Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
ŽelatinSastav želatina
Želatin kao suva materija sadrži 98 - 99% proteina, ali on ima nižu hranljivu vrednost od drugih izvora proteina....
20. maj
Čizkejk sa krem sirom bez želatinaVaš čizkejk sa krem sirom bez želatina stoji u frižideru tokom jedne noći pre konzumacije. Nek vam je slatko!...
04. jun
Čizkejk Iskušenje sa jagodama bez želatinaKeks usitnite u blenderu, a ko ga nemate iskoristite oklagiju i najlon kesu.
Istopite maslac na pari, a ako želite da bude brže, iskoristite mikrotalasnu.
Umesite testo od keksa i maslaca i kašikom ga poravnite u kalupu...
01. jul
Domaći ekleri sa kremom od želatinaRastvaramo želatin u 1 šolji vode na pari i dodajemo ga u smesu, a na kraju sipamo i belanca umućena u sneg.
Ispečene eklere isečemo na dva dela po dužini i napunimo pripremljenim kremom, nakon što se ohlade....
13. jun
Da li je želatin štetanAlergija na želatin može da izazove urtikariju, vrtoglavicu i u retkim slučajevima anafilaksiju. Drugo neželjeno dejstvo od želatina je reakcija na toksine koji se nekad nalaze u želatinu....
26. maj
Domaći turski ratluk sa narom (bez želatina)Odvajamo semenke oba nara. Dobro ih izgnječimo pasatorom i sklanjamo vodu.
Semenke filiramo pomoću cediljke. Sok od nara (ili dok od pomorandže, grejpfruta, trešanja, malina i dr.) sipamo u šerpu.
Dodajemo skrob i šećer...
21. dec.
Najukusniji čizkejk bez pečenja i bez želatinaKalup za tortu je sa prstenom oko 26 cm.
U blenderu se samelje keks do mrvica. Sipaju se u posudu i dodaje se istopljeni maslac. U zavisnosti od količine keksa, maslaca može da bude malo više ili manje. Dnom čaše se pritiska...
23. sep.
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka.
Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija...
04. jun
Kalorije i sastav kiselog kupusaCenjen je ne samo zbog dobrog ukusa, već i zbog brojnih zdravstvenih koristi zbog svog bogatog sastava....
13. januar
Pinjole - koristi i hranljivi sastavJedna porcija od 28 grama pinjola sadrži:
- kalorije - 191 kalorija;
- masti - 19 grama;
- ugljeni hidrati - 3, 7 grama;
- vlakna - 1 gram;
- proteini - 3, 9 grama;
U sastav pionjola takođe ulaze:
- Vitamini - A, B1...
25. mart
Kajsije - koristi i hranjljivi sastavNutritivni sastav, vitamini i minerali u kajsiji
Dve kajsije sadrže:
- kalorije - 34;
- ugljeni hidrati - 8 g;
- proteini - 1 g;
- masti - 0, 27 g;
- vlakna - 1, 5 g;
- vitamini A i C - 8% potrebne dnevne doze;
-...
08. mart
Avdika - lekovita svojsta i sastavAvdika koja je sestra bliznakinja zove, je biljka sa brojnim terapeutskim svojstvima, koja može da se koristi za lečenje i kao preventiva kod velikog broja oboljenja. Naziva se još i apta, aptovina, burjan, smrdljiva bazga...
11. maj
Hranljivi sastav đumbira11% dnevne doze/;
- 5 mg vitamina C /8% dnevne doze/;
- 0,2 mg vitamina B6 /8% dnevne doze/;
- 0,7 mg niacina / 4% dnevne doze /;
- 34 mg fosfora /3% dnevne doze/;
- 0,6 mg gvožđa / 3% dnevne doze /;
Njegov gornji sastav...
18. mart
Parfe sa želatinomPotopite želatin u 150 ml soka od kompota. U posebnoj činiji umutite kiselo mleko, šećer, ispasirane kajsije i pavlaku.
Otopite potopljeni želatin na pari, da ne proključa - dok samo ne postane tečan....
18. jul
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaPesto Trapaneze se razlikuje od poznatijeg pesta iz Đenove (Pesto Genovese) i po sastavu i po ukusu....
16. okt.
Pačija jaja - nutritivni sastav i koristiZbog prisustva folne kiseline u njihovom sastavu, njihova konzumacija se posebno preporučuje trudnicama.
Pačija jaja se takođe koriste za pravljenje maski za kosu kao i krema za lice....
18. mart
Japanski ženšen - sastav, koristi i svojstvaŽenšen je 100% prirodan proizvod koji se vekovima koristi u tradicionalnoj azijskoj medicini i na koji mi savremeni ljudi sve više obraćamo pažnju.
Postoji mnogo vrsta ženšena i iako su najpoznatiji američki ženšen...
15. nov.
Čaj Karkade - sastav, delovanje i koristiU sastav čaja Karkade ulazi mnoštvo antioksidanasa, kao i antocianina koji su sadržani u borovnicama i malinama. On je niskokaloričan, ne sadrži kofein i dokazao je svoja lekovita svojstva....
04. sep.
Čaj Rojbos - sastav, delovanje i koristiMeđutim, čaj Rojbos zaslužuje pažnju ne samo zbog svoj kvaliteta ukusa, nego i zbog svog sastava i koristi njegove konzumacije za ljudsko zdravlje....
03. sep.
Domaći ratluk sa želatinomRastvorite skrob i želatin u preostaloj vodi.
Malo pre nego što provri šećerni sirup, pažljivo dodajte umućen skrob i promešajte....
28. okt.
Farbanje jaja sa želatinomFarbanje jaja sa želatinom je brzo i lako. Operemo i skuvamo jaja da budu tvrda. Sipamo kesicu želatina u odgovarajuću posudu.
Dodajemo 6 supenih kašika vode i ostavljamo da nabubri....
27. april
1
Voćni kolač sa želatinomŽelatin potopite u hladnu vodu na oko 10-15 minuta. Nakon toga stavite u mikrotalasnu da postane tečan ili na mnogo tihu vatru. Skinite i ostavite sa strane....
18. april
Voćni čizkejk sa želatinomČetiri do pet kesica želatina se natope u vodi na 20-30 minuta, nakon čega se rastope i ostavlja se da se smesa ohladi. Pažljivo se umuti u krem....
06. januar
Jednostavan krem sa želatinomPrelijte želatin sa pola šolje hladne vode i ostavite ga da naraste.
U činiji pomešajte kiselo mleko, šećer i sok od limuna i koru. Promešajte, dok se šećer ne rastvori....
24. sep.