Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Marinada za ribuMarinada za ribu
19. april
Promešajte dobro sve začine za marinadu za ribu. Spremljene parčiće ribe ili celu ribu natopite u ovoj marinadi 2-3 sata. Nakon toga pecite na roštilju, pržite ili uvaljajte i pohujte....
Grčki sos za ribuGrčki sos za ribu
28. sep.
U posudu sipate kiselo mleko i umutite ga. Isecite sok od 2 limuna i dodajte ga. Ubacite i sitno isečenu mirođiju. Istucajte beli luk i takođe ga dodajte. Sipajte maslinovo ulje i promešajte ponovo. Pospite začinima...
Holandski sos za ribuHolandski sos za ribu
15. jun
U posudu se sipa hladna voda, dodaju se žumanca i malo soli. Stavlja se u posudu sa vrućom vodom koja ne bi trebalo da provri i neprestano se muti, pri čemu se dodaje kap po kap istopljenog maslaca, a kad se stavi trećina...
Mar sos za ribuMar sos za ribu
15. jun
Sitno isecite kuvano jaje i krastavčiće. Izgnječite beli luk. U njih dodajte majonez, senf i kiselo mleko. Sitno isecite mirođiju i dodajte u ostale sastojke. Pospite sokom od limuna i pomešajte sve sastojke....
Vegan sos za ribuVegan sos za ribu
23. jul
Vegan sos za ribu je gotov....
Sos od badema za ribuSos od badema za ribu
21. jun
Ovaj ukusan sos za ribu traži strpljenje i preciznost tokom pripreme, ali je rezultat dovoljna nagrada za uloženi trud. Maslac treba da bude na sobnoj temperaturi....
Domaći paradajz sos za ribuDomaći paradajz sos za ribu
08. sep.
Pripremite beli sos tako što propržite brašno u maslacu. Dodajte bujon i promešajte dok ne nestanu grudvice. Propržite luk, pečurke i paradajz pire i ostavite da se krčka. Dodajte u sos i kuvajte oko 10-15 minuta. Na...
Sos za ribu od pavlakeSos za ribu od pavlake
05. sep.
Stavite glavu ribe u posoljenu vodu, dodajte lovorov list, biber. Kuva se 20 minuta na tihoj vatri. Brašno se zapeče na slaboj vatri dok ne porumeni. Uzmite 1 kašiku riblje čorbe i dodajte u kiselu pavlaku. Stavite...
Sos od paradajza za ribuSos od paradajza za ribu
20. jun
Brašno se zaprži u pola ulja, pri čemu se meša drvenom kašikom neprestano dok ne dobije zlatastu boju. Preliva se bujonom. Meša se dobro. Soli se sa pola soli i kuva se na slaboj vatri 30 minuta, pri čemu se stalno sklanja...
Garnir od povrća za ribuGarnir od povrća za ribu
04. avgust
Povrće isecite na krupne kocke. Prporžite prvo tikvice pa zatim i patlidžan. Šargarepu i luk propržite, pa dodajte paradajz. Kada se sve proprži, dodajte šećer i sitno iseckan beli luk. Sve prebacite u tavu, posolite...
Sos za ribu sa renomSos za ribu sa renom
05. januar
Sos odgovara za kuvanu ribu i prerađevine od ribe....
Francuski osnovni sos za ribuFrancuski osnovni sos za ribu
16. jun
Sve namirnice promešajte u flašici sa širokim otvorom i jako promućkajte da dobijete homogenu smesu. Flašicu zatvorite i sos čuvajte u frižideru. Servirajte ga sa kuvanom ribom i salatama od ribe....
Sosevi za ćufteSosevi za ćufte
22. mart
Ćufte su omiljena hrana kako malima, tako i odraslima. Da bi bile ukusne, one treba da budu napravljene od kvalitetnog mlevenog mesa i da su začinjene odgovarajućim začinima za ćufte. Takođe, od velikog značaja je i sam...
Sosevi za roštiljSosevi za roštilj
19. feb.
Možete i sami da izmislite sos za roštilj, a možete i iskoristiti recepte nekih od najpopularnijih soseva pogodnih za različite vrste mesa....
Prilog za ribuPrilog za ribu
23. mart
Prilog za pečenu ribu skoro uvek sadrži krompir - on može biri pržen, pečen, kuvan za slalatu ili pire. Naša tri recepta neće biti krompir - jedan od predloga je za pire, ali od graška i pavlake. Za prvri recept...
Marinada za rečnu ribuMarinada za rečnu ribu
07. sep.
Pomešajte ulje sa sokom od limuna, malo univerzalnog začina po želji, origano i tamjan. Prelijte ribu i ostavite je da odstoji u marinadi jedan sat pre pečenja....
Marinada za morsku ribuMarinada za morsku ribu
27. nov.
Promešajte dobro ulje sa sokom od limuna, začinom, peršunom, bosiljkom, ruzmarinom i belim lukom. Ovom marinadom prelijte ribu i ostavite je na hladnom jedan sat pre nego što je ispečete....
Sos od belog luka za ribuSos od belog luka za ribu
25. jul
1
Posolite očišćeni beli luk i zgnječite ga. Staviti u posudu sa žumancima. Dodajte ulje u tankom mlazu uz neprestano mešanje drvenom kašikom. U međuvremenu dodajte i nekoliko kapi soka od limuna. Kada potrošite ulje...
Pikantni preliv sa pavlakom za ribuPikantni preliv sa pavlakom za ribu
25. april
Preliv je najbolji za kuvanu ribu....
Francuski sos za ribu Ruj (Rouille)Francuski sos za ribu Ruj (Rouille)
23. sep.
U zavisnosti od boje žumanaca i količine začina, sos za ribu može imati različitu boju. Ako želite da bude žući, dodajte više žumanaca i manje hleba. Francuski sos za ribu Ruj (Rouille) je gotov....
Hrskava smesa za pohovanje za ribu i pileHrskava smesa za pohovanje za ribu i pile
12. dec.
Ako je smesa za pohovanje ribe, u nju dodajemo i ruzmarin. Ako je za piletinu dodajemo bosiljak. Smese bude dosta što je sasvim dovoljno za 15 fileta ribe i za celo pile bez kostiju....
Italijanski sosevi za špageteItalijanski sosevi za špagete
22. jun
Sosevi sa raznim povrćem takođe daju sasvim drugačiji ukus špageta. Ali najpopularniji je sos sa mlevenim mesom za špagete, koji može da bude crven ili beo....
Najpopularniji sosevi za mesoNajpopularniji sosevi za meso
11. januar
Sakupili smo nekoliko recepata sa kojima ćete moći da pripremite neke od najrasprostranjenijih soseva, odgovarajućih za meso....
Sosevi za pileće šnicleSosevi za pileće šnicle
16. mart
Pileće šnicle možemo začiniti raznim sosevima, a one tako budu mnogo sočnije i mekše. Možete koristiti soseve sa najrazličitijim sastojcima....
Sosevi za pečena mesaSosevi za pečena mesa
02. mart
Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso....