Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Riblje UljeRiblje Ulje
04. januar
Uprao prisustvo vitamina A i D, kao i omega-3 masnih kiselina čine riblje ulje toliko dragocenim i traženim. Koristi od ribljeg ulja Riblje ulje ima veliki broj koristi za ljudsko zdravlje....
Riblje predjeloRiblje predjelo
06. jun
U posudu se sipa tunjevina, nakon što je prethodno oceđena od svog sosa. Recept je sa majonezom i zato se preferira da je riba u sopstvenom sosu a ne u ulju. File se izgnječi viljuškom da se usitni. Mladi luk se opere,...
Domaće kokosovo uljeDomaće kokosovo ulje
09. april
Oštrim nožem pravimo rupu u kokosovom orahu. Mleko sipamo u posudu. Kokos oslobodimo od ljuske i unutrašnjost izrendamo na rende. Kokosovo mleko stavljamo u posudu i ugrejemo ga do 40 stepeni. Stavljamo ga u izrendani...
Ulje od kamiliceUlje od kamilice
06. jun
Osušite cvetove kamilice. Usitnite ih nožem ili u blenderu. Stavite ih u teglu i prelijte votkom. Promućkajte. Sipajte ulje - 1 prst iznad cvetova i zatvorite teglu. Sipajte vodu u posudu i stavite teglu u nju tako da...
Pikantno maslinovo uljePikantno maslinovo ulje
23. april
Pomešajte isitnjeni beli luk sa rendanim lukom, izmrvljenim lovorovim listom, karanfilićem i ljutom paprikom, koju ste prethodno isekli na pola. Smesu isipajte u flašu i prelijte maslinovim uljem. Zatvorite flašu i neka...
Pikantne riblje ćufticePikantne riblje ćuftice
15. jun
Pomešajte sve sastojke i umutite ih u blenderu. Ostavite smesu nekoliko sati u frižideru. Oblikujte ćuftice, uvaljajte ih u prezle i ispržite u zagrejanom ulju. Po želji možete da servirate pržene ćuftice sa prženim...
Odlične riblje ćufticeOdlične riblje ćuftice
04. jul
Operite i osušite ribu. Luk sitno iseckajte i propržite ga dok ne postane providan. Sve sastojke, bez brašna stavite u multipraktik i sameljite. Stavite u posudu sa smesom u frižider na jedan sat. Izvadite i obilukte male...
Maslinovo ulje s tartufomMaslinovo ulje s tartufom
10. april
Očistite tartuf čistom krpom koja ne ostavlja vlakna. Isecite ga na veoma tanke šajbne i zajedno sa zrncima bibera stavite u čistu i suvu flašu. Sipajte maslinovo ulje odozgo, zatvorite dobro flašu i ostavite na nedelju...
Ulje sa belim lukomUlje sa belim lukom
21. april
Beli luk očistite, tako da čenovi budu goli. Zatim čenovima napunite teglu do pola. Sipajte ulje i teglu čuvajte u frižideru. Prednosti: uvek ćete pri ruci imati očišćen beli luk, koliko god da vam treba. Možete koristiti...
Tajna ukusne riblje čorbeTajna ukusne riblje čorbe
18. feb.
Međutim, riblja čorba često iziskuje poseban način kuvanja....
Riblje ćuftice sa lososomRiblje ćuftice sa lososom
13. mart
Riblje ćuftice sa lososom su gotove....
Riblje predjelo od skušeRiblje predjelo od skuše
30. okt.
Servirajte riblje predjelo sa šoljom hladnog piva. Prijatno uz ovo riblje predjelo od skuše!...
Riblje ćuftice sa krompiromRiblje ćuftice sa krompirom
31. avgust
Riba se skuva, očisti se od kosti i pretvara se u mleveno meso. Krompir se skuva i narenda na krupno rende. Pomešaju se mleveno meso od ribe, jaja, prezle, brašno i začini. Mleveno meso se zamesi dobro i od njega...
Riblje ćuftice iz rerneRiblje ćuftice iz rerne
18. jun
File očistimo od kože i sameljemo. Dodajemo prethodno potopljen hleb, jaje, deo luka, pešrun i so. Pripremamo elipsaste ćuftice, pohujemo ih u brašnu i pržimo u ugrejanoj masnoći. U porestalom ulju propržimo preostali...
Riblje ćufte sa krompiromRiblje ćufte sa krompirom
09. januar
Krompir oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo vodom, dodajemo jedan prstohvat soli i nekoliko kapljica ulja/maslinovog ulja i stavljamo da se kuva. Za to vreme u blenderu ili multipraktiku sameljemo filete ribe. Kad...
Riblje ćuftice u rerniRiblje ćuftice u rerni
06. avgust
Pečemo riblje ćuftice u rerni u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni....
Riblje ćuftice sa garnirungomRiblje ćuftice sa garnirungom
01. jun
Riba se očisti od iznutrica i krljušti. Opere se i popari u vreloj vodi 10 minuta. Vadi se i čisti se od kostiju. Pileći batak se očisti i odvoji od kosti, iseče se na zalogaje. Luk ljuštimo i sečemo na krupne parčiće....
Riblje ćuftice od lososaRiblje ćuftice od lososa
09. mart
Prže se riblje ćuftice od lososa u ulju proceđenom od svežih začina dok ne postanu zlataste....
Palačinke od riblje ikrePalačinke od riblje ikre
24. maj
U posudu blendera razbijemo dva jaja, dodajemo ikru od karaša, sitno isečen peršun, so po ukusu, kumin i biber. Dodaje se brašno i promešamo u srednje gustu kašu kao za palačinke. Zagreva se tiganj sa uljem, sipa se...
Riblje šnicle od skušeRiblje šnicle od skuše
07. dec.
Ugrejte ulje u tiganju i oblikujte riblje šnicle kašikom, veličina je po vašoj želji. Pržite sa obe strane na 4 stepenu na ringli dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite na salvetu da upije višak masti....
Lekovito ulje od žutog kantarionaLekovito ulje od žutog kantariona
14. jul
Cvetovi žutog kantariona se sakupljaju nakon što izađe sunce, da bi se sačuvale aktivne materije. Cvetovi se stavljaju gusto u staklenu posudu sa matiranim stakolom. Prelivaju se maslinovim uljem do ivice (u mom slučaju...
Aromatično maslinovo ulje sa biljemAromatično maslinovo ulje sa biljem
12. okt.
Divno je kada imamo domaće pripremljeno maslinovo ulje sa biljem. Veoma je jednostavno, a i sastojci su uvek pri ruci. Sipamo maslinovo ulje u flašicu/ako nemate od maslinovog ulja, nađite odgovarajuće, ali sa tamnim staklom...
UljeUlje
13. nov.
Ulje ili biljno ulje je najpopularnije i najčešće korišćeno ulje na našim prostorima. Upotreba ulja ima i pozitivne i negativne strane, sa kojima je preporučljivo da se čovek dobro upozna, posebno ako je reč o svakodnevnoj...
Vazdušaste riblje palačinke sa inćunimaVazdušaste riblje palačinke sa inćunima
18. jun
Posipamo riblje palačine sa inćunima svežim selenom i garniramo sokom od limuna. Serviramo ih kako toplo, tako i kao hladno predjelo....
Poširane riblje ćuftice sa sosomPoširane riblje ćuftice sa sosom
04. nov.
Pasirajte file sa soja sosom, kukuruznim brašnom i žumancem. Začinite solju i biberom. Dodajte korijander i umutite još jednom. Prebacite dobijeno mleveno meso u posudu i ohladite 30 minuta u frižideru. Oformite male...