Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Gaspaćo od manga i krastavcaGaspaćo od manga i krastavca
12. dec.
Oljuštite i isecite parčiće manga, krastavca, luka i belog luka. Stavite u njih so, sirće, maskarpone i malo vode i pasirajte ih ili sameljite u blenderu dok ne dobijete nežnu kremastu strukturu. 2....
Smuti od manga i papajeSmuti od manga i papaje
03. sep.
Možete da poslužite sa kockicama leda vaš smuti od manga i papaje....
Desert od banane, manga i jagode bez šećeraDesert od banane, manga i jagode bez šećera
02. maj
Ipak ako želite možete da ga pojačate kašičicom stevije ili sirupom od agave koje možete dodati u krem i u koru vašeg deserta od banane, manga i jagode bez šećera....
Limunada od manga sa kokosovim mlekomLimunada od manga sa kokosovim mlekom
23. jul
Limunada od manga sa kokosovim mlekom je mnogo uspešna....
MangoMango
23. jun
Polovina svetske proizvodnje voća se odnosi na mango. Sastav manga Mango je bogat natrijumom, beta karotenom, vitaminima iz grupe B i vitaminom E, vitaminom C i provitaminom A (beta karoten)....
ManganMangan
20. januar
Orasi, čaj i kafa takođe imaju zavidne količine mangana. Veoma dobri izvori mangana su: praziluk, tofu, brokoli, cvekla i cela pšenica....
Sos od mangaSos od manga
26. maj
Mango oljuštite i isecite na male parčiće. Stavite gau zaprženi luk zajedno sa malo soli, šećera, soka od limuna i vode....
Sladoled od mangaSladoled od manga
04. januar
Sveži mango narežite na kockice i zamrznite preko noći. Napravite sirup: u maloj šerpi zagrijte šećer i vodu dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte limunov sok....
Slatko od mangaSlatko od manga
08. jul
Dobijeno slatko od manga je dovoljno za 3-4 tegle kapaciteta 314 ml. Napunite ih i okrenite naopačke dok su vruće....
Pire od mangaPire od manga
07. feb.
Oljuštite mango i naseckajte ga na sitno. Dodajte ga u luk. Stavite sve začine, smanjite vatru i kuvajte dok mango ne omekša. Isključite vatru i ispasirajte pire....
Džem od mangaDžem od manga
06. feb.
Mango oljuštiti, očistiti i sitno naseckati. Staviti u šerpu, dodati kašiku-dve jabukovog sirćeta i ostale sastojke (osim limete) , pa kuvati na tihoj vatri, uz stalno mešanje. Kad mango omeša, ispasirati....
Čatni od mangaČatni od manga
12. jun
Mango se oljušti i usitni. Stavlja se u blender zajedno sa svim drugim sastojcima. Smesa se pasira, dok se ne dobije gust pire. Servira se u maloj posudi, kao dodatak glavnom jelu....
Pikantni sos od mangaPikantni sos od manga
21. april
Mango dobro operite i osušite ga. Ogulite ga i isecite na kockice. Dodajte ulje i sok od limuna. Ispasirajte. Ogulite đumbir i sitno ga narendajte....
Zdrav sladoled od mangaZdrav sladoled od manga
05. maj
U duboke staklene čaše sipajte red pirea od manga, zatim red zaslađenog kiselog mleka i ponovo red manga. Preko poređajte voće i ukrasite listovima sveže mente....
Letnja svežina od mangaLetnja svežina od manga
08. maj
Oljuštimo mango i odvojimo košticu. Stavljamo komade u blender i meljemo. Dodajemo sok od pomorandže i limuna i nakon toga prirodni sok od marakuje. Promešamo i dodajemo gaziranu vodu. Jedna letnja svežina....
Avdika - lekovita svojsta i sastavAvdika - lekovita svojsta i sastav
11. maj
Avdika koja je sestra bliznakinja zove, je biljka sa brojnim terapeutskim svojstvima, koja može da se koristi za lečenje i kao preventiva kod velikog broja oboljenja. Naziva se još i apta, aptovina, burjan, smrdljiva bazga...
Pinjole - koristi i hranljivi sastavPinjole - koristi i hranljivi sastav
25. mart
U 100 grama ima 8, 8 mg mangana. Ovo čini ove korisne orašaste plodove jednim od najboljih izvora mangana, koji je veoma važan kofaktor za oksidativni enzim superoksid dismutazu....
Kajsije - koristi i hranjljivi sastavKajsije - koristi i hranjljivi sastav
08. mart
Nutritivni sastav, vitamini i minerali u kajsiji Dve kajsije sadrže: - kalorije - 34; - ugljeni hidrati - 8 g; - proteini - 1 g; - masti - 0, 27 g; - vlakna - 1, 5 g; - vitamini A i C - 8% potrebne dnevne doze; -...
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž sir - sastav i primena
04. jun
Kotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka. Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija...
Kalorije i sastav kiselog kupusaKalorije i sastav kiselog kupusa
13. januar
Sastav kiselog kupusa uključuje mnoge korisne supstance: Mikronutrijenti Mangan - 0, 16 mg; aluminijum - 0, 49 mg; gvožđe - 0, 8 mg; cink - 0, 38 mg; jod - 0, 029 mg; kalcijum - 50 mg; natrijum - 661 mg; fosfor - 29,...
Hranljivi sastav đumbiraHranljivi sastav đumbira
18. mart
11% dnevne doze/; - 5 mg vitamina C /8% dnevne doze/; - 0,2 mg vitamina B6 /8% dnevne doze/; - 0,7 mg niacina / 4% dnevne doze /; - 34 mg fosfora /3% dnevne doze/; - 0,6 mg gvožđa / 3% dnevne doze /; Njegov gornji sastav...
Salsa od avokada i mangaSalsa od avokada i manga
22. feb.
Zreli avokado i mango iseći na kocke. Luk iseći sitno, paradajz bez pulpe iseći na kockice. Svež list korijandera sitno iseckati. U odgovarajućoj činiji pomešati avokado i mango sa lukom i paradajzom....
Knedle sa džemom od mangaKnedle sa džemom od manga
06. sep.
Prijatno uz knedle sa džemom od manga!...
Pačija jaja - nutritivni sastav i koristiPačija jaja - nutritivni sastav i koristi
18. mart
Zbog prisustva folne kiseline u njihovom sastavu, njihova konzumacija se posebno preporučuje trudnicama. Pačija jaja se takođe koriste za pravljenje maski za kosu kao i krema za lice....
Japanski ženšen - sastav, koristi i svojstvaJapanski ženšen - sastav, koristi i svojstva
15. nov.
Ženšen je 100% prirodan proizvod koji se vekovima koristi u tradicionalnoj azijskoj medicini i na koji mi savremeni ljudi sve više obraćamo pažnju. Postoji mnogo vrsta ženšena i iako su najpoznatiji američki ženšen...