Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
ErmitažServiranje Ermitaža
Ermitaž, nezavisno od toga da li je beli ili crveni, potrebno je da bude ohlađen pre serviranja. Temperatura, koja bi trebalo da se poštuje, najviše zavisi od vrste vina....
02. mart
Bonton za serviranje kafeServiranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe....
29. jun
Temperatura serviranja vinaServiranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus....
16. jun
Kako se serviraju ostrige?Kako se serviraju ostrige obično zavisi od toga kako su ostrige pripremljene.
Ostrige su delikates i smatraju se hranom VIP zajednice jer ne mogu sebi svi da ih priušte....
28. mart
Kako se serviraju školjke?Nakon togar raspordite na poslužavnih, ukrasite italijanskim začinima, prelijte sosom od limuna i belog luka i servirajte.
Pripremljene na ovaj način budu ukusne i nežne....
03. sep.
ArmanjakServiranje armanjaka
Armanjak je napitak koji da bi otkrio svoje najupečatljivije osobine, treba da bude serviran u odgovarajućoj čaši i na odgovarajućoj temperaturi....
27. sep.
MisketKako znamao, pri serviranju kvalitetnog vina treba da budu servirana ukusna kulinarska iskušenja. Sa čime inače da kombinujemo grožđane eliksire od misketa?...
16. okt.
Kako se kuva kukuruzMožete skuvatii ili ceo klip ili i prethodno isečen na polovine - sve zavisi od toga kako želite da ga servirate.
Kada je prethodno isečen na pola, kukuruzni klip je zgodniji za serviranje u obliku graniture....
27. april
Belo VinoPostoje određeni zahtevi za temperaturu vina pri serviranju - zavisno od kvaliteta vina, odgovarajuća temperatura za serviranje je od 8 do 12 stepeni. Od 8 do 10 stepeni se konzumiraju mlada vina....
15. sep.
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekStavite na tanjir i servirajte. Naći ćete argumente za i protiv ostavljanja šnicli da stoje pre serviranja. Iskreno rećeno, dok stavite šniclu na tanjir i servirate gostima, verovatno je odstojala onoliko koliko treba....
07. jul
Pačetina magre - suština i način pripremeIsecite na kriške i servirajte. Možete servirati sa nekim sosom, ovo jelo ide sa svakavim. Druga varijanta je da servirate sa čašom lepog crvenog vina....
07. jul
Kako se začinjava supaTečna ili kisela pavlaka - dodajte je direktno u tanjir pre serviranja na sto.
Sveže mleko - opet pred serviranje....
04. mart
Tri recepta za domaći sladoled od pavlakePosebno pripremite nekoliko čaša ili činija za serviranje sladoleda i stavite ih u zamrzivač pre serviranja, da se ohlade oko 30 minuta.
Na dno činija ili čaša stavite po 1 kašiku slatka, a preko njega sladoled....
18. sep.
SemijonServiranje semijona
Ova vina se serviraju ohlađena do temperature od 10-12 stepeni. Za serviranje možete da koristite univerzalnu čašu za belo vino. Ona je pogodna kako za mlađa tako i za starija vina....
06. okt.
Šta je giros?Giros je popularno grčko jelo koje obično uključuje pečeno meso, obično govedinu ili piletinu, servirano u pita hlebu....
06. april
KampariNačin pripreme: Pripremite čašu i napunite je kockama leda, dodajte ostale sastojke, garnirajte s kolutima pomorandže i servirajte odmah....
06. sep.
Pino MoniPiletina, teletina, svinjetina i jagnjetina servirani sa čašom šampanjca, pretvaraju se u uživanje za nepce....
08. okt.
Tri ideje za brz i ukusan nedeljni doručakSendviče servirajte zajedno sa punjenim paprikama....
25. sep.
MuskatServiranje muskata
Vina proizuvedena od muskata treba da se upotrebljavaju dok su još mlada. Pre serviranja ona treba da se ohlade do 8-10 stepeni....
03. okt.
Lak trik da odustanete od štetnih namirnicaTakođe, serviranje nezdrave hrane sebi zahteva određene radnje, poput ustajanja s mesta, odlazak do stola, vraćanje, itd....
25. jun
Gurme kuhinjaOno što je karakteristično za ovu vrstu kuhinje jeste spremanje i serviranje jela. Obično su porcije male, ali veoma bogate i jakog ukusa....
09. mart
PlovdinaServiranje plovdine
Plovdina je blago vin, pa ga zato pre serviranja treba dobro ohladiti. Postarajte se da njegova temperatura bude oko 12 stepeni....
08. januar
RiohaServiranje Riohe
I crna i bela vina Riohe treba da se dobro ohlade pre serviranja. Optimalna temperatura za crna vina je 18 stepeni, a za bela - od 8 do 10 stepeni, ako su nešto mlađa vina....
08. dec.
GarganegaMožete da servirate Garganegu zajedno sa specijalitetima kao što su Pile sa kimom, Pileći šiš, Pileći pilav, Salata fitnes i dr....
06. okt.
Dom PerinjonSigurno ćete ostati očarani ako zajedno sa vinom servirate Paprikaš sa pečurkama, Pečurke sa začinima ili Makarone s pečurkama....
28. sep.