Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Gaspaćo od manga i krastavcaOljuštite i isecite parčiće manga, krastavca, luka i belog luka. Stavite u njih so, sirće, maskarpone i malo vode i pasirajte ih ili sameljite u blenderu dok ne dobijete nežnu kremastu strukturu.
2....
12. dec.
Smuti od manga i papajeMožete da poslužite sa kockicama leda vaš smuti od manga i papaje....
03. sep.
Desert od banane, manga i jagode bez šećeraIpak ako želite možete da ga pojačate kašičicom stevije ili sirupom od agave koje možete dodati u krem i u koru vašeg deserta od banane, manga i jagode bez šećera....
02. maj
Limunada od manga sa kokosovim mlekomLimunada od manga sa kokosovim mlekom je mnogo uspešna....
23. jul
MangoPolovina svetske proizvodnje voća se odnosi na mango.
Sastav manga
Mango je bogat natrijumom, beta karotenom, vitaminima iz grupe B i vitaminom E, vitaminom C i provitaminom A (beta karoten)....
23. jun
ManganOrasi, čaj i kafa takođe imaju zavidne količine mangana.
Veoma dobri izvori mangana su: praziluk, tofu, brokoli, cvekla i cela pšenica....
20. januar
Sos od mangaMango oljuštite i isecite na male parčiće. Stavite gau zaprženi luk zajedno sa malo soli, šećera, soka od limuna i vode....
26. maj
Sladoled od mangaSveži mango narežite na kockice i zamrznite preko noći.
Napravite sirup: u maloj šerpi zagrijte šećer i vodu dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte limunov sok....
04. januar
Slatko od mangaDobijeno slatko od manga je dovoljno za 3-4 tegle kapaciteta 314 ml. Napunite ih i okrenite naopačke dok su vruće....
08. jul
Pire od mangaOljuštite mango i naseckajte ga na sitno. Dodajte ga u luk.
Stavite sve začine, smanjite vatru i kuvajte dok mango ne omekša.
Isključite vatru i ispasirajte pire....
07. feb.
Džem od mangaMango oljuštiti, očistiti i sitno naseckati.
Staviti u šerpu, dodati kašiku-dve jabukovog sirćeta i ostale sastojke (osim limete) , pa kuvati na tihoj vatri, uz stalno mešanje.
Kad mango omeša, ispasirati....
06. feb.
Čatni od mangaMango se oljušti i usitni.
Stavlja se u blender zajedno sa svim drugim sastojcima.
Smesa se pasira, dok se ne dobije gust pire.
Servira se u maloj posudi, kao dodatak glavnom jelu....
12. jun
Pikantni sos od mangaMango dobro operite i osušite ga. Ogulite ga i isecite na kockice. Dodajte ulje i sok od limuna. Ispasirajte.
Ogulite đumbir i sitno ga narendajte....
21. april
Zdrav sladoled od mangaU duboke staklene čaše sipajte red pirea od manga, zatim red zaslađenog kiselog mleka i ponovo red manga.
Preko poređajte voće i ukrasite listovima sveže mente....
05. maj
Letnja svežina od mangaOljuštimo mango i odvojimo košticu. Stavljamo komade u blender i meljemo.
Dodajemo sok od pomorandže i limuna i nakon toga prirodni sok od marakuje.
Promešamo i dodajemo gaziranu vodu.
Jedna letnja svežina....
08. maj
Avdika - lekovita svojsta i sastavAvdika koja je sestra bliznakinja zove, je biljka sa brojnim terapeutskim svojstvima, koja može da se koristi za lečenje i kao preventiva kod velikog broja oboljenja. Naziva se još i apta, aptovina, burjan, smrdljiva bazga...
11. maj
Pinjole - koristi i hranljivi sastavU 100 grama ima 8, 8 mg mangana. Ovo čini ove korisne orašaste plodove jednim od najboljih izvora mangana, koji je veoma važan kofaktor za oksidativni enzim superoksid dismutazu....
25. mart
Kajsije - koristi i hranjljivi sastavNutritivni sastav, vitamini i minerali u kajsiji
Dve kajsije sadrže:
- kalorije - 34;
- ugljeni hidrati - 8 g;
- proteini - 1 g;
- masti - 0, 27 g;
- vlakna - 1, 5 g;
- vitamini A i C - 8% potrebne dnevne doze;
-...
08. mart
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka.
Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija...
04. jun
Kalorije i sastav kiselog kupusaSastav kiselog kupusa uključuje mnoge korisne supstance:
Mikronutrijenti
Mangan - 0, 16 mg; aluminijum - 0, 49 mg; gvožđe - 0, 8 mg; cink - 0, 38 mg; jod - 0, 029 mg; kalcijum - 50 mg; natrijum - 661 mg; fosfor - 29,...
13. januar
Hranljivi sastav đumbira11% dnevne doze/;
- 5 mg vitamina C /8% dnevne doze/;
- 0,2 mg vitamina B6 /8% dnevne doze/;
- 0,7 mg niacina / 4% dnevne doze /;
- 34 mg fosfora /3% dnevne doze/;
- 0,6 mg gvožđa / 3% dnevne doze /;
Njegov gornji sastav...
18. mart
Salsa od avokada i mangaZreli avokado i mango iseći na kocke.
Luk iseći sitno, paradajz bez pulpe iseći na kockice.
Svež list korijandera sitno iseckati.
U odgovarajućoj činiji pomešati avokado i mango sa lukom i paradajzom....
22. feb.
Pačija jaja - nutritivni sastav i koristiZbog prisustva folne kiseline u njihovom sastavu, njihova konzumacija se posebno preporučuje trudnicama.
Pačija jaja se takođe koriste za pravljenje maski za kosu kao i krema za lice....
18. mart
Japanski ženšen - sastav, koristi i svojstvaŽenšen je 100% prirodan proizvod koji se vekovima koristi u tradicionalnoj azijskoj medicini i na koji mi savremeni ljudi sve više obraćamo pažnju.
Postoji mnogo vrsta ženšena i iako su najpoznatiji američki ženšen...
15. nov.