Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Riblje UljeUprao prisustvo vitamina A i D, kao i omega-3 masnih kiselina čine riblje ulje toliko dragocenim i traženim.
Koristi od ribljeg ulja
Riblje ulje ima veliki broj koristi za ljudsko zdravlje....
04. januar
Riblje predjeloU posudu se sipa tunjevina, nakon što je prethodno oceđena od svog sosa. Recept je sa majonezom i zato se preferira da je riba u sopstvenom sosu a ne u ulju.
File se izgnječi viljuškom da se usitni. Mladi luk se opere,...
06. jun
Domaće kokosovo uljeOštrim nožem pravimo rupu u kokosovom orahu. Mleko sipamo u posudu.
Kokos oslobodimo od ljuske i unutrašnjost izrendamo na rende.
Kokosovo mleko stavljamo u posudu i ugrejemo ga do 40 stepeni.
Stavljamo ga u izrendani...
09. april
Ulje od kamiliceOsušite cvetove kamilice. Usitnite ih nožem ili u blenderu. Stavite ih u teglu i prelijte votkom. Promućkajte. Sipajte ulje - 1 prst iznad cvetova i zatvorite teglu.
Sipajte vodu u posudu i stavite teglu u nju tako da...
06. jun
Pikantno maslinovo uljePomešajte isitnjeni beli luk sa rendanim lukom, izmrvljenim lovorovim listom, karanfilićem i ljutom paprikom, koju ste prethodno isekli na pola.
Smesu isipajte u flašu i prelijte maslinovim uljem. Zatvorite flašu i neka...
23. april
Pikantne riblje ćufticePomešajte sve sastojke i umutite ih u blenderu. Ostavite smesu nekoliko sati u frižideru.
Oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u prezle i ispržite u zagrejanom ulju.
Po želji možete da servirate pržene ćuftice sa prženim...
15. jun
Odlične riblje ćufticeOperite i osušite ribu. Luk sitno iseckajte i propržite ga dok ne postane providan. Sve sastojke, bez brašna stavite u multipraktik i sameljite.
Stavite u posudu sa smesom u frižider na jedan sat. Izvadite i obilukte male...
04. jul
Maslinovo ulje s tartufomOčistite tartuf čistom krpom koja ne ostavlja vlakna.
Isecite ga na veoma tanke šajbne i zajedno sa zrncima bibera stavite u čistu i suvu flašu.
Sipajte maslinovo ulje odozgo, zatvorite dobro flašu i ostavite na nedelju...
10. april
Ulje sa belim lukomBeli luk očistite, tako da čenovi budu goli. Zatim čenovima napunite teglu do pola. Sipajte ulje i teglu čuvajte u frižideru.
Prednosti: uvek ćete pri ruci imati očišćen beli luk, koliko god da vam treba. Možete koristiti...
21. april
Riblje predjelo od skušeServirajte riblje predjelo sa šoljom hladnog piva.
Prijatno uz ovo riblje predjelo od skuše!...
30. okt.
Riblje ćuftice sa krompiromRiba se skuva, očisti se od kosti i pretvara se u mleveno meso.
Krompir se skuva i narenda na krupno rende.
Pomešaju se mleveno meso od ribe, jaja, prezle, brašno i začini.
Mleveno meso se zamesi dobro i od njega...
31. avgust
Riblje ćuftice iz rerneFile očistimo od kože i sameljemo. Dodajemo prethodno potopljen hleb, jaje, deo luka, pešrun i so. Pripremamo elipsaste ćuftice, pohujemo ih u brašnu i pržimo u ugrejanoj masnoći.
U porestalom ulju propržimo preostali...
18. jun
Riblje ćufte sa krompiromKrompir oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo vodom, dodajemo jedan prstohvat soli i nekoliko kapljica ulja/maslinovog ulja i stavljamo da se kuva. Za to vreme u blenderu ili multipraktiku sameljemo filete ribe.
Kad...
09. januar
Riblje ćuftice u rerniPečemo riblje ćuftice u rerni u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni....
06. avgust
Riblje ćuftice sa garnirungomRiba se očisti od iznutrica i krljušti. Opere se i popari u vreloj vodi 10 minuta. Vadi se i čisti se od kostiju.
Pileći batak se očisti i odvoji od kosti, iseče se na zalogaje. Luk ljuštimo i sečemo na krupne parčiće....
01. jun
Riblje ćuftice od lososaPrže se riblje ćuftice od lososa u ulju proceđenom od svežih začina dok ne postanu zlataste....
09. mart
Palačinke od riblje ikreU posudu blendera razbijemo dva jaja, dodajemo ikru od karaša, sitno isečen peršun, so po ukusu, kumin i biber.
Dodaje se brašno i promešamo u srednje gustu kašu kao za palačinke.
Zagreva se tiganj sa uljem, sipa se...
24. maj
Riblje šnicle od skušeUgrejte ulje u tiganju i oblikujte riblje šnicle kašikom, veličina je po vašoj želji.
Pržite sa obe strane na 4 stepenu na ringli dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite na salvetu da upije višak masti....
07. dec.
Lekovito ulje od žutog kantarionaCvetovi žutog kantariona se sakupljaju nakon što izađe sunce, da bi se sačuvale aktivne materije.
Cvetovi se stavljaju gusto u staklenu posudu sa matiranim stakolom. Prelivaju se maslinovim uljem do ivice (u mom slučaju...
14. jul
Aromatično maslinovo ulje sa biljemDivno je kada imamo domaće pripremljeno maslinovo ulje sa biljem. Veoma je jednostavno, a i sastojci su uvek pri ruci.
Sipamo maslinovo ulje u flašicu/ako nemate od maslinovog ulja, nađite odgovarajuće, ali sa tamnim staklom...
12. okt.
UljeUlje ili biljno ulje je najpopularnije i najčešće korišćeno ulje na našim prostorima. Upotreba ulja ima i pozitivne i negativne strane, sa kojima je preporučljivo da se čovek dobro upozna, posebno ako je reč o svakodnevnoj...
13. nov.
Vazdušaste riblje palačinke sa inćunimaPosipamo riblje palačine sa inćunima svežim selenom i garniramo sokom od limuna.
Serviramo ih kako toplo, tako i kao hladno predjelo....
18. jun
Poširane riblje ćuftice sa sosomPasirajte file sa soja sosom, kukuruznim brašnom i žumancem. Začinite solju i biberom.
Dodajte korijander i umutite još jednom.
Prebacite dobijeno mleveno meso u posudu i ohladite 30 minuta u frižideru. Oformite male...
04. nov.