Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ruska riblja čorba s paradajzomLuk se seče na sitno i prži se u ulju dok ne postane zlatast. Krompir se oljušti i opere se i seče se na kocke.
Dodaje se u luk i isprži se. Luk i krompir se presipaju u šerpu, dodaje se paradajz pire, pasiran paradajz...
02. avgust
Riblja čorba od tolstolobikaRiblja čorba se dodatno začini mlevenim crnim biberom i po želji ljutom paprikom.
Ova seoska čorba je bistra, jedna vrsta predjela, preludijum za pravo jelo.
Prijatno!...
07. dec.
Riblja čorba od bakalaraStavite začine i kuvajte aromatičnu riblju čorbu dok povrće ne bude gotovo.
Malo pre nego što isključite dodajte ribu.
Isključite i servirajte riblju čorbu od bakalara toplu....
03. januar
Riblja čorba od skušeU litar kiuće vode se stavlja so, ulje i na sitno isečen luk.
Nakon što vri 5-6 minuta dodaje se riba, isečena na parčiće.
Dodajemo biber i narendan paradajz. Vri 10-15 minuta i sklanjamo sa vatre.
Posipamo peršunom...
20. jul
Riblja čorba sa krutonimaTako napravljene krutone razdelite u tanjire, prelijte čorbom i pospite peršunom....
04. jul
Riblja čorba sa makaronamaSkuvati makarone i pomešati sa ribljom čorbom. Iseći peršun i dodati svemu. Sve zajedno izmešati.
Prijatno uz riblju čorbu sa makaronama!...
28. feb.
Riblja čorba sa pangasiusomRiblju čorbu začinite celerom, majčinom dušicom i selenom.
Gotovu čorbu začinite crnim biberom i poslužite sa kriškama limuna.
Riblja čorba sa pangasiusom je gotova....
21. dec.
Riblja čorba od oslićaKada aromatična riblja čorba prokuva, stavite kotlete oslića i kuvajte 3-4 minute ili malo više, zavisi od debljine kolutova....
20. okt.
Riblja čorba sa ikromSkuvati cele ribe u 4 l vode. Nemojte prekuvati ribu. Ocediti ribu kroz sito, pa onda je polako očistiti od kostiju.
Iseckati crni luk, narendanu šargarepu i iseckati sitno kockice krompira.
Dodavati vodu u kojoj se...
16. mart
Riblja čorba sa šaranomU šerpu u kojoj spremate za 4 osobe sipati 50% vode i staviti samo riblju glavu i rep da se kuvaju dok se meso ne odvoji od kostiju.
Nakon što odstranite koske, dodajte ikru i crni luk, prethodno oudinstane u ulju....
28. maj
2
Riblja čorba od karašaNakon 15 minuta čorba je gotova.
Začinimo sokom od limuna, biberom, peršunom i listovima selena. Kad se čorba ohladi, malo se želira sama....
23. feb.
Riblja čorba sa iverkomU tiganju posebno pripremite sofri, koji ćemo dodati u čorbu. Izrendajte luk, beli luk i paradajz, a struk celera i preostali peršun sitno iseckajte....
25. jun
Riblja čorba od brancinaOperemo i očistimo brancin. Stavljamo ga u uređaj za kuvanje na pari ili stavljamo ribu u šerpu sa posoljenom vodom da se kuva.
Sačekamo da se ohladi i očistimo od korstiju. Procedimo bujon. Luk očistimo i sitno isečemo...
06. jul
Riblja čorba od smuđaČorba se ostavlja da se krčka još oko 15 minuta nakon toga se posipa biberom po ukusu.
Zakiseli se trigeom. Trige je ustvari kamenje iz vinskih bačvi i ima kiseo ukus....
08. jun
Riblja čorba od rečne ribeU činijiu izručiti sadržaj kesice začina za riblju čorbu i razmutiti sa 2 dl ceđenog paradajza, postepeno nalivajući i mešajući, da se ne naprave grudvice, pa doliti 2-3 dl vode u kojoj je kuvana riba....
28. dec.
Riblja čorba od morske ribeSvo prvrće osim paradajza prodinstati. Nakon toga dosuti vode i staviti i paradajz, biber i ruzmarin.
U posebnom sudu kuvati ribu 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i očistiti od kosti.
Supa od povrća se ocedi, a povrće...
03. dec.
Riblja čorba na grčki načinDodajemo pavlaku i riblju čorbu ostavljamo da provri. Čim provri, isključimo ringlu i ostavljamo čorbu na njoj.
Supu sipamo u posude i stavljamo ribu.
Riblju čorbu na grčki način odozgo posipamo svežom mirođijom....
13. januar
Riblja čorba na kavarnenski načinZa dodatno začinjavanje kavarnenske riblje čorbe istucajte beli luk i pomešajte sa crnim biberom i ljutom paprikom, još malo selena i sirćeta....
15. januar