Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Cvet od viršle i jajaCvet od viršle i jaja
01. jun
Viršle oljuštiti i naseći ih na polovine po dužini. Poprečno napraviti proreze na obe polovine, do polovine viršle. Uviti ih u obliku kruga, pa krajeve pričvrstiti čačkalicom za zube. Staviti viršle da se prže....
Srca od viršli sa jajimaSrca od viršli sa jajima
21. maj
Oljuštite viršle i isecite na dva dela po dužini, nemojte ići do kraja. Svaku viršlu uvijte u oblik srca ik učvrstite čačkalicom za zube u donji kraj, gde se sakupljaju ivice srca....
Lake kornjače od viršli i mlevenog mesaLake kornjače od viršli i mlevenog mesa
25. maj
Stavite u sredinu, preko oljuštenih viršli, kao oklop kornjače. Isecite jedan kraj viršle po dijagonali za noge, a drugi isecite horizontalno za usta i iznad njega napravite oči od bibera u zrnu....
Omiljene viršle u testuOmiljene viršle u testu
25. jun
Izvadite iz rerne, ostavite da se ohlade i poslužite omiljene viršle u testu....
Viršle u lisnatom testuViršle u lisnatom testu
21. jul
Viršle isecite na pola i stavite u proreze na komadićima kačkavalja. Uvijte viršle u trake lisnatog testa i isecite na komade. Preko svakog komada napravite tri proreza....
Jednostavne viršle s kačkavaljemJednostavne viršle s kačkavaljem
02. april
Isecite viršle na lente ili na 4 dela po dužini. Neke od parčića oštricom noža isecite i uvijte u krug. Od testa razvijte koru i isecite na trake, uvijte oko kružića viršli, može i sa dve lente....
Viršle u kori za pituViršle u kori za pitu
01. nov.
Namažite preko viršli. Pecite ukusan doručak u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotov - oko 30 minuta. Viršle u korama za pitu su sjajne!...
Viršle u pavlaci za kuvanjeViršle u pavlaci za kuvanje
28. dec.
Viršle oljuštiti, obariti, iseckati ih i odložiti sa strane. U tiganj usuti ulje, dodati seckani crni luk, seckanu šargarepu i seckanu papriku. Upržiti dok ne omekšaju....
ViršleViršle
18. jul
Sastav viršli Poslednjih godina se kod nas viršle dosta reklamiraju i iako tvrde da su od pravog mesa, sumnje da li je to tačno ipak ostaju....
Kiflice sa viršlom i siromKiflice sa viršlom i sirom
27. dec.
Svaka kora se maže čjutenicom i stavlja se po pola viršle, sir i kiseli krastavčići, nakon čega se uvija u rolnicu. Rolnice se poređaju u posudu za pečenje sa papirom. Mažu se jajetom i posipaju susamom i čubrom....
Pogačice sa viršlom i semenkamaPogačice sa viršlom i semenkama
10. maj
Podelite viršlu na pola i svaku polovinu uvijte u testo. Premažite umućenim žumancetom i posipajte semenke. Pecite prvo na 50 stepeni, da testo naraste i posle na 180 stepeni, dok ne porumene....
Rolnice sa sirom, viršlom i ljutenicomRolnice sa sirom, viršlom i ljutenicom
06. maj
Sečemo viršlu veoma sitno. Promešamo sir i viršlu u posudicu, odvajamo sa strane jer ćemo ih iskoristiti za nadev. U udubljenje, koje pravimo u brašnu, sipamo vodu sa svežim mlekom, aktiviranim kvascem sa šećerom....
Pita od hleba sa viršlom i kačkavaljemPita od hleba sa viršlom i kačkavaljem
18. april
1
U kiselo mleko dodjate prašak za pecivo i promešajte da nadođe, dodajte u jaja, nakon toga ulje, mrvljeni sir, brašno od spelte, komade viršle i kriške hleba, izmrvljene na zalogaje....
Pržene pite sa viršlom i krompir pireomPržene pite sa viršlom i krompir pireom
28. sep.
Pržene pitice sa viršlom i krompir pireom su veoma ukusne....
Pogačice sa sirom i rol-viršle u kalupima za mafinePogačice sa sirom i rol-viršle u kalupima za mafine
10. april
U drugi umesto sira namažemo malo ljutenice, stavljamo komade viršle, šarenu so i malo kačkavalja. Uvijamo na isti način. Kad budu gotovi ređamo ih u kalup za mafine i namažemo jajetom....
Srca od viršliSrca od viršli
09. mart
Viršle se ogule i umoče u vrelu vodu na nekoliko minuta tako da postanu elastičnije. Pomoću noža se prave razrezi po celoj dužini viršli tako što se ostavlja samo otprilike 1 cm u kraju....
Zvezde od viršliZvezde od viršli
27. maj
Pred kraj narendajte trapist preko zvezda od viršli....
Rol-viršleRol-viršle
17. avgust
Isečemo viršle po pola, uvijamo ih u razvučene trakice od testa. Stavljamo 2, 3 ili 4 trakice, u zavisnosti od toga koje veličine želimo da budu rol-viršle. Gotove rol-viršle stavljamo u namazan pleh....
Čupave viršleČupave viršle
05. april
Kada se ispeku, viršle posipajte listićima peršuna....
Viršle cvećeViršle cveće
21. feb.
Razvučemo viršle tako da je uvijemo oko tri puta. Koristimo tanke virške i ne mnogo duge. Ako sa strane ostane testa, možemo iseći....
Omlet od tikvica i viršliOmlet od tikvica i viršli
24. dec.
1
Tikvicu, viršle i krompir iseckati na kolutove. Crni luk sitno iseckati. U tiganju propržiti tikvice, dodati maslac, krompir i viršle. Posoliti i pobiberiti. Jaja umutiti sa kiselom pavlakom....
Avdika - lekovita svojsta i sastavAvdika - lekovita svojsta i sastav
11. maj
Avdika koja je sestra bliznakinja zove, je biljka sa brojnim terapeutskim svojstvima, koja može da se koristi za lečenje i kao preventiva kod velikog broja oboljenja. Naziva se još i apta, aptovina, burjan, smrdljiva bazga...
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž sir - sastav i primena
04. jun
Kotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka. Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija...
Kalorije i sastav kiselog kupusaKalorije i sastav kiselog kupusa
13. januar
Cenjen je ne samo zbog dobrog ukusa, već i zbog brojnih zdravstvenih koristi zbog svog bogatog sastava....
Pinjole - koristi i hranljivi sastavPinjole - koristi i hranljivi sastav
25. mart
Jedna porcija od 28 grama pinjola sadrži: - kalorije - 191 kalorija; - masti - 19 grama; - ugljeni hidrati - 3, 7 grama; - vlakna - 1 gram; - proteini - 3, 9 grama; U sastav pionjola takođe ulaze: - Vitamini - A, B1...