Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

BordoBordo
09. januar
Serviranje Bordoa Kada se serviraju vina, proizvedena u Bordu, treba uzeti u obzir kojoj vrsti pripadaju, kao i njihova starost....
Bonton za serviranje kafeBonton za serviranje kafe
29. jun
Serviranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe....
Temperatura serviranja vinaTemperatura serviranja vina
16. jun
Serviranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus....
Kako se serviraju školjke?Kako se serviraju školjke?
03. sep.
Nakon togar raspordite na poslužavnih, ukrasite italijanskim začinima, prelijte sosom od limuna i belog luka i servirajte. Pripremljene na ovaj način budu ukusne i nežne....
Kako se serviraju ostrige?Kako se serviraju ostrige?
28. mart
Kako se serviraju ostrige obično zavisi od toga kako su ostrige pripremljene. Ostrige su delikates i smatraju se hranom VIP zajednice jer ne mogu sebi svi da ih priušte....
ArmanjakArmanjak
27. sep.
Serviranje armanjaka Armanjak je napitak koji da bi otkrio svoje najupečatljivije osobine, treba da bude serviran u odgovarajućoj čaši i na odgovarajućoj temperaturi....
SemijonSemijon
06. okt.
Serviranje semijona Ova vina se serviraju ohlađena do temperature od 10-12 stepeni. Za serviranje možete da koristite univerzalnu čašu za belo vino. Ona je pogodna kako za mlađa tako i za starija vina....
MisketMisket
16. okt.
Kako znamao, pri serviranju kvalitetnog vina treba da budu servirana ukusna kulinarska iskušenja. Sa čime inače da kombinujemo grožđane eliksire od misketa?...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Možete skuvatii ili ceo klip ili i prethodno isečen na polovine - sve zavisi od toga kako želite da ga servirate. Kada je prethodno isečen na pola, kukuruzni klip je zgodniji za serviranje u obliku graniture....
Peti VerdoPeti Verdo
09. dec.
Serviranje peti verda Peti verdo je vino kome treba posvetiti posebnu pažnju. Ono treba da bude ohlađeno, pre nego što se posluži....
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Stavite na tanjir i servirajte. Naći ćete argumente za i protiv ostavljanja šnicli da stoje pre serviranja. Iskreno rećeno, dok stavite šniclu na tanjir i servirate gostima, verovatno je odstojala onoliko koliko treba....
Pačetina magre - suština i način pripremePačetina magre - suština i način pripreme
07. jul
Isecite na kriške i servirajte. Možete servirati sa nekim sosom, ovo jelo ide sa svakavim. Druga varijanta je da servirate sa čašom lepog crvenog vina....
Kako se začinjava supaKako se začinjava supa
04. mart
Tečna ili kisela pavlaka - dodajte je direktno u tanjir pre serviranja na sto. Sveže mleko - opet pred serviranje....
Tri recepta za domaći sladoled od pavlakeTri recepta za domaći sladoled od pavlake
18. sep.
Posebno pripremite nekoliko čaša ili činija za serviranje sladoleda i stavite ih u zamrzivač pre serviranja, da se ohlade oko 30 minuta. Na dno činija ili čaša stavite po 1 kašiku slatka, a preko njega sladoled....
MerloMerlo
22. avgust
Serviranje Merloa Konzumacija Merloa na telo deluje opuštajuće i zagrevajuće. On može biti prava radost za čula, ako je vino servirano na odgovarajući način....
Uz šta najbolje ide vinoUz šta najbolje ide vino
22. januar
Pečurke su divne sa bordo vinom, a divljač sa burgundcem. Suvo belo vino odlično ide uz ribu serviranu sa gorkim sosom....
Šta je giros?Šta je giros?
06. april
Giros je popularno grčko jelo koje obično uključuje pečeno meso, obično govedinu ili piletinu, servirano u pita hlebu....
KampariKampari
06. sep.
Način pripreme: Pripremite čašu i napunite je kockama leda, dodajte ostale sastojke, garnirajte s kolutima pomorandže i servirajte odmah....
Sovinjon blanSovinjon blan
11. okt.
Nežno povrće, posebno artičoka ili špargla u laganom sosu, servirani sa sovinjon blanom pretvaraju se u pravi praznik za čula....
Kaberne FranKaberne Fran
05. okt.
U zoni Bordo, u Francuskoj često se kombinuje sa Kaberne sovinjonom i Merloom, dok količina Kaberne frana obično ne preovlađuje....
Kaberne SovinjonKaberne Sovinjon
08. mart
Serviranje Kaberne Sovinjona Neverovatan puni ukus Kaberne Sovinjona najbolje se slaže sa mesom. Izuzetno je dobar sa jagnjetinom, govedinom ili teletinom i svinjetinom....
Pino MoniPino Moni
08. okt.
Piletina, teletina, svinjetina i jagnjetina servirani sa čašom šampanjca, pretvaraju se u uživanje za nepce....
Tri ideje za brz i ukusan nedeljni doručakTri ideje za brz i ukusan nedeljni doručak
25. sep.
Sendviče servirajte zajedno sa punjenim paprikama....
MuskatMuskat
03. okt.
Serviranje muskata Vina proizuvedena od muskata treba da se upotrebljavaju dok su još mlada. Pre serviranja ona treba da se ohlade do 8-10 stepeni....
Lak trik da odustanete od štetnih namirnicaLak trik da odustanete od štetnih namirnica
25. jun
Takođe, serviranje nezdrave hrane sebi zahteva određene radnje, poput ustajanja s mesta, odlazak do stola, vraćanje, itd....