva se ulje i zapržimo 2 minuta dok ne pobeli. Vadi se u tanjir. Zaprži se narendan luk i sitno narendanu šaregrepu da omekša. Sipa se belo vino i ostavljamo da ispari. Posipa se solju i biberom...
Svinjska džigerica sa sosom od vinaSvinjska džigerica sa sosom od vina
30. jun
Isečemo svinjsku džgericu na deblje kriške, posipamo ih biberom i pržimo u ugrejanom ulju. Nakon što posolimo stavljamo na toplo. U istoj masti propržimo malo brašno i razredimo da bude umereno gust sos sa vinom i toplom...
Teleće šnicle sa sosom od vinaTeleće šnicle sa sosom od vina
21. sep.
Od filea oblikujte tanke šnicle pomoću tučka. Natopite šnicle u svežem mleku i ostavite ih da odstoje tako bar 10 sati u frižideru. Osušite dobro šnicle i uvaljajte ih u brašno. Zagrejte masnoću i zapecite sa obe strane...