Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Zalogaji pršute sa dinjomZalogaji pršute sa dinjom
19. nov.
Odsecite poklopac dinji. Pomou male okrugle kašičice izdubite loptice dinje, pazeći da loptice budu savršene. Od šunke napravite male ružice. Vratite loptice dinje unutra, ređajući između njih šunku haotično....
Domaća pršuta u frižideruDomaća pršuta u frižideru
02. okt.
Odlična pršuta....
Rolati od pršute sa ukusnim nadevomRolati od pršute sa ukusnim nadevom
21. feb.
Možete dodati i više bibeta, so se ne preporučuje, zato što je pršuta dovoljno slana. Preko svake trake mesa stavite po kašiku-dve od nadeva - zavisi od debljine i dužine pršute....
PršutaPršuta
17. jul
Sastav pršute Nezasićene masti koje se nalaze u pršuti dostižu do 75%, ako se porede sa onima u ribi ili govedini....
Rolati od pršute sa kruškom i karamelizovanim lukomRolati od pršute sa kruškom i karamelizovanim lukom
13. april
Preko svakog listića pršute stavite kačkavalj. Preko stavite po komadić kruške i karamelizovan luk. Uvijte četiri rolatića. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 6 minuta....
Zalogaji sa ružicama od dimljenog lososa, pileće pršute i krem siraZalogaji sa ružicama od dimljenog lososa, pileće pršute i krem sira
14. mart
1. Isecite kriške hleba na pola i pecite ih na gril tiganju nekoliko sekundi. Ostavite ih sa strane da se ohlade. 2. Dok se hlade pomešajte krem sir, kiselu pavlakju i so i mešajte dok se ne pomešaju. Sada po želji možete...
Prepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkamaPrepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkama
22. sep.
Uvijte prepelice pačetom pršute po sredini i pričvrstite čačkalicom. Stavite ih u posudu za pečenje i prelijte smesom od maslinovog ulja i soka od limuna. Pecite 30 minuta....
Paketići od pršutePaketići od pršute
07. januar
Ukrstite dve trake pršute. Stavite još dve da biste dobili nešto kao krug. Na ovaj način uradite i sa preostalom pršutom. Oljuštite i odvojite samo mesnati deo paradajza....
PršutaPršuta
06. feb.
Posle 24 časa meso izvaditi iz dasaka, i obilno namazati za ove strane (po mogućnosti četkom) specijalno pripremljenim začinom za pršutu....
Pinjole - koristi i hranljivi sastavPinjole - koristi i hranljivi sastav
25. mart
Jedna porcija od 28 grama pinjola sadrži: - kalorije - 191 kalorija; - masti - 19 grama; - ugljeni hidrati - 3, 7 grama; - vlakna - 1 gram; - proteini - 3, 9 grama; U sastav pionjola takođe ulaze: - Vitamini - A, B1...
Kajsije - koristi i hranjljivi sastavKajsije - koristi i hranjljivi sastav
08. mart
Nutritivni sastav, vitamini i minerali u kajsiji Dve kajsije sadrže: - kalorije - 34; - ugljeni hidrati - 8 g; - proteini - 1 g; - masti - 0, 27 g; - vlakna - 1, 5 g; - vitamini A i C - 8% potrebne dnevne doze; -...
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž sir - sastav i primena
04. jun
Kotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka. Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija...
Kalorije i sastav kiselog kupusaKalorije i sastav kiselog kupusa
13. januar
Cenjen je ne samo zbog dobrog ukusa, već i zbog brojnih zdravstvenih koristi zbog svog bogatog sastava....
Avdika - lekovita svojsta i sastavAvdika - lekovita svojsta i sastav
11. maj
Avdika koja je sestra bliznakinja zove, je biljka sa brojnim terapeutskim svojstvima, koja može da se koristi za lečenje i kao preventiva kod velikog broja oboljenja. Naziva se još i apta, aptovina, burjan, smrdljiva bazga...
Zečija pršutaZečija pršuta
16. januar
Od vode i soli napravite slani rastvor. Natopite cele zečije filete u njemu 18 sati. Nakon toga ih ocedite dobro i kroz jedan kraj svakog parčeta probodite konac. Zakačite zečetinu na suvo i provetrivo mesto oko 4 dana...
Kajzer pršutaKajzer pršuta
11. avgust
Filee očistite od žilica. Stavite u pleh i zatrpajte u morsku so, lepo pritisnite so do filea da nema vazduha. Sa jedne strane možete podići pleh u koji ste ih stavili da se sliva krv. Tako odstoji 12 sati, ne više, zato...
Domaća pršutaDomaća pršuta
14. avgust
Gotovu pršutu operemo pe nego što budemo kuvali sa njom....
Pileća pršutaPileća pršuta
03. sep.
Pileća pršuta se uvalja u njih. Kraj svakog filea se izbuši debelom iglom i naniže se na konac....
Teleća pršutaTeleća pršuta
17. mart
Provucite debelo uže kroz ivici svakog parčeta i okačite pršutu na provetrivo mesto. Kriterijum za gotovu teleću pršutu je promena boje. Ova pršuta može da izdrži u kesi u frižideru do 4-5 meseci....
Konjska pršutaKonjska pršuta
15. mart
Odaberite meso bez kostiju, tetiva i hrskavica, koje se seče po dužini mišića. Pripremite duboku posudu i počnite da ređate - red morske soli, red mesa i završite sa solju. Ostavite da odstoji tako od 5 do 7 dana. Nakon...
Hranljivi sastav đumbiraHranljivi sastav đumbira
18. mart
11% dnevne doze/; - 5 mg vitamina C /8% dnevne doze/; - 0,2 mg vitamina B6 /8% dnevne doze/; - 0,7 mg niacina / 4% dnevne doze /; - 34 mg fosfora /3% dnevne doze/; - 0,6 mg gvožđa / 3% dnevne doze /; Njegov gornji sastav...
Pačija jaja - nutritivni sastav i koristiPačija jaja - nutritivni sastav i koristi
18. mart
Zbog prisustva folne kiseline u njihovom sastavu, njihova konzumacija se posebno preporučuje trudnicama. Pačija jaja se takođe koriste za pravljenje maski za kosu kao i krema za lice....
Japanski ženšen - sastav, koristi i svojstvaJapanski ženšen - sastav, koristi i svojstva
15. nov.
Ženšen je 100% prirodan proizvod koji se vekovima koristi u tradicionalnoj azijskoj medicini i na koji mi savremeni ljudi sve više obraćamo pažnju. Postoji mnogo vrsta ženšena i iako su najpoznatiji američki ženšen...
Čaj Karkade - sastav, delovanje i koristiČaj Karkade - sastav, delovanje i koristi
04. sep.
U sastav čaja Karkade ulazi mnoštvo antioksidanasa, kao i antocianina koji su sadržani u borovnicama i malinama. On je niskokaloričan, ne sadrži kofein i dokazao je svoja lekovita svojstva....
Čaj Rojbos - sastav, delovanje i koristiČaj Rojbos - sastav, delovanje i koristi
03. sep.
Međutim, čaj Rojbos zaslužuje pažnju ne samo zbog svoj kvaliteta ukusa, nego i zbog svog sastava i koristi njegove konzumacije za ljudsko zdravlje....