Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Bamija sa dimljenim kostimaBamija sa dimljenim kostima
12. nov.
Bamija je jedno predivno povrće....
Bamija sa krompirićima u rerniBamija sa krompirićima u rerni
06. okt.
Operite i očistite bamiju, skuvajte je u kipućoj vodi, posoljenoj i posutoj sirćetom, 5 minuta. Izvadite je i ostavite da se ocedi. Oljuštite krompir i isecite ga na šajbne....
Bamija sa sosom od paradajzaBamija sa sosom od paradajza
08. okt.
Po želji u bamiju sa paradajz sosom se dodaje i malo iseckanog peršuna ili mirođije....
Bamija sa paradajzom u teglamaBamija sa paradajzom u teglama
30. jun
Izvadite tegle sa bamijom i okrenite ih naopako. Kada se ohladi, bamiju sa paradajzom u teglama ostavite u ostavi za zimu....
Bamija sa teletinom i krompiromBamija sa teletinom i krompirom
06. avgust
Bamiju sa teletinom i krompirom servirjte sa domaćim hlebom....
Bamija sa belim lukom i paradajzomBamija sa belim lukom i paradajzom
13. avgust
Bamija sa belim lukom i paradajzom je mnogo ukusna....
Bamija sa pečurkama i sitnim lukomBamija sa pečurkama i sitnim lukom
12. jul
Drške bamije isecite i operite je. Oprani i očišćeni paradajz i pečurke isecite na male komade. Sitni luk oljuštite i kuvajte sa malo vode i prstohvatom soli....
Janija od bamije i paradajzaJanija od bamije i paradajza
12. okt.
Nakon 5-6 minuta se dodaje kašičica aleve paprike, prstohvat šećera i bamija, promeša se dobro i sipa se voda - da pokrije bamiju otprilike jedan prst....
Pržena bamija sa paradajzom i belim lukomPržena bamija sa paradajzom i belim lukom
02. dec.
Neka vam je slatka ova pržena bamija sa paradajzom i belim lukom!...
BamijaBamija
10. maj
Svežu bamiju je moguće čuvati 3 dana u frižideru, nikako duže. Kulinarska upotreba bamije Mlade mahune bamije su prekrivene tankim slojem buđi, pa je potrebno ukloniti taj sloj pre pripreme....
Bamija sa paradajzom u teglama iz starih notesaBamija sa paradajzom u teglama iz starih notesa
02. april
Tako spremljenu bamiju možete da koristite u đuvečima i janijama. Bamija sa paradajzom u teglama iz starih notesa je gotova....
Kisela bamijaKisela bamija
16. avgust
Izaberite mekanu i mladu bamiju, operite je i blanširajte, dok malo ne promeni boju. Na dno 1 velike tegle stavite sve začine i preko njih poređajte bamiju....
Konzervisana bamijaKonzervisana bamija
24. sep.
Poređajte bamiju i dodajte so, šećer, sirće i aspirin, koji je dobro istucan, da se rastvori. Prelijte vodom i zatvorite dobro. Tako spremljenu bamiju okrećete nekoliko dana, da se konzerviše od aspirina i sirćeta....
Sterilisana bamijaSterilisana bamija
05. avgust
Obavezno odaberite svežu, mladu, sitnu bamiju, koja još nema formirane semeke. Pažljivo isecite rške, pazeći da ne otsečete semenike jer puštaju ljigav sok. Ostavite povrće da se natopi u hladnoj posoljenoj vodi....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti....
Čuvanje bamijeČuvanje bamije
05. feb.
Turšija od bamije - Za tu namenu se bira sveža i mlada bamija sa nerazvijenim semenkama. Opere se i odseku se njene drškice....
Sveža zimska salataSveža zimska salata
09. feb.
Kineski kupus narežite na tanke trakice. Cveklu, repu u šargarepe oljuštite i narendajte na krupno. Povrće stavite u posudu i dobro promešajte. Posolite i ponovo promešajte. Promešajte sok od limuna, maslinovo ulje...
Sveža domaća testeninaSveža domaća testenina
21. dec.
Pomešajte dve vrste brašna. Napravite udubljenje i sipajte jaja, prethodno malo umućena. Brašno uzmite rukama i počnite da pravite testo, koje je tvrdo i teško se mesi. Ako je potrebno prskajte toplom vodom, da bi se dobila...
Sveža testenina KarbonaraSveža testenina Karbonara
04. maj
Ne zaboravite da dobro procedite svežu testeninu, kako ne bi ostalo vode. Prijatno sa ovom svežom testeninom Karbonara!...
Sveža voćna tortaSveža voćna torta
28. januar
Nakon toga možete servirati svežu voćnu tortu....
Sveža Đurđevdanska salataSveža Đurđevdanska salata
05. avgust
Ukrasite maslinom, kriškom limuna i grančicom svežeg peršuna. Sveža Đurđevdanska salata je spremna....
Domaća sveža testeninaDomaća sveža testenina
24. jun
Zagrejte 2-3 litre vode do ključanja i pustite da se sveža testenina unutra skuva. Kuvati 5 - 6 minuta i ocedite. Za sos za testeninu zagrejte ulje i ispržite mleveno meso dok lagano ne promeni boju....
Sveža mlečna salataSveža mlečna salata
20. sep.
Boranija se iseče i skuva se u posoljenoj vodi. Kada se skuva, procedi se i preliva se sirćetom, uljem, alevom paprikom i solju. Dodaje se i krastavac, isečen na krugove. Posipa se isečenim peršunom i preliva se...
Sveža domaća kobasicaSveža domaća kobasica
02. sep.
Sameljite 2 puta meso u mašini za mlevenje mesa. Istucajte na sitno začine i pomešajte ih dobro sa mesom. Napunite smesom prethodno očišćena i dobro oprana tanka creva. Tako napravljene kobasice možete da čuvate...
Sveže MlekoSveže Mleko
04. sep.
Sastav svežeg mleka Smatra se da je sveže mleko jedna od najkorisnih namirnica za čovečanstvo....