Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
SaharinSastav saharina
Glavni sastojak saharina je benzoidni sulfilimin. Saharin nema nikakvu hranljivu vrednost, i slađi je od saharoze. Maksmalna bezbedna količina primljenog saharina je ne više od 0.2 g....
19. jul
Domaće slatko sa saharinomUzmite veliki lonac i dodajte 1 litar vode, dodajte tablete saharina i dobro promešajte da se rastvore....
23. okt.
Sataraš sa harisa pastom i batakomProdinstati luk i paradajz, dok se bataci kuvaju na drugoj ringli.
Dodati u tiganj sa lukom i paprike sa harisa pastom i začinima.
Raskomadati kuvane batake i prodinstati zajedno sa povrćem.
Sataraš sa harisa pastom...
01. dec.
ZaslađivačiVrste zaslađivača
Saharin E954
Kao što smo već spomenuli, saharin je najstariji i najpoznatiji veštački zaslađivač. On je 300 puta slađi od šećera (saharoze) i oko dva puta slađi od aspartama i acesulfama K....
18. jul
Koliko su bezopasni veštački zaslađivačiSaharin
Saharin je jedna od najstarijih i najistraživanijih veštačkih boja. Otkriven je još 1879. godine....
11. dec.
CiklamatSvi oni, za razliku od saharina, nemaju njegov metalni ukus. Jedina prednost u odnosu na saharin, po pitanju ukusa je to, što ciklamat ne ostavlja metalni ukus, koji ostaje u usnoj duplji nakon upotrebe saharina....
06. mart
Acesulfam KOn je sladak gotovo koliko i aspartam; on je upola sladak u poređenju sa saharinom i sladak je kao 1/4 sukraloze....
15. januar
Čokoladni puding sa čiom* Za zdraviju i dijetetsku varijantu, umesto belog šećera koristite braon ili drugi zaslađivač, kao što je saharin, steviju ili sirup od agave. Može i sa medom....
14. avgust
Pečena bundeva za dijabetičareUzimamo 5 komada saharina i rastvaramo ih u dve šolje vode i prelivamo parčiće violine i pečemo u rerni oko dva sata na 170 stepeni.
Izvadimo pečenu bundevu iz rerne....
28. nov.
Mekike za dijabetičareUmutite jaja u penu i pomešate ih sa rastvorenim saharinom i sitnim sirom.
Smesa se dobro promeša. Uzimate smesu kašikom i spuštate mekike u zagrejano ulje da se isprži....
21. nov.
Šta je zaslađivač eritritol?Eritritol odgovara ljudima koji boluju od dijabetesa, čuva od karijesa i smatra se da je bolji od drugih zaslađivača kao što su saharin, aspartam i ciklamat....
11. januar
Zaboravite dijetalne napitke! Prouzrokuju demenciju i moždani udarNajčešće korišćeni štetni sastojci su aspartam i saharin, koji utiču na krvne sudove i, na kraju, dovode do moždanih i srčanih udara i demencije....
16. avgust
Šta sadrži krastavac?Tu su i drugi makro i mikroelementi, vitamini i saharidi.
Krastavci nisu samo ukusni već i zdravi.
Povrće je odličan izvor kalijuma i magnezijuma....
10. april
IzomaltZa razliku od izomalta, veliki deo sintetićkih zamena, kao što je saharin, aspartam i ostali, nemaju energetsku vrednost i organizam ih ne usvaja....
21. sep.
Posne makarone iz rerneU sahan ili drugu odgovarajuću posudu stavljamo makarone, pomešane sa pireom od spanaća.
Krišku hleba izmrvimo i pomešamo sa preostalim maslinovim uljem, Nema veze kakav ćete hleb upotrebiti....
19. dec.
Najopasnije namirnice na našem tržištuSaharin – E954, takođe nazvan Sweet`n`Low, Sprinkle Sweet, Twin, Sweet 10. Lekari ga preporučuju samo osobama sa dijabetesom. Međutim, masovno se dodaje brojnim proizvodima.
Ciklamat – E952....
07. dec.
Korisna svojstva šitake pečurakaI još - u istočnoj medicini jedan od ovih saharida se ubacuje zajedno sa hemoterapijom i drugim terapijama, da bi poboljšao rad imuniteta i kvalitet života ljudi sa nekim vrstama raka....
22. jun
Šta su prosti ugljeni hidrati?Sastav jednostavnih ugljenih hidrata su jednostavni šećeri, koji se takođe nazivaju monosaharidi, ili dvostruke saharidne jedinice, koje se nazivaju disaharidi....
21. jun
Zašto treba da češće pijemo sok od breskve?Veoma je pogodan za mesečni ciklus žena jer ima visok nivo gvožđa, saharida i vitamina i nadoknađuje njihov gubitak tokom mesečnog ciklusa. Ublažava menstrualne tegobe....
30. jun
EritritolZato je bolje koristiti eritritol umesto veštačkih alternativa šećeru, kao što su to aspartam, saharin i ciklamat....
29. nov.
Koja hrana uzrokuje stomačne probleme?probleme i treba da je izbegavate da ne biste pogoršali svoje stanje:
Veštački zaslađivači i proizvodi bez šećera
Studija je pokazala da kada ljudi konzumiraju veštačke zaslađivače, kao što su aspartam, sukraloza i saharin...
03. okt.
Bifidobakterije - zašto su korisne?Oni aktivno fermentišu saharide majčinog mleka i složene ugljene hidrate koji dolaze sa biljnom hranom (ljudsko telo ne može samostalno da ih usvoji) tako što istovremeno obezbeđuju lekoviti efekat na creva i telo u celini...
18. okt.
Šta sadrži ljuta paprika i za šta je korisna?Korisna svojstva ljute aleve paprike
Sadrži saharide, vlakna, malo organskih kiselina, pektine, dosta vitamina C (oko 250 g), vitamine B, E, A, PP: Od hemijskih elemanata sadrži kalijum, natrijum, magnezijum,...
09. jun
NeotamZato dijetetske napitke i prehrambene proizvode koji sadrže i neotam i aspartam, saharin i sukralozu, pa čak i steviju, treba koristiti sa oprezom i ni u kom slučaju ne preterivati....
14. sep.
Palmin šećerJoš uvek se ne zna da li palmin šećer izaziva neželjene reakcije, kao što se to tvrdi za veštačke zaslađiveče kao što je saharin, acesulfam K, ciklamat, aspartam i drugi....
30. nov.