Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Guščije mesoSastav guščijeg mesa
Guščije meso je izvor korisnih elemenata kao što je gvožđe, cink, bakar, mangan, selen. Ono takođe sadrži kalijum, magnezijum, fosfor, natrijum i kalcijum....
02. sep.
Guščija DžigericaGuščija džigerica poznata još kao foa gra, dobija se od jetre guske i patke, s tim što je guščija manja količinama od pačeće. Guščija džigerica je kultni delikates koji je pravo uživanja za čula....
14. sep.
1
Začinjavanje jarećeg mesaJedan od osnovnih problema kod spremanja jaretine je to što ona ima dosta specifičan miris. Ako uspemo da začinimo jaretinu pravilno, onda ćemo moći da se izbavimo od toga i da uživamo u nežnom ukusu ovog sočnog i krhkog...
10. april
Kalorije i sastav kiselog kupusaCenjen je ne samo zbog dobrog ukusa, već i zbog brojnih zdravstvenih koristi zbog svog bogatog sastava....
13. januar
Pinjole - koristi i hranljivi sastavJedna porcija od 28 grama pinjola sadrži:
- kalorije - 191 kalorija;
- masti - 19 grama;
- ugljeni hidrati - 3, 7 grama;
- vlakna - 1 gram;
- proteini - 3, 9 grama;
U sastav pionjola takođe ulaze:
- Vitamini - A, B1...
25. mart
Kajsije - koristi i hranjljivi sastavNutritivni sastav, vitamini i minerali u kajsiji
Dve kajsije sadrže:
- kalorije - 34;
- ugljeni hidrati - 8 g;
- proteini - 1 g;
- masti - 0, 27 g;
- vlakna - 1, 5 g;
- vitamini A i C - 8% potrebne dnevne doze;
-...
08. mart
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka.
Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija...
04. jun
Avdika - lekovita svojsta i sastavAvdika koja je sestra bliznakinja zove, je biljka sa brojnim terapeutskim svojstvima, koja može da se koristi za lečenje i kao preventiva kod velikog broja oboljenja. Naziva se još i apta, aptovina, burjan, smrdljiva bazga...
11. maj
Hranljivi sastav đumbira11% dnevne doze/;
- 5 mg vitamina C /8% dnevne doze/;
- 0,2 mg vitamina B6 /8% dnevne doze/;
- 0,7 mg niacina / 4% dnevne doze /;
- 34 mg fosfora /3% dnevne doze/;
- 0,6 mg gvožđa / 3% dnevne doze /;
Njegov gornji sastav...
18. mart
Sušenje mesa u rerniMeso spada u najomiljenije namirnice. Ono se može termički obrađivati na razne načine, a takođe i da se suši. Međutim, ako nemate prostoriju gde možete okačiti meso i sušiti ga, onda ga možete osušiti i u rerni. Evo na šta...
22. mart
Metode za dimljenje mesaDimljenje mesa se primenjuje još od davnina, ne bi li se meso sačuvalo i koristilo duže vreme. Takođe, na taj način se mesu daje specifičan ukus i aroma.
Postoji nekoliko načina dimljenja mesa. Ovaj proces sam po sebi...
11. mart
Sosevi za pečena mesaZa pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso.
Prvi recept je za sos s pečurkama, koji je odličan za pečeno...
02. mart
Tajne ukusnog mlevenog mesaMleveno meso je osnovni proizvod za niz jela od ukusnih ćufti do dodatka u špagete i drugo. Zauzima veoma važno meso na našoj trpezi. Svakome od nas se dešavalo da kupi mleveno meso i ono da ne opravda njegova očekivanja...
08. dec.
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Greške kod pečenja mesaKao bilo koje zanimanje, tako i kulinarstvo, skriva svoje suptilne male tajne što se tiče pripreme hrane. To su često vrlo mali detalji, koji mogu drastično promeniti ukus celog jela. Na primer, kako izgleda jednostavno...
22. okt.
Pravila za pečenje mesaRazličite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom.
Kada birate meso...
02. okt.
Finese kod dinstanja mesaDinstano meso bude veoma ukusno ako se prate neke finoće prilikom pripreme. Klasično dinstanje mesa predstavlja prženje mesa, nakon toga se poklopi i dinsta na tihoj vatri sa malo tečnosti.
Dinstanje mesa je idealno za...
12. maj
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaPesto Trapaneze se razlikuje od poznatijeg pesta iz Đenove (Pesto Genovese) i po sastavu i po ukusu....
16. okt.
Pačija jaja - nutritivni sastav i koristiZbog prisustva folne kiseline u njihovom sastavu, njihova konzumacija se posebno preporučuje trudnicama.
Pačija jaja se takođe koriste za pravljenje maski za kosu kao i krema za lice....
18. mart
Japanski ženšen - sastav, koristi i svojstvaŽenšen je 100% prirodan proizvod koji se vekovima koristi u tradicionalnoj azijskoj medicini i na koji mi savremeni ljudi sve više obraćamo pažnju.
Postoji mnogo vrsta ženšena i iako su najpoznatiji američki ženšen...
15. nov.
Čaj Karkade - sastav, delovanje i koristiU sastav čaja Karkade ulazi mnoštvo antioksidanasa, kao i antocianina koji su sadržani u borovnicama i malinama. On je niskokaloričan, ne sadrži kofein i dokazao je svoja lekovita svojstva....
04. sep.
Čaj Rojbos - sastav, delovanje i koristiMeđutim, čaj Rojbos zaslužuje pažnju ne samo zbog svoj kvaliteta ukusa, nego i zbog svog sastava i koristi njegove konzumacije za ljudsko zdravlje....
03. sep.
Finese u pripremi nojevog mesaU velikim trgovinskim lancima možete pronaći pakovanja proizvoda različita od onih koji su opšteprihvaćeni za svakodnevnu potrošnju za naše geografske širine, naročito što se tiče mesa. Zaustavljamo se i gledamo vrste i...
19. jun
Kako obezbediti proteine bez mesa?Važnost proteina za telo je toliko velika da se nazivaju gradivnim elementima tela. Čineći 17 procenata telesne težine, proteini dominiraju kao komponenta mišića, kože, noktiju, kose i očiju i glavnih unutrašnjih organa...
02. nov.
Jednostavni saveti za sotiranje mesaSotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja.
Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
10. jun