Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Rižoto u multicooker-uUređaj uključite na program za rižoto, podesite na 35 minuta i zatvorite.
Kada bude gotovo, ostavite na programu za održavanje toplote....
19. jul
Rižoto sa siromIstopite maslac, dodajte luk i izdinstajte ga 3 minuta. Sipajte polovinu kipućeg bujona u šerpu, dodajte luk i pirinač i dinstajte, dok pirinač ne počne da omekšava.
Dodajte vino i promešajte, dok se tečnost ne apsorbuje...
15. okt.
Rižoto od povrćaU tome će pomoći tečna pavlaka za kuvanje, pred kraj kuvanja. Nakon toga isključimo ringlu i didajte preostalu polovinu maslaca, hladnog i isečenog na kockice.
Prijatno!...
02. januar
Rižoto sa koprivomPrvo stavljamo 2 kutlače, mešamo, sačekamo da ispari tečnost i dodaju se još 2 kutlače i to se ponavlja, dok se ne skuva pirinač za naš ukusan rižoto.
Na kraju se stavlja maslac i sitno narendan parmezan....
21. mart
Rižoto sa sipomIdealan izgled rižota je kremast, ali da se zrna odvajaju jedno od drugog, da ne bude kašast ili bez oblika.
6. Rižoto servirajte posut parmezanom, po tradiciji sa malo peršuna.
Prijatno!...
01. avgust
Rižoto sa bukovačomGotov rižoto sa pečurkama rasporedite u porcije.
Pospite rižoto sa bukovačom parmezanom u prahu.
Prijatno!...
04. jul
Rižoto sa tunomVrati na ringlu još minut, promešati i sevirati rižoto sa tunom na tanjire....
01. nov.
Rižoto sa cveklomCveklu oljuštite isecite na komade, posolite prelijte maslinovim uljem i na cvekle staviti ne oljuštena čena belog luka.
Peći na 200 stepeni 20 minuta. Izmiksati povrce kad bude spremno.
Na ulju prodinstati luk, dodati...
19. feb.
Rižoto sa teletinomProdinstajte luk sa kockicama paradajza i sitno iseckanom čili paprikom, posuti crvenu mlevenu papriku i promešati.
Prodinstati teletinu u šerpi gde je već povrće i nasuti vodu, dodati pirinač, đumbir, beli luk, so, biber...
18. feb.
Rižoto od pečurakaNa kraju dodajte zapržene pečurke i parmezan, promešajte dobro i servirajte rižoto vruć....
26. avgust
Rižoto sa sušenim vrganjimaIzmešajte dobro i poslužite pirinač sa pečurkama sa ostalim paremazanom za posipanje svake porcije.
Rižoto sa sušenim vrganjima ukrasite svežim listovima bosiljka ili iseckanim peršunom. Prijatno!...
24. okt.
Rižoto sa četiri sira/undefined Sipajte bujon u šerpu i stavite da provri. Istopite maslac u drugoj šerpi, dodajte isečen luk i zapržite ha 5 minuta. Dodajte pirinal i dinstajte ga nekoliko minuta.
Sipajte vino i kuvajte dok se ne apsorbuje...
30. sep.
Pikantan rižoto sa povrćemIseckamo luk i izdinstamo ga u maslacu. Dodajemo usitnjene pečurke, pirinač, šargarepe, kukuruz, grašak, mirođiju.
Začinjavamo solju i biberom. Stavljamo i usitnjenu ljutu papriku.
Sipamo oko šest šolja vode i ostavljamo...
26. sep.
Rižoto sa svežim graškomZagrejte polovinu ulja i zapržite dok ne omekša sitno isečen luk. Dodajte grašak i pola peršuna.
Promešajte dobro i kuvajte oko 5 minuta na tihoj vatri, ako je neophodno dodajte nekoliko kašika bujona.
U međuvremenu...
11. okt.
Nežni rižoto sa pečurkamaStavite u rižoto maslac i polovinu i malo više narendanog parmezana. Promešajte kratko da se istopi i sve se stopi. Ako je potrebno posolite nežni rižoto sa pečurkama.
6....
17. feb.
Omiljeni rižoto sa pečurkamaMerite vreme, obično 15 minuta je dovoljno da rižoto bude al dente! Postoji uputstvo na pakovanju. 5 minuta pre nego što skinete sa vatre, sipajte pečurke i završite kuvanje.
Pospite gotov rižoto rendanim parmezanom....
16. dec.
Rižoto sa surimi štapićimaIsecite luk i šargarepu i stavite u duboki tiganj sa mašću. Zapržite malo, u povrće dodajte i pirinač.
Nakon nekoliko minuta stavite sitno iseckane surimi štapiće i pržite kratko.
Počnite da dodajete po 1 šolju tople...
29. jun
Moj rižoto sa tikvicamaJelo mešamo neprestano da se odvoji skrob i da rižoto dobije kremast izgled, a da ne postane gnjecav. Kuvanje ne treba da oduzme više od 13 minuta....
02. nov.
Pikantni rižoto sa piletinomStaviti da se krčka, dodati kocku za supu, čili, kari i biber. Kad voda ispari i sve se skuva, dodati iseckane kisele krastavce....
22. mart
Rižoto sa pečurkom lisičaromOčistite pečurke četkom, a ako su previše prljave operite ih i osušite. Pirinač takođe operite i natopite na kratko u vodi.
Iskidajte lisičaru i zapržite u malo zagrejanog ulja dok ne pusti blago vodicu.
Prebacite u...
22. jul