Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kavijar sa lukomKavijar sa lukom
21. januar
Kavijar mažite na kriške hleba....
Kavijar sa jajimaKavijar sa jajima
28. dec.
Ovako pripremljen kavijar traje 2-3 sedmice....
Kari kavijar sa jajimaKari kavijar sa jajima
02. feb.
U veliku posudu izrendamo jaja, a beli luk izgnječimo. Dodajemo sok od limuna, majonez, kari, peršun, so, biber i sos tabasko po ukusu. Promešamo i ostavljamo u frižideri da odstoji nekoliko sati. Serviramo kad se predjelo...
Grčki namaz od kavijara i dvopekaGrčki namaz od kavijara i dvopeka
25. okt.
Prijatno sa grčkim namazom od kavijara i suvaraka!...
Bonton za serviranje kafeBonton za serviranje kafe
29. jun
Serviranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe....
Temperatura serviranja vinaTemperatura serviranja vina
16. jun
Serviranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus....
Crni kavijarCrni kavijar
04. okt.
Postoje i najrazličitiji ekstravagantni načini za serviranje kavijara - sa sirevima, ananasom, suvim grožđem ili čak parčićima povrća....
KavijarKavijar
10. jun
Gotov kavijar servirati ohlađen, a najlepši je sledećeg dana. Dekoracija je tradicionalna....
Lak kavijarLak kavijar
22. jun
Povrće sitno iseckajte i ribu što sitinije, ali nemojte da pasirate, jer će se ukus promeniti. U odgovarajućoj posudi prvo pomešajte sitan sir (vurdu) sa kiselim mlekom, a posle i sve ostale sastojke, uključujući i začine...
Zeleni kavijarZeleni kavijar
03. sep.
Štapnim mikserom sameljite sve sastojke, bez sitnog sira, dok ne dobijete pastu. Dodajte sitan sir i ponovo pasirajte oko 30 sekudni. Veoma jednsotavno, veoma ukusno i brzo. Ukupne kalorije su ne više od 450. Ja ga...
Beli kavijarBeli kavijar
14. januar
Izmrvimo suvi hleb i stavljamo 2 kašike prezli i promešamo kavijar. Salata upija dosta hleba. Dodaju se mrvice dok kavijar ne postane gust....
Kavijar lopticeKavijar loptice
03. april
Zrna kavijara izgnječimo dobro i u njih dodajemo hleb, prethodno potopljen u vodu. Razbijemo jaja, luk sitno sečemo i takođe dodajemo zajedno sa iseckanim peršunom. Sve dobro promešamo i oblikujemo testo....
Prolećni kavijarProlećni kavijar
27. dec.
Količina sastojaka je po ukusu. Jaja, sir i kisele krastavce izrendajte sitno. Luk takođe sitno iseckajte. Po želji dodajte malo aleve paprike. Sve dobro pomešajte sa majonezom. Ukrasite po želji....
Taramo kavijarTaramo kavijar
16. avgust
Počnite da izstiskate zrna kavijara, što više istisnutih, to bolje /ako je moguće sve/. Rukom izgnječite potopljeni hleb da izađe voda i dodajte u kavijar, promešajte....
Kako se konzumira kavijarKako se konzumira kavijar
01. april
Jedite kavijar ili ga servirajte celog, nemojte čuvati ništa za posle. Kada se kavijar otvori i ne konzumira, tada mu se ukus menja i brzo se kvari. 9....
Namaz tarama kavijarNamaz tarama kavijar
18. april
Dekoracija tarama kavijara je stvar vaše mašte....
Kavijar od siraKavijar od sira
07. okt.
Prilikom serviranja oblikujemo dobijeni kavijar i posipamo rendanim belancima, malo posoljenim....
Domaći tarama kavijarDomaći tarama kavijar
29. april
Dodajte mast dok kavijar ne postane gladak i mekan. Serivrajte tarama kavijar u posudi, ukrašen svežom mirođijom i maslinama. Završite sa nekoliko kapljica maslinovog ulja....
Dijetalan kavijar namazDijetalan kavijar namaz
24. feb.
Sitan sir i alevu paprku dobro promešajte i postepeno dodajte vodu i ulje. Dodajte nakon toga sitno naseckani luk i posolite po ukusu....
Palačinke od kavijaraPalačinke od kavijara
04. sep.
Palačinke od kavijara su gotove....
Kavijar od grizaKavijar od griza
10. januar
Sipajte vodu u šerpu i stavite je na vatru. U nju dodajte so i ulje. Kad provri odmah skinite i postepeno dodajte griz. Vratite ponovo na vatru i kuvajte dok se ne zgusne. Za to vreme možete iseći luk i pomešati sa sa...
Veganski zeleni kavijarVeganski zeleni kavijar
27. nov.
Isplaknemo amarant, pri čemu je najednostavnije da ga stavimo pod tekuću vodu u sitnnu cediljku. Kuvamo oko 20 minuta u odnosu 3 porcije vode 1 procija amaranta. Isečemo luk na polumesece, a suve začine razmesimo u šolji...
Lagan vegetarijanski kavijarLagan vegetarijanski kavijar
07. dec.
U duboku posudu stavljamo oko 1 šolju vode i sipamo griz da vri. Kuvanje se nastavlja dok ne nabubri. Za to vreme ga neprestano mešamo. Iseckamo peršun na sitno, narendamo koru od limuna na rende, a sok iscedimo. Kada...
Vegetarijanski kavijar od grizaVegetarijanski kavijar od griza
01. maj
Ohladite i servirajte sa maslinama. Koristite kavijar kao namaz ili sa kriškama hleba....
Kavijar od kiselog mlekaKavijar od kiselog mleka
23. jun
Kiselo mleko se cedi 12 sati uz pomoć gaze. Od žumanaca i ulja se pravi majonez, koji se dodaje oceđenom kiselom mleku. Dodaje se narendani luk i so po želji. Dobijenu smesu dobro promešajte i ostavite u frižider...