Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mungo pasuljSastav mungo pasulja
Mungo pasulj sadrži dosta korisnih materija. Ova zelena zrna sadrže minerale poput mangana, magnezijuma, gvožđa, cinka i selena. Ona su izvor ugljenih hidrata, masti i proteina....
04. jul
Zapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzomZapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzom je spreman....
11. sep.
Ćuftice od povrća od mungo pasuljaUmutite drugo jaje i umočite ćuftice od pasulja.
Ćuftice pržite do zlatne boje, pa ih ocedite od viška masnoće na kuhinjskom papiru.
Ćuftice od povrća od mungo pasulja su spremne....
11. sep.
Kuvanje mung pasuljaAko je mung pasulj ceo, biće vam potrebno 40-50 minuta da ga skuvate, a ako je oljušten, 20-30 minuta.
Za jednu šolju mungo pasulja potrebno je staviti 3 šolje vrele vode....
19. dec.
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomOcedimo vodu iz kuvanog pasulja. Dodajemo so i ulje, promešamo i serviramo....
09. april
Pasulj sa krompiromNakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja.
Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
01. nov.
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart
Pasulj sa kobasicomPasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa.
Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
17. januar
Pasulj sa pirinčemPrebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
01. nov.
Čorba od pasulja u multikukeruUključujem program za pasulj i sačekam kraj kuvanja čorbe od pasulja.
Ostavljam posni pasulj u uređaju i kad otvorim poklopac, tako se kuvanje nastavlja i nakon kraja programa....
01. april
Čorba od pasulja s paradajzomKuvajte na slaboj vatri dok se pasulj ne skuva.
Na samom kraju kuvanja možete začiniti čorbu od pasulja, ako ima potrebe.
Po želji, možete dodati sveže seckani peršun u čorbu od pasulja s paradajzom....
19. avgust
Kobasice preko pasulja u rerniPustite da pasulj potpuno provri.
U drugu posudu sipajte ulje i prodinstajte luk i šargarepu isečene na sitno. Kada povrće omekša, dodajte kuvani i oceđeni pasulj i začine. Pasulj sipajte u nauljenu tepsiju....
29. avgust
Fantazija od pasulja u đuvečaricamaDodaju se u pasulj, začinjava se divljom nanom, peršunom i sa malo ulja.
U đuvečarice se stavlja sloj pasulja, odozgo pečurke, ponovo pasulj itd. tako što se završava pasuljem....
24. jun
Potaž od pasulja i krompiraUmešajte sirće i kuvajte, mešajući, 30 sekundi, a zatim dodajte vodu sa kockom za supu, krompir i beli pasulj.
Pustite da zavri, smanjite vatru i dinstajte 30 minuta....
17. feb.
Janija od pasulja u đuvečariSve dobro promešamo i dolivamo vodu, da prekrije pasulj.
Pečemo na 120 stepeni 4 sata....
23. maj
Salata od pasulja i sočivaU posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka.
Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
18. feb.
Čorba od pasulja s paprikamaČorbu od pasulja na kraju pospite sa usitnjenim peršunom i nanom po ukusu....
27. jun
Paprikaš od pasulja s celeromPasulj se opere i natopi u hladnoj vodi sa sodom bikarbonom rastvorenom u njoj. Poželjno je da odstoji jednu celu noć. Sledećeg dana pasulj se ocedi, opere i sipa u šerpu i prekrije vodom....
26. maj
Pasulj sa dimljenim raguomGustina janije od pasulja je po vašoj želji. Pre spremnosti, kada zrna omekšaju, začinite solju, biberom i peršunom.
Pasulj sa dimljenim raguom je veoma ukusan....
07. sep.
1
Zreo pasulj u đuvečariPasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu.
Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
24. dec.