Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pršuta od lososaU praksi pršuta je već spremna za konzumaciju nakon što se opere hladnom vodom i osuši....
18. mart
PršutaIstorija pršute
Za pršutu se zna još od davnina, a najverovatnije iz bronzanog doba....
17. jul
Pršuta od svinjskog ribićaMoja porodica ne voli zelene suve začine kao što je origano, čubar itd, takođe i alevu papriku kao začin u pršuti, zato ih ne stavljam, ali sam povećala količinu drugih začina....
12. avgust
Pršuta od tune - MohamaUkoliko želite da sačuvate veliki komad pršute duži vremenski period, savetujem vam da je vakumirate i zamrznete....
16. mart
Domaća pršuta od pilećeg fileaPileći file operemo i osušimo. U posudu sipamo sitnu so kao osnovu.
Osušene filee stavljamo odozgo i preko njih posipamo solju. Pazimo da so svuda obuhvati meso.
Ostavljamo da odstoje tako ok 5-6 sati. Moje sam ostavila...
25. nov.
Raskošna domaća pršuta sa začinimaGotova suva pršuta je čvrsta i lagana. Pazite da je ne presušite, često proveravajte.
Ako je napolju vreme toplo, možete sušiti u frižideru, vreme nije duže od (oko 20 dana), ali ponovo ćete uživati u domaćem mezetu....
10. avgust
Goveđa pršuta sa aromatičnim začinimaOkačimo pršutu na suvo i provetrivo mesto i sušimo dok ne bude gotovo....
23. sep.
Domaća pršuta od svinjskog mesaNanižite komade i ostavite svinjsku pršutu da se suši makar 30 dana.
Dalje - na zdravlje ova ukusna domaća pršuta od svinjskog mesa....
29. sep.
Zalogaji pršute sa dinjomOdsecite poklopac dinji.
Pomou male okrugle kašičice izdubite loptice dinje, pazeći da loptice budu savršene.
Od šunke napravite male ružice.
Vratite loptice dinje unutra, ređajući između njih šunku haotično....
19. nov.
Pršuta od svinjskog kontrafilea po receptu Ivana MančevaPršuta od svinjskog kontrafilea po receptu Ivana Mančeva je gotova....
16. mart
Rolati od pršute sa ukusnim nadevomMožete dodati i više bibeta, so se ne preporučuje, zato što je pršuta dovoljno slana.
Preko svake trake mesa stavite po kašiku-dve od nadeva - zavisi od debljine i dužine pršute....
21. feb.
PršutaPosle 24 časa meso izvaditi iz dasaka, i obilno namazati za ove strane (po mogućnosti četkom) specijalno pripremljenim začinom za pršutu....
06. feb.
Rolati od pršute sa kruškom i karamelizovanim lukomPreko svakog listića pršute stavite kačkavalj. Preko stavite po komadić kruške i karamelizovan luk. Uvijte četiri rolatića.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 6 minuta....
13. april
Prepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkamaUvijte prepelice pačetom pršute po sredini i pričvrstite čačkalicom.
Stavite ih u posudu za pečenje i prelijte smesom od maslinovog ulja i soka od limuna. Pecite 30 minuta....
22. sep.
Zečija pršutaOd vode i soli napravite slani rastvor. Natopite cele zečije filete u njemu 18 sati.
Nakon toga ih ocedite dobro i kroz jedan kraj svakog parčeta probodite konac.
Zakačite zečetinu na suvo i provetrivo mesto oko 4 dana...
16. januar
Kajzer pršutaFilee očistite od žilica. Stavite u pleh i zatrpajte u morsku so, lepo pritisnite so do filea da nema vazduha.
Sa jedne strane možete podići pleh u koji ste ih stavili da se sliva krv. Tako odstoji 12 sati, ne više, zato...
11. avgust
Pileća pršutaPileća pršuta se uvalja u njih. Kraj svakog filea se izbuši debelom iglom i naniže se na konac....
03. sep.
Teleća pršutaProvucite debelo uže kroz ivici svakog parčeta i okačite pršutu na provetrivo mesto. Kriterijum za gotovu teleću pršutu je promena boje.
Ova pršuta može da izdrži u kesi u frižideru do 4-5 meseci....
17. mart
Konjska pršutaOdaberite meso bez kostiju, tetiva i hrskavica, koje se seče po dužini mišića. Pripremite duboku posudu i počnite da ređate - red morske soli, red mesa i završite sa solju.
Ostavite da odstoji tako od 5 do 7 dana. Nakon...
15. mart
Domaća ovčija pršutaJoš 10 dana tako odstoji i pršuta je spremna za konzumaciju ili pripremanje jela. Na fotografiji pršuta je sa smanjenom količinom soli i spremna je za kuvanje....
10. okt.