Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kokosovi ježevi sa speltomKokosovi ježevi sa speltom
11. okt.
Prijatno sa kokosovim ježevima sa speltom!...
Žute ŠljiveŽute Šljive
22. sep.
Žute šljive, poznate još i kao ringloti, predstavljaju kultivisano voćno drvo koje pripada rodu Šljiva (Prunus). Smatra se da su žute šljive podvrsta obične šljive (Prunus domestica). Gaje se pretežno u zapadnoj Evropi, gde...
Punjene žute paprikePunjene žute paprike
24. april
Po želji poslužite punjene žute paprike sa sosom. Srećno proleće! :)...
Crno-žute kockeCrno-žute kocke
13. januar
Lešnike blago prepeći i samleti. 10 belanaca umutiti sa šećerom (250 g) u sneg, pa ručno umešati kakao i mlevene lešnike. Ispeći koru u kalupu (dimenzija 30x30 cm) koji je obložen pek papirom, 20 minuta na 180 stepeni...
Sanjine žute štangleSanjine žute štangle
25. april
Kada se preliv stegne, žute štangle isecite i poslužite. Prijatno!...
Žuta ježevicaŽuta ježevica
25. okt.
Spremanje žute ježevice Meso žute ježevice je dobro za konzumiranje. Kao što već i znamo, ono nema neki poseban miris i blago gorak ukus. Takođe, ova pečurka je veoma hranljiva i ukusna....
Janija od žute boranijeJanija od žute boranije
22. sep.
Šargarepa i luk se iseku na sitno i dinstaju se u šerpi sa masnoćom nekoliko minuta. Dodaju se aleva paprika, boranija i sipa se voda, tek toliko da je prekrije. Kuva se na umerenoj vatri dok ne bude polugotovo, nakon...
Čaj od žute hajdučke traveČaj od žute hajdučke trave
08. feb.
Dodatak: Čaj od žute hajdučke trave se koristi kod gastrointestalnih upala, hemoroida, izliva krvi, noćnog mokrenja, amenoreje, upale bubrega i bešike, malarije, reumatizma, pri ispiranju rana, kravarenja iz nosa, kod čireva...
Punjene manje žute paprike siromPunjene manje žute paprike sirom
09. feb.
Paprike očisti od semenki i oprati. Ako sir nije sitan, izmrvite ga rukama. Punite paprike sirom do vrha. Krenite da redate punjene paprike u teglu, sa sirom na gore. Sabijte ih sve što više, da bude što manje prostora...
Janija od žute boranije sa krompiromJanija od žute boranije sa krompirom
01. maj
Zagrejte ulje u posudi za kuvanje. Dodajte sitno isečen luk i beli luk. Nakon što povrće omekša i počne da pušta aromu, dodajte oljušten i na kocke isečen krompir. Kuvajte 3-4 minuta, mešajući drvenom varjačom. Dodajte...
Žute tikvice punjene mlevenim mesom i kačkavaljemŽute tikvice punjene mlevenim mesom i kačkavaljem
11. april
Isečemo tikvice na panjiće oko 7-8 centimetara i izdubimo unutrašnjost kašičicom. Gotove očišćene tikvice stavljamo u šerpu sa kipućom vodom na oko 3 minuta i vadimo ih rešetkastom kašikom. Pripremamo nadev, tako što sečemo...
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Pre nego što počnete sa spremanjem jarebice, ona treba da se dobro pripremi. Ako je zamrznuta, oonda je odmrznite kao i sva druga mesa....
Finese kod spremanja spanaćaFinese kod spremanja spanaća
30. april
Spanać je omiljena korisna namirnica. Ko ne voli špagete sa spanaćem ili pak picu sa spanaćem. Ali pre nego što ga uključimo u svoj meni, treba da znamo kako da ga upotrebimo. Koje su finese kod kuvanja spanaća?...
Trikovi kod spremanja klenaTrikovi kod spremanja klena
29. sep.
Ako volite orahe, ribu možete napuniti lukom, orasima i pečurkama - tako je mnogo ukusan, a pritom nije potrebno da ga dugo spremate. Možete dodati i malo suvog grožđa....
Specifičnosti kod spremanja prazilukaSpecifičnosti kod spremanja praziluka
07. feb.
Praziluk se koristi za spremanje krem supa, raznih pečenih jela, peče se i koristi kao garnir za različite vrste mesa ili u različitim salatama....
Trikovi kod spremanja prepeliceTrikovi kod spremanja prepelice
28. sep.
Prepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mangan...
Tajne spremanja ukusnih supaTajne spremanja ukusnih supa
29. mart
Evo nekih pravila kojih uvek treba da se držimo da bi spremili ukusne supe: - Kad kuvamo supu, meso se prelije hladnom vodom, a u provrelu se stavi povrće i meso se doda kasnije, što zavisi od toga koliko vremena...
Spremanje kiselog kupusa: cake i trikoviSpremanje kiselog kupusa: cake i trikovi
09. dec.
Kad smo kod teme o kiselom kupusu, preporučujemo da pogledate još: - greške u spremanju kiselog kupusa; - pripremanje kiselog kupusa za brzu konzumaciju; - kiseli kupus u teglama; - jela sa kiselim kupusom;...
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
Najbolje i najbezbednije posuđe za spremanjeNajbolje i najbezbednije posuđe za spremanje
19. mart
Kako da izaberemo najbezbednije posuđe za spremanje? Kuhinjsko posuđe od nerđajućeg čelika je otporno na oksidaciju, a tokom spremanja jelo ne gubi svoje kvalitete, ukus i vitamine....
Finese u spremanju kuvane rakijeFinese u spremanju kuvane rakije
10. feb.
Ima mnogo različitih recepata za njeno spremanje, ali bez obzira na to kohi od njih ćete izabrati, postoji nekoliko stvari koje treba da se ispoštuju da bi rakija bila dobra. 1....
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Nakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
Specifičnosti kod spremanja na roštiljuSpecifičnosti kod spremanja na roštilju
02. okt.
- Ako pečete ribu na roštilju, nemojte zaboraviti da se ona brzo peče i poželjno je da je se sklanjate sa roštilja dok je spremate....
Kulinarski trikovi u spremanju lukaKulinarski trikovi u spremanju luka
24. mart
Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako će biti ukusniji; - Crni luk se seče samo na kolutove; - Ako vam je pri kuvanju ili spremanju salate ostalo pola glavice luka i hoćete...
Tajne spremanja ukusne i sočne ribeTajne spremanja ukusne i sočne ribe
26. mart
Još saveta za spremanje ribe Prilikom pečenja ribe, kao i prilikom prženja, temperatura je važna. Riba se ubacuje u dobro zagrejanu rernu. Ovo je pravilo i kada spremate punjenu ribu....