Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pečen bakalar u rerniAko koristite posoljen bakalar, treba da ga natopite u vodi od 12 do 24 sata, menjajući vodu povremeno.
2. Namažite dno posude s maslinovim uljem i stavite filete kožom na dole....
26. maj
Bakalar u maslacu sa citrusimaIscedite sok od dva voća i u njiemu marinirajte 30 minuta do sat vremena filete ribe, očišćene od kostiju.
2. Izvadite bakalara iz marinade i dobro je osušite....
17. jun
Bakalar u air fryer-uOtvorite uređaj i postavite malo od paste na svaki komad ribe.
Zatvorite i pecite ribu dok ne bude gotova. Poslužite pečenu ribu uz prženi krompir ili drugu vrstu priloga.
Prijatno uz bakalar u air fryer-u....
12. mart
Bakalar na sicilijanski načinU nelepljivu tepsiju se ređaju fileti bakalara i pokrivaju se smesom iz tiganja. Stoje u rerni na 200°C 10 minuta.
Recept za bakalar na sicilijanski način je za 4 osobe, ali mislim da će i za dvoje biti malo....
11. okt.
Pohovani bakalar sa patlidžanomIsecite file bakalara na krupnije komade i posolite. U hladnu smesu od patlidžana dodajte panko prezle i dobro promešajte.
Uvijte filete bakalara u smesu za pohovanje od patlidžana uz pomoć providne folije....
14. maj
Bakalar na napolitanski načinFilete bakalara isecite na krupne komade, posolite ih i pobiberite, uvaljajte u brašno i ispržite u zagrejanom maslinovom ulju. Meso bakalara je nežno, pa pazite da vam se ne raspadne. Ostavite ga na ubrus....
22. maj
Bakalar u rerni sa krompirom i jabukamaOperite i osušite filete ribe. Možete da koristite one s kožom ili bez. Natrljajte ih maslinovim uljem i solju i stavite u frižider.
2. Skuvajte krompir, ali ga nemoje raskuvati....
07. dec.
File od bakalara u medenom sosuPosolite riblje filete i uvaljate ih u brašno. U širokom tiganju zagrejte malo masnoće.
Stavite ribu kožom na dole i propržite je sa obe strane dok ne postane zlatasta. Izvadite je na kuhinjski ubrus.
U istoj masnoći...
25. april
Bakalar sa pirinčem i krompiromOljuštite krompir i isecite ga na tanke šajbne, luk isecite na polumesece i dve vrste povrća poređajte po krajevima obilno namazane posude za pečenje, tako da u centru bude prazno mesto.
Pospite solju, suvom mirođijom,...
21. jun
Prženi bakalar sa kukuruznim brašnomOperite, očistite i isecite ribu. Posolite i pobiberite. Ostavite tako jedan sat.
Stavite brašno u posudu. Uvaljajte lepo ribu sa obe strane.
Stavite tiganj sa uljem da se ugreje.
Pržite ribu sa obe stane dok ne...
25. april
Pečeni bakalar sa čeri paradajzomPoslužujemo pečenog bakalara sa čeri paradajzom sa garnirungom po izboru....
12. jul
Riba bakalar na normandijski načinIsecite filete ribe bakalara na dva kako bi se dobila 4 komada - ova dva iz pravca repa će biti tanja, druga dva deblja.
Pincetom izvadite ako ima ostalih koščica koje štrče....
25. okt.
Prženi bakalar sa toplim garnirungomPoslužujemo toplog prženog bakalara sa toplim garnirungom sa garnirungom od krompira....
08. januar
Ćuftice od bakalara u air fryer-uBakalar skuvajte u šerpi sa vodom 5-10 minuta.
Izvadite, ocedite i stavite u posudu.
Iskidajte na male komade i ostavite da se riba bakalar ohladi.
Dodajte žumance, beli luk i so. Dobro izmešajte....
08. januar
Bakalar sa sosom od norveškog jastoga1. Isecite svo povrće. Norveške jastoge po želji oljuštite, da bi ste koristili glave i oljušten deo za bujon. Ja uvek imam zamrznute kožice, zato koristim njih, a jastoge ostavljam cele u sosu. U oba slučaja će biti dobro...
24. okt.
Bakalar sa kaparom i paradajz sosomBakalar sa kaparom i paradajz sosom je sjajna ideja za letnju večeru.
Prijatno!...
13. sep.
BakalarPravi bakalar se razlikuje od riba sličnih njemu upravo po sivim linijama na koži.
U prodavnicama se najčešće može kuiti zamrznuti ili konzerviran bakalar....
13. sep.
Najkorisnije ribeBakalar - ova riba sadrži vrlo malo kalorija i veoma je pogodna za osobe koje su na dijeti (na 100g - 80 kalorija). Pored toga, bakalar je idealan pomoćnik za metaboličke probleme.
2....
30. nov.
Konzervisanje ribeAko vam je iz nekog razloga ostao višak ribe, nije obavezno da je sušite ili da je solite. Možete je konzervisati i duže vreme uživati u njenom ukusu.
Za konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz...
17. januar
Usoljavanje ribePrilikom usoljavanja ribe cilj je da ona bude ukusna, a da pri tome ne izgubi svoje kvalitete ukusa, da ima očuvanu strukturu, da bude blago masna i elastična.
Usoljavanje ribe je tradicionalan i jednostavan način za njeno...
22. nov.
Prženi bakalarOčišćeni bakalar iseći na kriške debljine oko prst i po.
Takođe je trebalo da uklonite oštre bodlje na leđima i stomaku ribe.
Pospite solju i limunovim sokom i utrljajte na komade....
08. maj
Predjelo od ribeU posudi izgnječite skuvae i oljušten krompir, dodajemo ribu.
Dodajemo i mekani maslac i iseckane krastavce i sve pomešamo veoma dobro viljuškom, i izgnječimo.
Serviramo predjelo posuto sa iseckanim masinama i prepečenim...
23. maj
Salata od ribeDimljena skuša se odvaja od kostiju, seče se na tanke ivice i pomeša se sa sitno isečenim lukom, ksielim krastavčićima isečenim na kocke, zelenom salatom i majonezom.
Sve se promeša i oblikuje u posudi.
Gotova salata...
15. okt.