Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ideje za sosove za ćufteTakođe predlažemo da pogledate ove ukusne predloge za:
- ćufte sa paradajz sosom;
- ćufte sa belim sosom;
- ćufte sa Bešamel sosom;...
02. feb.
Pikantna marinada za mesoOljuštite beli luk i provucite ga kroz presu za beli luk. Promešajte dobro. Dodajte i ostale sastojke. Ponovo promešajte.
Marinirajte meso bar dva sata....
13. jun
Pečeni sos za mesoPosolimo sos za meso još ako je potrebno i začinimo biberom. Promešamo.
Pečeni sos za meso je veoma ukusan....
16. jun
Medena marinada za mesoAko pečete meso, možete da stavite medenu marinadu za meso u posudu za pečenje i da ga ispečete sa njom....
13. feb.
Ukusan sos za mesoBeli luk se istuca sa prstohvatom soli i sipa se u duboku posudu. Dodaju se ljutenica, ulje i na sitno isečene ljute paprike.
Sve se promeša veoma dobro i servira se sa pečenim ili kuvanim mesom....
14. jun
Indijski sos za mesoOstavite sos za meso da vri oko pola sata, a za to vreme mešajte nekoliko puta.
Čim je gotovo, po želji možete da procedite indijski sos za meso, ali nije obavezno....
23. jun
Univerzalni sos za mesoSos je idealan za sve vrste pečenog i pohovanog mesa, piletine, ribe i morskih plodova.
Prijatno!...
08. januar
Ukusna pikantna glazura za mesoOdgovarajuća je i za svinjska rebra, i za pileće meso, šunku ili servirana uz prolećne rolnice, zašto da ne.
Bićete očarani krajnjim rezultatom i ukusnim kvalitetima pečenog mesa....
18. april
Začini za pačje mesoJela napravljena od pačjeg mesa nisu baš popularna na našem stolu. Međutim, svako ko želi da diverzifikuje svoj meni i ceni čaroliju pravilno odabranih začina može da krene na kulinarsko putovanje i uporedi recepte iz različitih...
19. mart
Začini za jagnjeće mesoPrema tradiciji, tokom aprila i maja se povećava potražnja za jagnjećim mesom. Kada se ono spremi na pravilan način, onda mu je ukus i više nego božanstven. Perfektno spremljeno jagnjeće meso krije u sebi pojedine trikove...
14. mart
Sosevi za pečeno mesoZa pileće meso, ribu i ćufte je najbolji paradajz sos.
Potrebni sastojci:
1/2 kg paradajza, 2 glavice luka, 3 šargarepe, struk celera, 1/2 šolje maslaca, voda, 1 lovorov list, bosiljak, 2 kašike...
01. mart
Jednostavne marinade za mesoMarinada sa džinom i soja sosom je dobra za masna mesa. Pomešaju se 6 kašika soja sosa, 4 kašike meda, 6 kašika kečapa, 100 ml ulja, 2 kašike džina, nekoliko kapi čili sosa. Meso se marinira 12 sati....
24. jul
Pet marinada za mesoMarinada je obavezna ako želite da napravite krhko i aromatično meso. Predlažemo vam pet različitih marinada, pri čemu količina proizvoda zavisi od toga koliko mesa želite da marinirate.
Vidite gore našu galeriju...
13. jul
Začini za mleveno mesoZačinjeno mleveno meso može da se nađe u svakoj prodavnici. Međutim, često ono ne odgovara našim očekivanjima i moramo da ga dodatno začinjavamo. Ovo se u većini slučajeva završava katastrofalno, s obzirom na to da se ne...
11. dec.
Najpopularniji sosevi za mesoSakupili smo nekoliko recepata sa kojima ćete moći da pripremite neke od najrasprostranjenijih soseva, odgovarajućih za meso.
Sos od pečuraka
Potrebni sastojci: 250 g pečuraka, 4-5 supenih kašika maslaca, 1...
11. januar
Saveti za spremanje marinada za mesoJedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa.
Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
18. sep.
Marinada za jareće mesoSipa se voda i marinada za ukusnu jaretinu je gotova.
Svaka porcija jarećeg mesa se potapa u marinadu i poređa se u posudu za pečenje.
Preostala marinada se sipa u veliku posudu za pečenje....
14. maj
Marinada za sirovo mesoMeso stavite u široku posudu, a preko njega poređajte sitno iseckane dve vrste luka i beli luk.
Posolite, dodajte biber, ubacite lovorov list i nasečenu mirođiju. Prelijte uljem i sirćetom.
Pokrijte posudu i ostavite...
30. avgust
Marinada za teleće mesoSvi začini se promešaju dobro zajedno sa vinom i maslinovim uljem.
Dobija se dobra marinada, u kojoj je dobro da držite teletinu bar 10 sati.
Daje dobar ukus i krhki izgled....
16. jul