Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Rimska kafaRasporedite rimsku kafu u šolje i garnirajte sa umućenom pavlakom odozgo.
Za raskoš dodajte po prstohvat cimeta i kakao....
06. maj
Rimska janijaRimska janija je veoma ukusna kad odstoji bar 3-4 sata pre serviranja.
Prijatno!...
29. januar
Rimska salata od haringeOčišćene i na sitno isečene pečurke dinstamo u maslacu. Sečemo na male kocke paradajz, haringe i luk i dodajemi izdinstane pečurke.
Promešamo majonez sa sitnim sirom i uljem. Dobijeni sos dodajemo u povrće i ribu....
01. januar
Gurme kuhinjaGurme kuhinja je veoma popularna u celom svetu. Kod nas je ljubitelja ovakve kuhinje svakog dana sve više....
09. mart
Korzikanska kuhinjaJela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji
Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
17. avgust
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje su veoma ukusni!
Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
13. dec.
Marokanska kuhinja: Praznik za čulaSemenke i mahunarke u marokanskoj kuhinji
Kuskus je nacionalno jelo Maroka....
22. nov.
Izraelska kuhinja: Neverovatna mešavina ukusaProizvodi u izraelskoj kuhinji
Jevrejska religija objedinjava ljude koji su živeli među različizim narodima, zbog toga nije čudno što izraelska kuhinja koristi praoizvode karakteristične i za druge zemlje....
05. nov.
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeRerna - 160-170 stepeni
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Radite mikserom!
POČETAK:
Prvo stavite vodu da provri u maloj posudi na vatri i dodajte brašno. Energično mešajte dok smesa ne postane glatka i žica ostavlja...
22. januar
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeRadi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine.
U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
06. jul
Pileća supa iz moje kuhinjePileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka.
Preliva se sa malo maslinovog...
08. sep.
Mlečna pita iz moje kuhinjeRerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka
Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
17. okt.
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi su odmrznuti - blanširani.
U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
07. nov.
Mokri kolač iz turske kuhinjeTako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
11. feb.
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeIzvor: Italijanska kuhinja.
Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
22. dec.
Krem brule iz moje kuhinjeIzvor Francuska kuhinja.
Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
16. dec.
Pogača za početnike u kuhinjiZasučite rukave i počnire. Iznenadite vaše bližnje sa ovim ukusnim jelom, jednostavno je!
Kvasac izrmvite u mlaku vodu sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe 10 minuta. Brašno sipajte u pleh, u sredini...
28. nov.
Skandinavska kuhinja - ukusni predlozi sa severaFinska kuhinja
Finska kuhinja je poznata po svom tamnom hlebu i različitim malim hrskavim hlebićima....
18. nov.
Albanska kuhinja: Tradicionalna jela i receptiAlbanska kuhinja je nacionalna kuhinja države Albanije, smeštene na Balkanskom poluostrvu....
24. maj
Božični Lincer keksići iz moje kuhinjeRerna - 170 stepeni;
Pljosnati plehovi obloženi papirom za pečenje;
Modle za sečenje figurica;
Radila sam sa mikserom.
U posudi se pomešaju brašno, cimet, so, bademovo brašno.
U posudi miksera se umuti maslac sa...
26. avgust
Šekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinjeSkuvajte sirup za kolač. Treba da se ohladi dok vi pravite testo.
U činiji umutite maslac i šećer. Dodajte jaja, ali odvojite 1 žumance za premazivanje kolača.
Dodajte griz zajedno sa vanilin šećerom i praškom za...
07. jun
Kačamak sa sirom iz bugarske kuhinjeRastvorite kukuruzno brašno u polanavedene količine vode, a ostatak tečnosti stavite u šerpu na ringlu da provri sa maslacem.
Nakon što provri, počnite da dodajete u porcijama rastvoreno kukuruzno brašno, neprestano mešajući...
12. jun
Začini u arapskoj kuhinjiCimet
Za razliku od evropske kuhinje gde se cimet pre svega koristi u poslastičarstvu, u Arapskom svetu on se dodaje i u mnoga glavna jela i predjela.
9....
22. feb.
Mali pomoćnici u kuhinji13. septembra u SAD-u obeležavaju dan dece u kuhinji, koja preuzimaju pripremu đakonija....
13. okt.