Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kari kavijar sa jajimaU veliku posudu izrendamo jaja, a beli luk izgnječimo. Dodajemo sok od limuna, majonez, kari, peršun, so, biber i sos tabasko po ukusu.
Promešamo i ostavljamo u frižideri da odstoji nekoliko sati.
Serviramo kad se predjelo...
02. feb.
Bonton za serviranje kafeServiranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe....
29. jun
Temperatura serviranja vinaServiranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus....
16. jun
Crni kavijarPostoje i najrazličitiji ekstravagantni načini za serviranje kavijara - sa sirevima, ananasom, suvim grožđem ili čak parčićima povrća....
04. okt.
KavijarGotov kavijar servirati ohlađen, a najlepši je sledećeg dana. Dekoracija je tradicionalna....
10. jun
Lak kavijarPovrće sitno iseckajte i ribu što sitinije, ali nemojte da pasirate, jer će se ukus promeniti.
U odgovarajućoj posudi prvo pomešajte sitan sir (vurdu) sa kiselim mlekom, a posle i sve ostale sastojke, uključujući i začine...
22. jun
Zeleni kavijarŠtapnim mikserom sameljite sve sastojke, bez sitnog sira, dok ne dobijete pastu.
Dodajte sitan sir i ponovo pasirajte oko 30 sekudni. Veoma jednsotavno, veoma ukusno i brzo.
Ukupne kalorije su ne više od 450. Ja ga...
03. sep.
Beli kavijarIzmrvimo suvi hleb i stavljamo 2 kašike prezli i promešamo kavijar.
Salata upija dosta hleba.
Dodaju se mrvice dok kavijar ne postane gust....
14. januar
Kavijar lopticeZrna kavijara izgnječimo dobro i u njih dodajemo hleb, prethodno potopljen u vodu.
Razbijemo jaja, luk sitno sečemo i takođe dodajemo zajedno sa iseckanim peršunom.
Sve dobro promešamo i oblikujemo testo....
03. april
Prolećni kavijarKoličina sastojaka je po ukusu.
Jaja, sir i kisele krastavce izrendajte sitno.
Luk takođe sitno iseckajte. Po želji dodajte malo aleve paprike. Sve dobro pomešajte sa majonezom.
Ukrasite po želji....
27. dec.
Taramo kavijarPočnite da izstiskate zrna kavijara, što više istisnutih, to bolje /ako je moguće sve/.
Rukom izgnječite potopljeni hleb da izađe voda i dodajte u kavijar, promešajte....
16. avgust
Kako se konzumira kavijarJedite kavijar ili ga servirajte celog, nemojte čuvati ništa za posle. Kada se kavijar otvori i ne konzumira, tada mu se ukus menja i brzo se kvari.
9....
01. april
Kavijar od siraPrilikom serviranja oblikujemo dobijeni kavijar i posipamo rendanim belancima, malo posoljenim....
07. okt.
Domaći tarama kavijarDodajte mast dok kavijar ne postane gladak i mekan.
Serivrajte tarama kavijar u posudi, ukrašen svežom mirođijom i maslinama.
Završite sa nekoliko kapljica maslinovog ulja....
29. april
Dijetalan kavijar namazSitan sir i alevu paprku dobro promešajte i postepeno dodajte vodu i ulje.
Dodajte nakon toga sitno naseckani luk i posolite po ukusu....
24. feb.
Kavijar od grizaSipajte vodu u šerpu i stavite je na vatru. U nju dodajte so i ulje. Kad provri odmah skinite i postepeno dodajte griz. Vratite ponovo na vatru i kuvajte dok se ne zgusne.
Za to vreme možete iseći luk i pomešati sa sa...
10. januar
Veganski zeleni kavijarIsplaknemo amarant, pri čemu je najednostavnije da ga stavimo pod tekuću vodu u sitnnu cediljku. Kuvamo oko 20 minuta u odnosu 3 porcije vode 1 procija amaranta.
Isečemo luk na polumesece, a suve začine razmesimo u šolji...
27. nov.
Lagan vegetarijanski kavijarU duboku posudu stavljamo oko 1 šolju vode i sipamo griz da vri. Kuvanje se nastavlja dok ne nabubri. Za to vreme ga neprestano mešamo.
Iseckamo peršun na sitno, narendamo koru od limuna na rende, a sok iscedimo.
Kada...
07. dec.
Vegetarijanski kavijar od grizaOhladite i servirajte sa maslinama.
Koristite kavijar kao namaz ili sa kriškama hleba....
01. maj
Kavijar od kiselog mlekaKiselo mleko se cedi 12 sati uz pomoć gaze. Od žumanaca i ulja se pravi majonez, koji se dodaje oceđenom kiselom mleku.
Dodaje se narendani luk i so po želji.
Dobijenu smesu dobro promešajte i ostavite u frižider...
23. jun