Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
BordoServiranje Bordoa
Kada se serviraju vina, proizvedena u Bordu, treba uzeti u obzir kojoj vrsti pripadaju, kao i njihova starost....
09. januar
Bonton za serviranje kafeServiranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe....
29. jun
Temperatura serviranja vinaServiranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus....
16. jun
Kako se serviraju školjke?Nakon togar raspordite na poslužavnih, ukrasite italijanskim začinima, prelijte sosom od limuna i belog luka i servirajte.
Pripremljene na ovaj način budu ukusne i nežne....
03. sep.
Kako se serviraju ostrige?Kako se serviraju ostrige obično zavisi od toga kako su ostrige pripremljene.
Ostrige su delikates i smatraju se hranom VIP zajednice jer ne mogu sebi svi da ih priušte....
28. mart
ArmanjakServiranje armanjaka
Armanjak je napitak koji da bi otkrio svoje najupečatljivije osobine, treba da bude serviran u odgovarajućoj čaši i na odgovarajućoj temperaturi....
27. sep.
SemijonServiranje semijona
Ova vina se serviraju ohlađena do temperature od 10-12 stepeni. Za serviranje možete da koristite univerzalnu čašu za belo vino. Ona je pogodna kako za mlađa tako i za starija vina....
06. okt.
MisketKako znamao, pri serviranju kvalitetnog vina treba da budu servirana ukusna kulinarska iskušenja. Sa čime inače da kombinujemo grožđane eliksire od misketa?...
16. okt.
Kako se kuva kukuruzMožete skuvatii ili ceo klip ili i prethodno isečen na polovine - sve zavisi od toga kako želite da ga servirate.
Kada je prethodno isečen na pola, kukuruzni klip je zgodniji za serviranje u obliku graniture....
27. april
Peti VerdoServiranje peti verda
Peti verdo je vino kome treba posvetiti posebnu pažnju. Ono treba da bude ohlađeno, pre nego što se posluži....
09. dec.
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekStavite na tanjir i servirajte. Naći ćete argumente za i protiv ostavljanja šnicli da stoje pre serviranja. Iskreno rećeno, dok stavite šniclu na tanjir i servirate gostima, verovatno je odstojala onoliko koliko treba....
07. jul
Pačetina magre - suština i način pripremeIsecite na kriške i servirajte. Možete servirati sa nekim sosom, ovo jelo ide sa svakavim. Druga varijanta je da servirate sa čašom lepog crvenog vina....
07. jul
Kako se začinjava supaTečna ili kisela pavlaka - dodajte je direktno u tanjir pre serviranja na sto.
Sveže mleko - opet pred serviranje....
04. mart
Tri recepta za domaći sladoled od pavlakePosebno pripremite nekoliko čaša ili činija za serviranje sladoleda i stavite ih u zamrzivač pre serviranja, da se ohlade oko 30 minuta.
Na dno činija ili čaša stavite po 1 kašiku slatka, a preko njega sladoled....
18. sep.
MerloServiranje Merloa
Konzumacija Merloa na telo deluje opuštajuće i zagrevajuće. On može biti prava radost za čula, ako je vino servirano na odgovarajući način....
22. avgust
Uz šta najbolje ide vinoPečurke su divne sa bordo vinom, a divljač sa burgundcem. Suvo belo vino odlično ide uz ribu serviranu sa gorkim sosom....
22. januar
Šta je giros?Giros je popularno grčko jelo koje obično uključuje pečeno meso, obično govedinu ili piletinu, servirano u pita hlebu....
06. april
KampariNačin pripreme: Pripremite čašu i napunite je kockama leda, dodajte ostale sastojke, garnirajte s kolutima pomorandže i servirajte odmah....
06. sep.
Sovinjon blanNežno povrće, posebno artičoka ili špargla u laganom sosu, servirani sa sovinjon blanom pretvaraju se u pravi praznik za čula....
11. okt.
Kaberne FranU zoni Bordo, u Francuskoj često se kombinuje sa Kaberne sovinjonom i Merloom, dok količina Kaberne frana obično ne preovlađuje....
05. okt.
Kaberne SovinjonServiranje Kaberne Sovinjona
Neverovatan puni ukus Kaberne Sovinjona najbolje se slaže sa mesom. Izuzetno je dobar sa jagnjetinom, govedinom ili teletinom i svinjetinom....
08. mart
Pino MoniPiletina, teletina, svinjetina i jagnjetina servirani sa čašom šampanjca, pretvaraju se u uživanje za nepce....
08. okt.
Tri ideje za brz i ukusan nedeljni doručakSendviče servirajte zajedno sa punjenim paprikama....
25. sep.
MuskatServiranje muskata
Vina proizuvedena od muskata treba da se upotrebljavaju dok su još mlada. Pre serviranja ona treba da se ohlade do 8-10 stepeni....
03. okt.
Lak trik da odustanete od štetnih namirnicaTakođe, serviranje nezdrave hrane sebi zahteva određene radnje, poput ustajanja s mesta, odlazak do stola, vraćanje, itd....
25. jun