Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Čudesne koristi sveže mirođijeČudesne koristi sveže mirođije
25. okt.
Sveža mirođija stimuliše metabolizam i pomaže izbacivanju masti....
MirođijaMirođija
28. nov.
Na ovaj način, mirođija može da ostane sveža do nedelju dana ili duže....
Kako da čuvamo svežu mirođiju?Kako da čuvamo svežu mirođiju?
12. dec.
Mirođija je jedan od najčešće korišćenih svežih zelenih začina u balkanskoj kuhinji i mnogo domaćica se pita kako da se sveža mirođija sačuva kada imaju pri ruci mnogo ovog začina....
Sačuvajte mirođiju svežom nekoliko meseci bez zamrzavanjaSačuvajte mirođiju svežom nekoliko meseci bez zamrzavanja
21. maj
Imate ili ste kupili mnogo mirođije i želite da je sačuvate svežom? Ne zamrzavajte je! Predlažemo vam jednu ideju za svežu mirođiju bez zamrzavanja, a recept je toliko lak da se napravi....
Sveža voćna tortaSveža voćna torta
28. januar
Nakon toga možete servirati svežu voćnu tortu....
Sveža testenina KarbonaraSveža testenina Karbonara
04. maj
Ne zaboravite da dobro procedite svežu testeninu, kako ne bi ostalo vode. Prijatno sa ovom svežom testeninom Karbonara!...
Sveža mlečna salataSveža mlečna salata
20. sep.
Boranija se iseče i skuva se u posoljenoj vodi. Kada se skuva, procedi se i preliva se sirćetom, uljem, alevom paprikom i solju. Dodaje se i krastavac, isečen na krugove. Posipa se isečenim peršunom i preliva se...
Sveža domaća kobasicaSveža domaća kobasica
02. sep.
Sameljite 2 puta meso u mašini za mlevenje mesa. Istucajte na sitno začine i pomešajte ih dobro sa mesom. Napunite smesom prethodno očišćena i dobro oprana tanka creva. Tako napravljene kobasice možete da čuvate...
Sveža Đurđevdanska salataSveža Đurđevdanska salata
05. avgust
Ukrasite maslinom, kriškom limuna i grančicom svežeg peršuna. Sveža Đurđevdanska salata je spremna....
Domaća sveža testeninaDomaća sveža testenina
24. jun
Zagrejte 2-3 litre vode do ključanja i pustite da se sveža testenina unutra skuva. Kuvati 5 - 6 minuta i ocedite. Za sos za testeninu zagrejte ulje i ispržite mleveno meso dok lagano ne promeni boju....
Sveža domaća testeninaSveža domaća testenina
21. dec.
Pomešajte dve vrste brašna. Napravite udubljenje i sipajte jaja, prethodno malo umućena. Brašno uzmite rukama i počnite da pravite testo, koje je tvrdo i teško se mesi. Ako je potrebno prskajte toplom vodom, da bi se dobila...
Sveža zimska salataSveža zimska salata
09. feb.
Kineski kupus narežite na tanke trakice. Cveklu, repu u šargarepe oljuštite i narendajte na krupno. Povrće stavite u posudu i dobro promešajte. Posolite i ponovo promešajte. Promešajte sok od limuna, maslinovo ulje...
Zašto mirođija požuti?Zašto mirođija požuti?
22. dec.
Skoro svi mi volimo tarator sa puno mirođije. Da, međutim, ponekad mirođija požuti za kratko vreme i postaje neupotrebljiva. Gotovo da nema kuhinje na svetu u kojoj se ne koristi mirođija....
Eterično ulje mirođijeEterično ulje mirođije
08. dec.
Ulje koje se dobija iz semena biljke emituje aromu koja ne podseća na aromu biljke, ali je veoma sveža i više podseća na začinsku notu kima....
Sveže MlekoSveže Mleko
04. sep.
Sastav svežeg mleka Smatra se da je sveže mleko jedna od najkorisnih namirnica za čovečanstvo....
Sveža salata sa mangomSveža salata sa mangom
18. avgust
Lagana i svežeg ukusa. Sveža salata sa mangom je gotova....
Sveža limunada sa đumbiromSveža limunada sa đumbirom
27. okt.
1
Sveža limunada sa đumbirom - koristan gutljaj svežine u vrelom danu....
Sveža salata sa jabukamaSveža salata sa jabukama
28. jun
Možemo posuti svežim peršunom. Dobro je da salata odstoji u frižideru bar 30 minuta pre serviranja....
Sveža čorba od paradajzaSveža čorba od paradajza
15. okt.
Sipajte maslinovo ulje u šerpu, dodajte isečen paradajz, luk, beli luk i celer. Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri 45 minuta. Pasirajte smesu i procedite je kroz sito. Pomešajte sa bujonom i stavite da provri. Dodajte...
Sveža torta sa limunomSveža torta sa limunom
05. jun
Svežu tortu sa limunom ukrasite orasima. Ukrasite limunom i mentom ili matičnjakom....
Sveža torta sa bananamaSveža torta sa bananama
02. okt.
/undefined Umutimo jaja mikserom na visokoj brzini dok ne dobijemo penu. Pomešamo šećer sa vanilom. Dok mutimo jaja postepeno dodajemo šećernu smesu oko minut, nakon toga mutimo još 2 minuta. Pomešamo prašak za pecivo i brašno...
Jednostavna i sveža tortaJednostavna i sveža torta
28. april
Od sastojaka za koru umešajte testo za patišpanj, koje sipajte i odgovarajući pleh i stavite da se peče u zagrejanu rernu na 170 stepeni oko 30 minuta. Nakon što je kora gotova, ostavite je da se ohladi i onda je presecite...
Sveža salata sa tikvicamaSveža salata sa tikvicama
03. okt.
Tikvica se očisti, iseče na tri dela, nakon toga se svaki od njih sečemo na trakice. Isečenu tikvicu stavljamo u đevđir, posipamo solju i ostavljamo na 30 minuta da se ocedi. Kad tikvica bude gotova, sipamo je u suv tiganj...
Čuvanje mirođije i peršunaČuvanje mirođije i peršuna
02. dec.
Stavite ovo pakovanje u najniži deo frižidera - tako će zeleni začini dugo ostati sveži i mirisni. Možete čuvati mirođiju ili peršun na drugi način - potapanjem u teglu ili čašu vode....
Zamrzavanje peršuna i mirođijeZamrzavanje peršuna i mirođije
13. okt.
Mnogi kažu da se sveži začini mogu naći u prodaji tokom cele godine, i da je njihovo čuvanje potpuno besmisleno. Ali nije sasvim tako!...