Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

SaharinSaharin
19. jul
Sastav saharina Glavni sastojak saharina je benzoidni sulfilimin. Saharin nema nikakvu hranljivu vrednost, i slađi je od saharoze. Maksmalna bezbedna količina primljenog saharina je ne više od 0.2 g....
Domaće slatko sa saharinomDomaće slatko sa saharinom
23. okt.
Uzmite veliki lonac i dodajte 1 litar vode, dodajte tablete saharina i dobro promešajte da se rastvore....
Sataraš sa harisa pastom i batakomSataraš sa harisa pastom i batakom
01. dec.
Prodinstati luk i paradajz, dok se bataci kuvaju na drugoj ringli. Dodati u tiganj sa lukom i paprike sa harisa pastom i začinima. Raskomadati kuvane batake i prodinstati zajedno sa povrćem. Sataraš sa harisa pastom...
ZaslađivačiZaslađivači
18. jul
Vrste zaslađivača Saharin E954 Kao što smo već spomenuli, saharin je najstariji i najpoznatiji veštački zaslađivač. On je 300 puta slađi od šećera (saharoze) i oko dva puta slađi od aspartama i acesulfama K....
Koliko su bezopasni veštački zaslađivačiKoliko su bezopasni veštački zaslađivači
11. dec.
Saharin Saharin je jedna od najstarijih i najistraživanijih veštačkih boja. Otkriven je još 1879. godine....
CiklamatCiklamat
06. mart
Svi oni, za razliku od saharina, nemaju njegov metalni ukus. Jedina prednost u odnosu na saharin, po pitanju ukusa je to, što ciklamat ne ostavlja metalni ukus, koji ostaje u usnoj duplji nakon upotrebe saharina....
Acesulfam KAcesulfam K
15. januar
On je sladak gotovo koliko i aspartam; on je upola sladak u poređenju sa saharinom i sladak je kao 1/4 sukraloze....
Čokoladni puding sa čiomČokoladni puding sa čiom
14. avgust
* Za zdraviju i dijetetsku varijantu, umesto belog šećera koristite braon ili drugi zaslađivač, kao što je saharin, steviju ili sirup od agave. Može i sa medom....
Pečena bundeva za dijabetičarePečena bundeva za dijabetičare
28. nov.
Uzimamo 5 komada saharina i rastvaramo ih u dve šolje vode i prelivamo parčiće violine i pečemo u rerni oko dva sata na 170 stepeni. Izvadimo pečenu bundevu iz rerne....
Mekike za dijabetičareMekike za dijabetičare
21. nov.
Umutite jaja u penu i pomešate ih sa rastvorenim saharinom i sitnim sirom. Smesa se dobro promeša. Uzimate smesu kašikom i spuštate mekike u zagrejano ulje da se isprži....
Šta je zaslađivač eritritol?Šta je zaslađivač eritritol?
11. januar
Eritritol odgovara ljudima koji boluju od dijabetesa, čuva od karijesa i smatra se da je bolji od drugih zaslađivača kao što su saharin, aspartam i ciklamat....
Zaboravite dijetalne napitke! Prouzrokuju demenciju i moždani udarZaboravite dijetalne napitke! Prouzrokuju demenciju i moždani udar
16. avgust
Najčešće korišćeni štetni sastojci su aspartam i saharin, koji utiču na krvne sudove i, na kraju, dovode do moždanih i srčanih udara i demencije....
Šta sadrži krastavac?Šta sadrži krastavac?
10. april
Tu su i drugi makro i mikroelementi, vitamini i saharidi. Krastavci nisu samo ukusni već i zdravi. Povrće je odličan izvor kalijuma i magnezijuma....
IzomaltIzomalt
21. sep.
Za razliku od izomalta, veliki deo sintetićkih zamena, kao što je saharin, aspartam i ostali, nemaju energetsku vrednost i organizam ih ne usvaja....
Posne makarone iz rernePosne makarone iz rerne
19. dec.
U sahan ili drugu odgovarajuću posudu stavljamo makarone, pomešane sa pireom od spanaća. Krišku hleba izmrvimo i pomešamo sa preostalim maslinovim uljem, Nema veze kakav ćete hleb upotrebiti....
Najopasnije namirnice na našem tržištuNajopasnije namirnice na našem tržištu
07. dec.
Saharin – E954, takođe nazvan Sweet`n`Low, Sprinkle Sweet, Twin, Sweet 10. Lekari ga preporučuju samo osobama sa dijabetesom. Međutim, masovno se dodaje brojnim proizvodima. Ciklamat – E952....
Korisna svojstva šitake pečurakaKorisna svojstva šitake pečuraka
22. jun
I još - u istočnoj medicini jedan od ovih saharida se ubacuje zajedno sa hemoterapijom i drugim terapijama, da bi poboljšao rad imuniteta i kvalitet života ljudi sa nekim vrstama raka....
Šta su prosti ugljeni hidrati?Šta su prosti ugljeni hidrati?
21. jun
Sastav jednostavnih ugljenih hidrata su jednostavni šećeri, koji se takođe nazivaju monosaharidi, ili dvostruke saharidne jedinice, koje se nazivaju disaharidi....
Zašto treba da češće pijemo sok od breskve?Zašto treba da češće pijemo sok od breskve?
30. jun
Veoma je pogodan za mesečni ciklus žena jer ima visok nivo gvožđa, saharida i vitamina i nadoknađuje njihov gubitak tokom mesečnog ciklusa. Ublažava menstrualne tegobe....
EritritolEritritol
29. nov.
Zato je bolje koristiti eritritol umesto veštačkih alternativa šećeru, kao što su to aspartam, saharin i ciklamat....
Koja hrana uzrokuje stomačne probleme?Koja hrana uzrokuje stomačne probleme?
03. okt.
probleme i treba da je izbegavate da ne biste pogoršali svoje stanje: Veštački zaslađivači i proizvodi bez šećera Studija je pokazala da kada ljudi konzumiraju veštačke zaslađivače, kao što su aspartam, sukraloza i saharin...
Bifidobakterije - zašto su korisne?Bifidobakterije - zašto su korisne?
18. okt.
Oni aktivno fermentišu saharide majčinog mleka i složene ugljene hidrate koji dolaze sa biljnom hranom (ljudsko telo ne može samostalno da ih usvoji) tako što istovremeno obezbeđuju lekoviti efekat na creva i telo u celini...
Šta sadrži ljuta paprika i za šta je korisna?Šta sadrži ljuta paprika i za šta je korisna?
09. jun
Korisna svojstva ljute aleve paprike Sadrži saharide, vlakna, malo organskih kiselina, pektine, dosta vitamina C (oko 250 g), vitamine B, E, A, PP: Od hemijskih elemanata sadrži kalijum, natrijum, magnezijum,...
NeotamNeotam
14. sep.
Zato dijetetske napitke i prehrambene proizvode koji sadrže i neotam i aspartam, saharin i sukralozu, pa čak i steviju, treba koristiti sa oprezom i ni u kom slučaju ne preterivati....
Palmin šećerPalmin šećer
30. nov.
Još uvek se ne zna da li palmin šećer izaziva neželjene reakcije, kao što se to tvrdi za veštačke zaslađiveče kao što je saharin, acesulfam K, ciklamat, aspartam i drugi....