Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
SladićSladić (Glyzyrchiza glabra), poznat i kao slatki koren, gospino bilje, slatko drvce, šećerni koren, dobar koren, likorica, likoriš je mnogogodišnja zeljasta biljka sa kratkim, debelim korenom i snažnim, razgranatim korenom...
18. jul
Medene kore za tortuSmesu za omiljene kore za tortu delimo na 3 jednaka dela i svaku koru posebno pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 280 stepeni 10 minuta.
Zalepimo medene kore za tortu kremom od pavlake....
12. mart
Domaće kore za lazanjuKore treba da budu tanke.
Razvučene kore nasecite na kvadrate ili široke trake. Stavite vodu da proključa i u nju dodajte 2 prstohvata soli.
Nakon toga spuštajte kore u porcijama i kuvajte ih oko 30 sekundi....
03. dec.
Kore za tortu bez jajaProsejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte u njega šećer, prstohvat soli i mešajte na suvo. Ako volite da pravite čokoladnu koru - dodajte 2-3 supene kašike kakaa i jednaku količinu vode.
Posebno pomešajte masnoću sa...
08. april
Domaće razvučene kore za pituDanas ću vam pokazati kako se prave domaće kore za pitu. U kuhinjskog robata stavljam 300 grama brašna za pitu ili picu.
Po jedna ravna kašičica soli i šećera i po jedna supena kašika sirćeta i ulja....
08. januar
Razvijene kore od spelte prema standardimaRazvijene kore pospite kukuruznim skrobom da se ne bi lepile i savijte ih u oblik koverte.
Stavite razvijene kore od spelte u kesu i možete da ih čuvate u frižideru do 48 sati....
17. mart
Kore za čokoladnu tortu sa bananamaSodu, šećer, vanilu i ulje pomešajte i dobro umutite dok se šećer ne rastopi.
Izgnječite banane. Čokoladu rastopite na tihoj vatri i u nju dodajte izgnječene banane.
Skinite sa vatre i u smesu sa sodom dodajte smesu...
10. dec.
Kore za tortu sa kondenzovanim mlekomSipamo kondenzovano mleko u posudu, dodajemo jaje i lepo promešamo. Posle sipamo čašu brašna i prašak za pecivo i počinjemo da mešamo, postepeno dodajemo još brašna.
Kad postane teško da mešamo kašikom prebacujemo na glatku...
05. sep.
Sladni šećer i maltoza - šta treba da znamoSladni šećer je odličan za pravljenje sirupa, koji se potom koriste u pekarstvu i poslastičarstvu.
Sladni šećer se najčešće može naći u veknama ili slatkim keksićima....
24. januar
Ušećerene pomorandžine kore za torte i kolačeIsecite kore pomorandži i probajte da izbegnete da imate beli deo kore. Nakon toga nasecite kore na male kockice.
Teglu operite i dobro osušite. Počnite sa ređanjem u tegli - jedan sloj kora, jedan sloj šećera....
03. nov.
Božićne kandirane kore od pomorandže sa čokoladomKad se skuva stavite šećer u duboku posudi i prelijte vodom i dodajte kuvane kore od pomorandže. Ostavite na umerenoj vatri da se kuvaju 30 minuta....
24. dec.
Torta od tri kore sa domaćim kremomKore pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 20 minuta.
Sirup, pripremljen od vode, šećera i vanile kuvamo dok se voda ne smanji na pola.
Kore prelivamo hladnim sirupom....
15. jul
Medenjaci, uvaljani u pečene kore za pituGotove medenjake potapamo u istopljeni maslac i odmah uvaljamo u smrvljene kore....
31. jul
Sladak omletIzgnječimo bananu dok se ne dobije pire.
Dodajemo sve ostale sastojke sa kašikom ulja.
Možemo da umutimo kratko u blenderu da bi bila finija i vazdušastija struktura.
Sa preostalim uljem namažemo tiganj i zagrevamo...
18. nov.
Sladak keškekBulgur/mrvljena pšenica se očisti, opere se u nekoliko voda i natopi se nekoliko sati u vodi ili tokom jedne noći.
Stavlja se šerpa sa dovoljno posoljenom vodom da provri i dodaje se bulgur.
Meša se neprestano dok se...
02. nov.
Sladak majonezU visoku posudu - teglu ili drugu odgovarajuću stavljamo jaje, ulje i sok od limuna.
Počinjemo da pasiramo, držimo štapni mikser prilepljen uz dno posude dok smesa ne počne da postaje gusta i da raste.
Nakon nekoliko...
03. mart
Sladak praznični rolatIzbrazdajte viljuškom u ukrasite po vašem ukusu sladak praznični rolat.
Nek vam je slatko!...
06. mart
Nemački sladak hlebMleko se zagreva na ringli sa šećerom i solju. Dodaju se dve trećine maslaca i čim smesa provri, sklanja se sa vatre i ostavlja se da se ohladi.
Dodaje se kvasac i u porcijama se dodaje brašno. Dodaje se voda i zamesi...
29. okt.
Sladak mlečni sosProrpžite brašno u rastopljenom maslacu.
Sipajte toplo mleko, dodaje malo tople vode i kuvajte na tihoj vatri.
Dodajte šećer, vanilu i so.
Proešajte dobro i ostavite da se ohladi....
24. okt.
Sladak kukuruzni hlebBrašno se proseje sa solju i sodom. Dodaje se mleko, umućeno sa šećerom i uljem.
Smesa se dobro promeša. Dobijeno testo se sipa u kalup namazan maslacem i posut brašnom.
Peče se 45 minuta u umerenoj rerni, dok se ne...
03. sep.
Sladak punjeni đevrekZa testo: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati 1 kašiku šećera i izmešati. U dublju posudu usuti brašno, dodati rastvoren kvasac, mlaku vodu, 1 kašiku šećera, umešati jogurt, ulje, prašak za pecivo, posoliti i zamesiti...
31. avgust