Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jednostavno slatko od smokava i žele šećeraOkrenite tegle sa slatkom od smokava poklopcima na dole i ostavite ih preko noći.
Prijatno....
18. okt.
Jednostavni kolač od smokava i sitnog siraJednostavni kolač od smokava sa sitnim sirom je gotov....
04. januar
Slatko od celih smokava za dijabetičarePrebacite posudu na ringlu i dodajte smokve.
Kuvajt eih otprilike 60 minuta.
Sipajte slatko od smokava u male teglice, zatvorite ih i okrenite ih na dole.
Slatko od celih smokava za dijabetičare je veoma ukusno....
07. dec.
Slatko od zelenih smokava sa maslacemDobro zatvorite poklopac i okrenite teglu slatka od zelenih smokava sa maslacem naopako. Posle sat vremena vratite ih u normalan položaj....
06. okt.
Slatko od smokava sa smokvinim listovimaPonovo kuvajte na laganoj vatri dok smokve ne dobiju meku ćilibarsku boju i dok se sirup za slatko od smokava ne zgusne, ali ne previše....
22. dec.
Slatko od celih smokava i grožđa za zimuSmokve dobro operite, grožđe očistite od peteljki i operite.
Dodajte ih u vodu i pažljivo promešajte.
Ostavite smokve i grožđe da se kuvaju u šećernom sirupu oko 30 minuta na jakoj vatri....
02. sep.
Kapreze od smokava sa sosom od citrusaOčistite smokve i isecite ih na kriške. Na njih poređajte komade mocarele.
Kapreze salatu prelijte sosom od citrusa, ukrasite listićima mente i poslužite.
Kapreze od smokava sa sosom od citrusa je gotova....
26. okt.
Čizkejk od vanile sa slatkom od smokava i orasimaNeposredno pre serviranja prelijte čizkejk slatkom od smokava (sitno iseckane) i pospite zapečenim orasima....
22. avgust
Slatko od celih smokava sa cimetom u rerniKrupne smokve se dobro operu i makazama se odseku drške odozgo....
08. sep.
Slatko od smokava i plavih šljiva sa šećerom za želiranjeOkrenite tegle naopako i ostavite ih tako dok se domaće slatko od smokava ne ohladi.
Čuva se na hladnom i veoma je ukusno ovo slatko od smokava i plavih šljiva sa šećerom za želiranje!...
19. okt.
Kompot od smokavaSmokve dobro operite i očistite od drški.
Operite i tegle i u svaku stavite 5 kašika šećera i po želji list rozetle.
Ubacite smokve, dolijte vodu i zatvorite poklopcima. Tegle poređajte u šerpu sa vodom....
30. sep.
Pekmez od smokavaDodavanje smokvi:
Dodajte isečene ili cele smokve u tiganj.
Smanjite vatru i ostavite smokve da se kuvaju na tihoj vatri oko 30-40 minuta.
Začini i aromatizacija:
Dodajte sok od limuna, cimet i vanilu....
30. januar
Slatko od smokavaSmokve oprati i sipati u šećerni sirup, koji je prethodno kuvan dvadesetak minuta.
Ukoliko su smokve velike, rezati ih na parčiće, a ukoliko su male - stavljati ih cele....
07. feb.
Slatko 80 smokavaOljuštite smokve. Napravite šećerni sirup tako što stavite vodu i šećer u odgovarajuću posudu. Kuvajte dok se šećer ne rastopi i sirup ne počne da bude gust.
Dodajte smokve i kuvajte na tihoj vatri, da ne zagori....
20. avgust
Obrnut kolač od smokavaIsecite okrenuti kolač od smokava nakon što se potpuno ohladi.
Neka vam je slatko!...
20. dec.
1
Domaća rakija od smokavaAlkoholni stepen domaće rakije od smokava treba da bude oko 38 stepeni....
15. mart
Grčki kompot od smokavaDrške smokava se odvoje, voće se opere i blanšita 5 minuta. Vadi se rešetkastom kašikom i stavlja u posudu sa ledeno hladnom vodom.
Stavlja se u suve i čiste tegle, preliva vrelim sirupom i zatvara se poklopcem....
23. jun
Bakino slatko od smokavaZa slatko nam trebaju krupne i zrele smokve.
Smokve dobro operemo. Sečemo ih na krupne komade. Stavljamo ih u veliki pleh. Prelivamo sa 100 ml vode i 1 kg šećera. Promešamo....
13. avgust
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka.
Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija...
04. jun
Avdika - lekovita svojsta i sastavAvdika koja je sestra bliznakinja zove, je biljka sa brojnim terapeutskim svojstvima, koja može da se koristi za lečenje i kao preventiva kod velikog broja oboljenja. Naziva se još i apta, aptovina, burjan, smrdljiva bazga...
11. maj
Pinjole - koristi i hranljivi sastavJedna porcija od 28 grama pinjola sadrži:
- kalorije - 191 kalorija;
- masti - 19 grama;
- ugljeni hidrati - 3, 7 grama;
- vlakna - 1 gram;
- proteini - 3, 9 grama;
U sastav pionjola takođe ulaze:
- Vitamini - A, B1...
25. mart
Kajsije - koristi i hranjljivi sastavNutritivni sastav, vitamini i minerali u kajsiji
Dve kajsije sadrže:
- kalorije - 34;
- ugljeni hidrati - 8 g;
- proteini - 1 g;
- masti - 0, 27 g;
- vlakna - 1, 5 g;
- vitamini A i C - 8% potrebne dnevne doze;
-...
08. mart
Kalorije i sastav kiselog kupusaCenjen je ne samo zbog dobrog ukusa, već i zbog brojnih zdravstvenih koristi zbog svog bogatog sastava....
13. januar