Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

ŽelatinŽelatin
20. maj
Sastav želatina Želatin kao suva materija sadrži 98 - 99% proteina, ali on ima nižu hranljivu vrednost od drugih izvora proteina....
Čizkejk sa krem sirom bez želatinaČizkejk sa krem sirom bez želatina
04. jun
Vaš čizkejk sa krem sirom bez želatina stoji u frižideru tokom jedne noći pre konzumacije. Nek vam je slatko!...
Čizkejk Iskušenje sa jagodama bez želatinaČizkejk Iskušenje sa jagodama bez želatina
01. jul
Keks usitnite u blenderu, a ko ga nemate iskoristite oklagiju i najlon kesu. Istopite maslac na pari, a ako želite da bude brže, iskoristite mikrotalasnu. Umesite testo od keksa i maslaca i kašikom ga poravnite u kalupu...
Domaći ekleri sa kremom od želatinaDomaći ekleri sa kremom od želatina
13. jun
Rastvaramo želatin u 1 šolji vode na pari i dodajemo ga u smesu, a na kraju sipamo i belanca umućena u sneg. Ispečene eklere isečemo na dva dela po dužini i napunimo pripremljenim kremom, nakon što se ohlade....
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Alergija na želatin može da izazove urtikariju, vrtoglavicu i u retkim slučajevima anafilaksiju. Drugo neželjeno dejstvo od želatina je reakcija na toksine koji se nekad nalaze u želatinu....
Domaći turski ratluk sa narom (bez želatina)Domaći turski ratluk sa narom (bez želatina)
21. dec.
Odvajamo semenke oba nara. Dobro ih izgnječimo pasatorom i sklanjamo vodu. Semenke filiramo pomoću cediljke. Sok od nara (ili dok od pomorandže, grejpfruta, trešanja, malina i dr.) sipamo u šerpu. Dodajemo skrob i šećer...
Najukusniji čizkejk bez pečenja i bez želatinaNajukusniji čizkejk bez pečenja i bez želatina
23. sep.
Kalup za tortu je sa prstenom oko 26 cm. U blenderu se samelje keks do mrvica. Sipaju se u posudu i dodaje se istopljeni maslac. U zavisnosti od količine keksa, maslaca može da bude malo više ili manje. Dnom čaše se pritiska...
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž sir - sastav i primena
04. jun
Kotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka. Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija...
Kalorije i sastav kiselog kupusaKalorije i sastav kiselog kupusa
13. januar
Cenjen je ne samo zbog dobrog ukusa, već i zbog brojnih zdravstvenih koristi zbog svog bogatog sastava....
Pinjole - koristi i hranljivi sastavPinjole - koristi i hranljivi sastav
25. mart
Jedna porcija od 28 grama pinjola sadrži: - kalorije - 191 kalorija; - masti - 19 grama; - ugljeni hidrati - 3, 7 grama; - vlakna - 1 gram; - proteini - 3, 9 grama; U sastav pionjola takođe ulaze: - Vitamini - A, B1...
Kajsije - koristi i hranjljivi sastavKajsije - koristi i hranjljivi sastav
08. mart
Nutritivni sastav, vitamini i minerali u kajsiji Dve kajsije sadrže: - kalorije - 34; - ugljeni hidrati - 8 g; - proteini - 1 g; - masti - 0, 27 g; - vlakna - 1, 5 g; - vitamini A i C - 8% potrebne dnevne doze; -...
Avdika - lekovita svojsta i sastavAvdika - lekovita svojsta i sastav
11. maj
Avdika koja je sestra bliznakinja zove, je biljka sa brojnim terapeutskim svojstvima, koja može da se koristi za lečenje i kao preventiva kod velikog broja oboljenja. Naziva se još i apta, aptovina, burjan, smrdljiva bazga...
Hranljivi sastav đumbiraHranljivi sastav đumbira
18. mart
11% dnevne doze/; - 5 mg vitamina C /8% dnevne doze/; - 0,2 mg vitamina B6 /8% dnevne doze/; - 0,7 mg niacina / 4% dnevne doze /; - 34 mg fosfora /3% dnevne doze/; - 0,6 mg gvožđa / 3% dnevne doze /; Njegov gornji sastav...
Parfe sa želatinomParfe sa želatinom
18. jul
Potopite želatin u 150 ml soka od kompota. U posebnoj činiji umutite kiselo mleko, šećer, ispasirane kajsije i pavlaku. Otopite potopljeni želatin na pari, da ne proključa - dok samo ne postane tečan....
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaPesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotreba
16. okt.
Pesto Trapaneze se razlikuje od poznatijeg pesta iz Đenove (Pesto Genovese) i po sastavu i po ukusu....
Pačija jaja - nutritivni sastav i koristiPačija jaja - nutritivni sastav i koristi
18. mart
Zbog prisustva folne kiseline u njihovom sastavu, njihova konzumacija se posebno preporučuje trudnicama. Pačija jaja se takođe koriste za pravljenje maski za kosu kao i krema za lice....
Japanski ženšen - sastav, koristi i svojstvaJapanski ženšen - sastav, koristi i svojstva
15. nov.
Ženšen je 100% prirodan proizvod koji se vekovima koristi u tradicionalnoj azijskoj medicini i na koji mi savremeni ljudi sve više obraćamo pažnju. Postoji mnogo vrsta ženšena i iako su najpoznatiji američki ženšen...
Čaj Karkade - sastav, delovanje i koristiČaj Karkade - sastav, delovanje i koristi
04. sep.
U sastav čaja Karkade ulazi mnoštvo antioksidanasa, kao i antocianina koji su sadržani u borovnicama i malinama. On je niskokaloričan, ne sadrži kofein i dokazao je svoja lekovita svojstva....
Čaj Rojbos - sastav, delovanje i koristiČaj Rojbos - sastav, delovanje i koristi
03. sep.
Međutim, čaj Rojbos zaslužuje pažnju ne samo zbog svoj kvaliteta ukusa, nego i zbog svog sastava i koristi njegove konzumacije za ljudsko zdravlje....
Domaći ratluk sa želatinomDomaći ratluk sa želatinom
28. okt.
Rastvorite skrob i želatin u preostaloj vodi. Malo pre nego što provri šećerni sirup, pažljivo dodajte umućen skrob i promešajte....
Farbanje jaja sa želatinomFarbanje jaja sa želatinom
27. april
1
Farbanje jaja sa želatinom je brzo i lako. Operemo i skuvamo jaja da budu tvrda. Sipamo kesicu želatina u odgovarajuću posudu. Dodajemo 6 supenih kašika vode i ostavljamo da nabubri....
Voćni kolač sa želatinomVoćni kolač sa želatinom
18. april
Želatin potopite u hladnu vodu na oko 10-15 minuta. Nakon toga stavite u mikrotalasnu da postane tečan ili na mnogo tihu vatru. Skinite i ostavite sa strane....
Voćni čizkejk sa želatinomVoćni čizkejk sa želatinom
06. januar
Četiri do pet kesica želatina se natope u vodi na 20-30 minuta, nakon čega se rastope i ostavlja se da se smesa ohladi. Pažljivo se umuti u krem....
Jednostavan krem sa želatinomJednostavan krem sa želatinom
24. sep.
Prelijte želatin sa pola šolje hladne vode i ostavite ga da naraste. U činiji pomešajte kiselo mleko, šećer i sok od limuna i koru. Promešajte, dok se šećer ne rastvori....
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
Pročitajte još da li je želatin štetan i šta sadrži želatin....