Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Keleraba u rerniKelerabu operite, oljuštite i iseckajte na štapiće. Budite oprezni sa ljuštenjem, povrće je prilično žilavo i dosta se teško ljušti.
U duboku posudu pomešajte ulje i začine, pa ih dodajte kelerabi....
01. dec.
Janija od kukuruza, kelerabe i krompiraUgrevamo maslinovo ulje (3-4 supene kašike) i u njemu distamo sa malo vode dva luka, očišćena i isečena, a pola kelerabe isečemo na kockice. Dinstamo dok tečnost ne ispari....
29. januar
Supa od kelerabe i zeleniša u multikukeruSupa od kelerabe i zeleniša u multikukeru, puna vitamina.
Prvo dobro operem sastojke, posle skidam drške zeleniša i gulim kelerabu. Seckam na srednje krupne komade i stavljam u posudu multikukera....
19. dec.
Keleraba i šargarepa pečene u rerniKod nas su poznate dve vrste kelerabe - velika i mala. Velika keleraba ima ljubičasto-plavkastu koru, dok mala keleraba ima svetlo zelenu koru....
09. nov.
KelerabaSastav kelerabe
U poređenju sa belim kupusom, keleraba je znatno bogatija hranljivim materijama, a najviše vitaminom C....
10. maj
Čorba od lišća rotkvica i kelerabeOguliti krompir, šargarepu, celer, kelerabu i seći na komade. Preliti vodom i posoliti. Kuvati oko pola sata dok se povrće ne skuva.
Iseckati mladi luk i kratko ga propržiti na kokosovom ulju....
22. mart
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka.
Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija...
04. jun
Avdika - lekovita svojsta i sastavAvdika koja je sestra bliznakinja zove, je biljka sa brojnim terapeutskim svojstvima, koja može da se koristi za lečenje i kao preventiva kod velikog broja oboljenja. Naziva se još i apta, aptovina, burjan, smrdljiva bazga...
11. maj
Pinjole - koristi i hranljivi sastavJedna porcija od 28 grama pinjola sadrži:
- kalorije - 191 kalorija;
- masti - 19 grama;
- ugljeni hidrati - 3, 7 grama;
- vlakna - 1 gram;
- proteini - 3, 9 grama;
U sastav pionjola takođe ulaze:
- Vitamini - A, B1...
25. mart
Kajsije - koristi i hranjljivi sastavNutritivni sastav, vitamini i minerali u kajsiji
Dve kajsije sadrže:
- kalorije - 34;
- ugljeni hidrati - 8 g;
- proteini - 1 g;
- masti - 0, 27 g;
- vlakna - 1, 5 g;
- vitamini A i C - 8% potrebne dnevne doze;
-...
08. mart
Kalorije i sastav kiselog kupusaCenjen je ne samo zbog dobrog ukusa, već i zbog brojnih zdravstvenih koristi zbog svog bogatog sastava....
13. januar
Hranljivi sastav đumbira11% dnevne doze/;
- 5 mg vitamina C /8% dnevne doze/;
- 0,2 mg vitamina B6 /8% dnevne doze/;
- 0,7 mg niacina / 4% dnevne doze /;
- 34 mg fosfora /3% dnevne doze/;
- 0,6 mg gvožđa / 3% dnevne doze /;
Njegov gornji sastav...
18. mart
Supa sa ćuftama i kelerabomPrvo sam očistila kelerabu, ogulila sam je i isto to sam uradila sa šargarepom i lukom. Naseckaa sam ih na kockice.
Keleraba menja krompir koji obično koristim u supi.
Paprika se opere i sitno se secka....
23. dec.
Čaj Karkade - sastav, delovanje i koristiU sastav čaja Karkade ulazi mnoštvo antioksidanasa, kao i antocianina koji su sadržani u borovnicama i malinama. On je niskokaloričan, ne sadrži kofein i dokazao je svoja lekovita svojstva....
04. sep.
Čaj Rojbos - sastav, delovanje i koristiMeđutim, čaj Rojbos zaslužuje pažnju ne samo zbog svoj kvaliteta ukusa, nego i zbog svog sastava i koristi njegove konzumacije za ljudsko zdravlje....
03. sep.
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaPesto Trapaneze se razlikuje od poznatijeg pesta iz Đenove (Pesto Genovese) i po sastavu i po ukusu....
16. okt.
Pačija jaja - nutritivni sastav i koristiZbog prisustva folne kiseline u njihovom sastavu, njihova konzumacija se posebno preporučuje trudnicama.
Pačija jaja se takođe koriste za pravljenje maski za kosu kao i krema za lice....
18. mart
Japanski ženšen - sastav, koristi i svojstvaŽenšen je 100% prirodan proizvod koji se vekovima koristi u tradicionalnoj azijskoj medicini i na koji mi savremeni ljudi sve više obraćamo pažnju.
Postoji mnogo vrsta ženšena i iako su najpoznatiji američki ženšen...
15. nov.
Vitaminska salata sa kelerabom i cveklomOčistite i operite cveklu, kelerabu, jabuke i šargarepu.
Izrendajte u duboku posudu. Dodajte oceđen kukuruz.
Sitno isecite praziluk u posudu....
16. januar
Tahini od susama - sastav, koristi i upotrebaMogućnosti su beskrajne, eksperimentišite i uživajte u ovom zdravom i bogatom elementu koji je u sastavu vašeg menija....
08. okt.
Salata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekomKelerabu oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo sokom od limuna i posolimo. Odstoji 15 minuta.
Izgnječimo beli luk. Dodajemo kiselo mleko i mentu. Ovom smesom prelivamo kockice kelerabe....
29. dec.
Kako se ljušti keleraba?Pogledajte još:
- ukusni recepti za kelerabu;
- kako ostati zdrav zimi uz kelerabu;
- tanak struk sa kelerabom....
05. januar
Kako se jede keleraba?Razume se, kako bi smršali, moraćete da kelerabu koristite u pripremi salata sa kelerabom, šargarepom i jabukama, a ne da jedete kelerabu sa Bešamel sosom....
03. maj