Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

SakeSake
27. sep.
Sake predstavlja tradicionalno japansko alkoholno piće koje je dobijeno fermentacijom pirinča. Proces pripreme sakea mnogo podseća na onaj kod piva, nali ukus napitka od pirinča je približniji ukusu rakije. Alkoholni...
Najpopularniji azijski začiniNajpopularniji azijski začini
30. okt.
Azijska kuhinja je mešavina aroma i ukusa koja se retko može naći bilo gde drugde u svetu. Teško da postoji osoba, koja nije probala japanski specijalitet suši, kineski pirinač ili delikatese indijske kuhinje. Jedinstveni...
Japanski omlet (Dašimaki Tamago)Japanski omlet (Dašimaki Tamago)
25. okt.
Jaja se razbiju u odgovarajućoj posudi. Riblji bujon, so, šećer, mirin i sake se pomešaju u drugoj posudi. Jaja se dodaju u njih i dobro se umute dobre. U odgovarajući tiganj sipajte ulje (japanci imaju specijalan...
Neverovatne koristi japanske jabukeNeverovatne koristi japanske jabuke
16. feb.
Japanska jabuka je jedno od najkorisnijeg jesenjeg voća. U njoj ima antioksidanasa, vitamina i aminokiselina, čija kombinacija nosi neverovatne koristi za telo i naš organizam. Voće je relativno novo. Ono se po prvi...
Crni pirinač sa brokolijem u azijskom stiluCrni pirinač sa brokolijem u azijskom stilu
21. april
Za ovaj recept NE kvasim prethodno crni pirinač. Možete ga, ako želite, potopiti u vodu na 1-2 sata, nije problem, još brže će se kuvati, ali primetio sam neke razlike između ove dve opcije: Crni pirinač koji je potopljen...
SodžuSodžu
16. januar
Sodžu je tradicionalno korejsko alkoholno piće, koje je po ukusu dosta blisko sa votkom. Sadržaj alkohola u sodžuu je oko 20%, kako to tradicija nalaže, ali on može varirati od 16 do 35%. Sodžu se proizvodi od pirinča...
VasabiVasabi
26. april
Vasabi je poznat kao japanski ren. On je neka vrsta japanskog začina svetlo zelene boje. Vasabi je često u obliku senfa sa jako ljutim, ali relativno kratkotrajnim ukusom. Vasabi je ljut zelenkast sos koji se služi uz...
Pirinčano SirćePirinčano Sirće
03. dec.
Pirinačno sirće je kisela tečnost, koja ima široku primenu u kulinarstvu. Pirinačno sirće se koristi kao začin za razne vrste jela, a najviše se dodaje svežim salatama. Ono se dobija od fermentisanog pirinča ili ...
RakijaRakija
13. sep.
Rakija je alkoholno piće koje je najrasprostranjenije na teritoriji Balkana. Rakija je tradicionalno piće Srbije, ali isto tako i Bugarske, Makedonije, Hrvatske i Crne Gore. U Rumuniji je rakija poznata po nazivom cuika,...
UrmeUrme
21. maj
Urme su jedno od najstarijeg voća koje čovek gaji. Plod su urmine palme. Gaje se još od davnina u pustinjama Severne Afrike i Bliskog Istoka, gde su urme jedan od glavnih izvora hrane već hiljadama godina. Postoje i podaci...
SušiSuši
25. jun
/undefined /undefined Suši je najoznatije jelo van granica Japana, kao i jedno od najpopularnijih jela među samim Japancima, koji ga pripremaju za posebne prilike i razne nacionalne praznike. Suši se tradicionalno pravi...