Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Svinjetina u patlidžanuSvinjetina u patlidžanu
29. maj
Oljuštite i isecite 3 srednja patlidžana po dužini na parčiće debljine oko 5 mm. Posolite ih i ostavite da im iscuri gorčina oko 20 minuta. Za to vreme isecite oko 400 g svinjske pečenice (ako koristite drugo meso, porodužite...
Svinjetina u teglamaSvinjetina u teglama
07. april
Isecite meso na komade za kuvanje srednje veličine. Posolite ga i ostavite na roštilju ili na nagnutoj površini na hladnom barem na 24 sata kako bi se krv dobro iscedila. Poređajte meso u tegle, stavite poklopce i kuvajte...
Svinjetina sa krompiromSvinjetina sa krompirom
16. avgust
U masti propržimo iseckano meso (dok ne dobije jaku crvenu boju). Vadimo ga na jedan tanjir i u istoj masti dinstamo sitno iseckan luk i izrendanu šargarepu. Vraćamo meso, dodajemo jednu kašičicu soli (da bude punija) i alevu...
Svinjetina sa bukovačamaSvinjetina sa bukovačama
18. april
U šerpi izdinstamo krupnije isečen mladi i stari luk, i šargarepu, isečenu na polumesec. Kad se izdinstaju, dodajemo pečurke, isečene na trakice po dužini. Kad pečurke omekšaju, dodajemo svinjsko meso, isečeno na zalogaje...
Svinjetina sa graškomSvinjetina sa graškom
02. maj
Posebno stavite brašno sa 1 kašikom ulja i malo ga razredite sosom od svinjetine sa graškom. Zatim dodajte jelu i polako promešajte....
Svinjetina sa povrćemSvinjetina sa povrćem
23. sep.
Povrće očistite i operite. Krupno isecite i stavite u duboku tepsiju ili glinenu posudu. Meso isecite na komade i dodajte ga povrću, sipajte paradajz iz konzerve, dodajte i pire, začinite po vašem ukus, dodajte maslinovo...
Svinjetina sa šparglamaSvinjetina sa šparglama
17. jul
Svinjsko file nasečeno na tanke šnicle, smrvljeni beli luk, koru od limuna, so i polovinu ulja od kikirikija dobro promešajte u dubokoj posudi. Poklopite i stavite u frižider na 10 minuta. Špargle, presečene na pola, skuvajte...
Svinjetina sa pistaćijemSvinjetina sa pistaćijem
20. okt.
Posolite i pobiberite na šnicle isečeni file i uvaljajte ga u brašno. Zagrejte maslac u ulje i ispržite šnicle po minut sa obe strane da ih zatvorite. Poređajte ih u pleh i prelijte ih masnoćom od prženja. U blenderu...
Svinjetina sa krompirićimaSvinjetina sa krompirićima
25. januar
Meso u receptu je od svinjskog vrata. Možete koristiti grudi ili slaninu, dobro je bude masnije, ali može i plećka i but, ali će biti suvlje. Isecite meso na krupnije komade. Očistite krompir i krupnije ga isecite. U pleh...
Svinjetina sa prazilukomSvinjetina sa prazilukom
17. avgust
Meso se iseče na porcije i prži dok ne porumeni. Vadi se rešetkastom kašikom i u istom maslacu se zaprži brašno. Dodaje se aleva paprika, meša se 2-3 puta, promeša se 2-3 puta i razredi sa malo vode. Meso se vraća u sos...
Svinjetina sa lukomSvinjetina sa lukom
29. maj
Svinjetinu isecite na male komadiće i stavite u tepsiju za pečenje, koju ste prethodno namazali uljem. Nakon toga isecite crni luk i dodajte ga mesu. Posolite i pobiberite....
Svinjetina sa pasuljemSvinjetina sa pasuljem
09. okt.
Pasulj još prethodne večeri potopite da nabubri. Ujutru ga isperite, ocedite i stavite u glinenu đuvečaru. Meso iseckajte na komadiće i dodajte ga pasulju. Luk i šargarepu očistite, pa luk isecite na polumesece, a šargarepe...
Svinjetina sa bulguromSvinjetina sa bulgurom
12. okt.
Sitno iseckajte luk i meso na zalogaje. Ugrejte deo maslaca u dubokom tiganju na umerenoj vatri. Dinstajte luk oko 5 minuta. Dodajte meso. Pržite oko 8 minuta ili dok ne ostane na masti. Dodajte paradajz pire, biber i...
Svinjetina sa jabukamaSvinjetina sa jabukama
09. januar
Oljuštite i isecite jabuke. Zagrejte rernu na 350 stepeni. Istopite maslac u tiganju i zapržite šnicle sa dve strane dok ne porumene. Poređajte kriške jabuka u posudu za pečenje. Pomešajte cimet i šećer u posipite po...
Svinjetina sa leblebijamaSvinjetina sa leblebijama
18. jul
Svinjetina sa leblebijama je mnogo ukusna....
Svinjetina sa boranijomSvinjetina sa boranijom
28. april
Očistite luk i šaragrepu i isecite ih na parčiće. Dinstajte ih u masnoći. Dodajte meso (prethodno blago skuvano) i alevu papriku. Promešajte. Sipajte boraniju iz tegle i dodajte u preostale sastojke.. Dolijte proceđen...
Svinjetina sa bundevomSvinjetina sa bundevom
04. mart
Svinjetina sa bundevom - sočna i veoma ukusna....
Svinjetina sa paradajzomSvinjetina sa paradajzom
23. sep.
Operemo meso i isečemo na zalogaje. Prelivamo vodom i stavljamo da se kuva, pre nego što provri skidamo penu koja se stvorila. Nakon 20-30 minuta kuvanja dodajemo oljušten i kurpnije iseckan luk, ulje i so. Oljuštimo...
Marinirana svinjetina u đuvečariMarinirana svinjetina u đuvečari
08. april
Izlupajte šnicle. U posudi pomešajte senf, majone i začine. Sa dobijenom smesom namažite šnicle i stavite ih u frižider na nekoliko sati. Sipajte malo ulja u tiganj i propržite šnicle na kratko sa obe strane. Poređajte...
Pečena svinjetina u sosuPečena svinjetina u sosu
10. april
U posudi sjedniti brašno, alevu papriku, biber i so po ukusu. Dobro promešati i smesu sipati na list od novina. Postaviti parče mesa pa ga dobro uvaljati u začine, tako da se začini dobro zalepe za meso. Meso staviti u...
Brza svinjetina u tiganjuBrza svinjetina u tiganju
01. jul
File očistite od masnoće, izlupajte ga i nasecite na male komade. Promešajte namirnice za marinadu i prelijte meso. Ostavite ga oko pola sata u marinadi. Ulje ugrejte u dubokom tiganju i pržite meso oko 4-5 minuta....
Pečena svinjetina s prazilukomPečena svinjetina s prazilukom
27. nov.
Isecite svinjsko meso na manje parčiće i začinite ga solju i biberom. U posudi za pečenje zagrejte ulje i dodajte maslac. Kuvajte oko 20 minuta i dodajte očišćen i na parčiće isečen praziluk. Pospite alevom paprikom i...
Krhka svinjetina u đuvečariKrhka svinjetina u đuvečari
03. april
Šnicle od vrata se stavljaju u tiganj sa ugrejanom masnoćom i zaprže se na kratko sa obe strane. Nakon što se izvade posipaju se solju i biberom. Na dno glinene đuvečare se poređa red svinjskih šnicli. Odozgo se preko...
Pržena svinjetina u teglamaPržena svinjetina u teglama
03. okt.
Lepo je da meso bude od domaćeg praseta, ukus je drugačiji. Ali ko nema, može pripremiti i od kupovnog. Isecite meso na komade srednje veličine, sipajte mast u veliki pleh ili šerpu i počnite da pržite meso. Ako ne...
Aromatična svinjetina u rerniAromatična svinjetina u rerni
10. jun
Svinjetina se opere i osuši. Ruzmarin, origano, biber, korijander, beli luk u prahu i morska so se pomešaju sa maslinovim uljem. Ovom smesom se namaže meso, uvija se u najlon i ostavlja se 2 sata u frižideru....