Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pečen bakalar u rerniPečen bakalar u rerni
26. maj
Ako koristite posoljen bakalar, treba da ga natopite u vodi od 12 do 24 sata, menjajući vodu povremeno. 2. Namažite dno posude s maslinovim uljem i stavite filete kožom na dole....
Bakalar u maslacu sa citrusimaBakalar u maslacu sa citrusima
17. jun
Iscedite sok od dva voća i u njiemu marinirajte 30 minuta do sat vremena filete ribe, očišćene od kostiju. 2. Izvadite bakalara iz marinade i dobro je osušite....
Bakalar u air fryer-uBakalar u air fryer-u
12. mart
Otvorite uređaj i postavite malo od paste na svaki komad ribe. Zatvorite i pecite ribu dok ne bude gotova. Poslužite pečenu ribu uz prženi krompir ili drugu vrstu priloga. Prijatno uz bakalar u air fryer-u....
Bakalar na sicilijanski načinBakalar na sicilijanski način
11. okt.
U nelepljivu tepsiju se ređaju fileti bakalara i pokrivaju se smesom iz tiganja. Stoje u rerni na 200°C 10 minuta. Recept za bakalar na sicilijanski način je za 4 osobe, ali mislim da će i za dvoje biti malo....
Pohovani bakalar sa patlidžanomPohovani bakalar sa patlidžanom
14. maj
Isecite file bakalara na krupnije komade i posolite. U hladnu smesu od patlidžana dodajte panko prezle i dobro promešajte. Uvijte filete bakalara u smesu za pohovanje od patlidžana uz pomoć providne folije....
Bakalar na napolitanski načinBakalar na napolitanski način
22. maj
Filete bakalara isecite na krupne komade, posolite ih i pobiberite, uvaljajte u brašno i ispržite u zagrejanom maslinovom ulju. Meso bakalara je nežno, pa pazite da vam se ne raspadne. Ostavite ga na ubrus....
Bakalar u rerni sa krompirom i jabukamaBakalar u rerni sa krompirom i jabukama
07. dec.
Operite i osušite filete ribe. Možete da koristite one s kožom ili bez. Natrljajte ih maslinovim uljem i solju i stavite u frižider. 2. Skuvajte krompir, ali ga nemoje raskuvati....
File od bakalara u medenom sosuFile od bakalara u medenom sosu
25. april
Posolite riblje filete i uvaljate ih u brašno. U širokom tiganju zagrejte malo masnoće. Stavite ribu kožom na dole i propržite je sa obe strane dok ne postane zlatasta. Izvadite je na kuhinjski ubrus. U istoj masnoći...
Bakalar sa pirinčem i krompiromBakalar sa pirinčem i krompirom
21. jun
Oljuštite krompir i isecite ga na tanke šajbne, luk isecite na polumesece i dve vrste povrća poređajte po krajevima obilno namazane posude za pečenje, tako da u centru bude prazno mesto. Pospite solju, suvom mirođijom,...
Prženi bakalar sa kukuruznim brašnomPrženi bakalar sa kukuruznim brašnom
25. april
Operite, očistite i isecite ribu. Posolite i pobiberite. Ostavite tako jedan sat. Stavite brašno u posudu. Uvaljajte lepo ribu sa obe strane. Stavite tiganj sa uljem da se ugreje. Pržite ribu sa obe stane dok ne...
Pečeni bakalar sa čeri paradajzomPečeni bakalar sa čeri paradajzom
12. jul
Poslužujemo pečenog bakalara sa čeri paradajzom sa garnirungom po izboru....
Riba bakalar na normandijski načinRiba bakalar na normandijski način
25. okt.
Isecite filete ribe bakalara na dva kako bi se dobila 4 komada - ova dva iz pravca repa će biti tanja, druga dva deblja. Pincetom izvadite ako ima ostalih koščica koje štrče....
Prženi bakalar sa toplim garnirungomPrženi bakalar sa toplim garnirungom
08. januar
Poslužujemo toplog prženog bakalara sa toplim garnirungom sa garnirungom od krompira....
Ćuftice od bakalara u air fryer-uĆuftice od bakalara u air fryer-u
08. januar
Bakalar skuvajte u šerpi sa vodom 5-10 minuta. Izvadite, ocedite i stavite u posudu. Iskidajte na male komade i ostavite da se riba bakalar ohladi. Dodajte žumance, beli luk i so. Dobro izmešajte....
Bakalar sa sosom od norveškog jastogaBakalar sa sosom od norveškog jastoga
24. okt.
1. Isecite svo povrće. Norveške jastoge po želji oljuštite, da bi ste koristili glave i oljušten deo za bujon. Ja uvek imam zamrznute kožice, zato koristim njih, a jastoge ostavljam cele u sosu. U oba slučaja će biti dobro...
Bakalar sa kaparom i paradajz sosomBakalar sa kaparom i paradajz sosom
13. sep.
Bakalar sa kaparom i paradajz sosom je sjajna ideja za letnju večeru. Prijatno!...
Bakalar za Božić na meksički načinBakalar za Božić na meksički način
21. okt.
Bakalar za Božić na meksički način je gotov....
BakalarBakalar
13. sep.
Pravi bakalar se razlikuje od riba sličnih njemu upravo po sivim linijama na koži. U prodavnicama se najčešće može kuiti zamrznuti ili konzerviran bakalar....
Najkorisnije ribeNajkorisnije ribe
30. nov.
Bakalar - ova riba sadrži vrlo malo kalorija i veoma je pogodna za osobe koje su na dijeti (na 100g - 80 kalorija). Pored toga, bakalar je idealan pomoćnik za metaboličke probleme. 2....
Konzervisanje ribeKonzervisanje ribe
17. januar
Ako vam je iz nekog razloga ostao višak ribe, nije obavezno da je sušite ili da je solite. Možete je konzervisati i duže vreme uživati u njenom ukusu. Za konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz...
Usoljavanje ribeUsoljavanje ribe
22. nov.
Prilikom usoljavanja ribe cilj je da ona bude ukusna, a da pri tome ne izgubi svoje kvalitete ukusa, da ima očuvanu strukturu, da bude blago masna i elastična. Usoljavanje ribe je tradicionalan i jednostavan način za njeno...
Pohovani bakalarPohovani bakalar
17. jun
Posolite blago bakalar i isecite na srednje velike zalogaje....
Prženi bakalarPrženi bakalar
08. maj
Očišćeni bakalar iseći na kriške debljine oko prst i po. Takođe je trebalo da uklonite oštre bodlje na leđima i stomaku ribe. Pospite solju i limunovim sokom i utrljajte na komade....
Predjelo od ribePredjelo od ribe
23. maj
U posudi izgnječite skuvae i oljušten krompir, dodajemo ribu. Dodajemo i mekani maslac i iseckane krastavce i sve pomešamo veoma dobro viljuškom, i izgnječimo. Serviramo predjelo posuto sa iseckanim masinama i prepečenim...
Salata od ribeSalata od ribe
15. okt.
Dimljena skuša se odvaja od kostiju, seče se na tanke ivice i pomeša se sa sitno isečenim lukom, ksielim krastavčićima isečenim na kocke, zelenom salatom i majonezom. Sve se promeša i oblikuje u posudi. Gotova salata...