Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Sterilizovano svinjsko mesoSterilizovano svinjsko meso
07. avgust
Bolje je ako u tegle sterilizovanog svinjskog mesa dodate i bujon iz kuvanih kostiju, ali ja to ovog puta nisam uradio i žao mi je....
Špikovano svinjsko mesoŠpikovano svinjsko meso
16. mart
Možete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
Meraklijsko suvo svinjsko mesoMeraklijsko suvo svinjsko meso
12. januar
Druga opcija za svinjsko suvo meso je da se ostavi u frižideru (na temperaturi od 5-7 stepeni) 4-5 dana. Gotovo svinjsko suvo meso umotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider....
Svinjsko meso sa zeljemSvinjsko meso sa zeljem
12. jul
Svinjsko meso sa zeljem je veoma ukusno....
Svinjsko meso sa povrćemSvinjsko meso sa povrćem
25. jun
Gotovo povrće se dodaje u svinjsko meso. Serviraju se topli....
Sos za svinjsko mesoSos za svinjsko meso
22. mart
Rastopimo maslac u tiganju. Dodajemo brašno i pržimo dok ne dobijemo zlatnu boju. Stalno mešamo da ne zagori. Lagano dodajemo buljon od mesa, so, biber po ukusu. Odvojimo žumance od belanca. Žumance se pomeša sa senfom...
Svinjsko meso sa spanaćemSvinjsko meso sa spanaćem
27. jun
Isečemo meso na parčiće i izdinstamo u malo masnoće. Dodajemo spanać, opran i iskidan. Dodajemo luk, isečen na sitno. Dodajemo vodu i ostavljamo da vri. Stavimo začine po ukusu. Ako vam se jelo čini retko, možete da...
Dinstano aromatično svinjsko mesoDinstano aromatično svinjsko meso
17. feb.
1. Očistite meso od suvišnih žila i masnoća po površini. Natrljajte biberom i ostavite na sobnoj temperaturi, dok ne dođe vreme da se koristi. 2. Isecite luk i beli luk na krupno i dinstajte ih u ulju dok ne omekšaju oko...
Domaće usoljeno svinjsko mesoDomaće usoljeno svinjsko meso
20. jul
Meso spremno za soljenje se iseče na kriške, debljine oko 2, 5 cm. Svaka od njih se prekriva solju i stavlja se u frižider tokom jednog dana. Nakon toga se pere od soli ledenom vodom i suši se. Vraća se nazad u frižider...
Domaće konzervisano svinjsko mesoDomaće konzervisano svinjsko meso
06. dec.
Konzervisano svinjsko meso se kuva bar dva, dva i po sata....
Svinjsko meso sa pečurkamaSvinjsko meso sa pečurkama
14. okt.
Prvo sam u odgovarajuću šerpu na ringli sipala ulje, a ringlu sam uključila na srednju temperaturu. Dok se ulje zagreva, očistila sam, oprala i isekla luk na sitno. Nakon toga sam ga stavila da se zaprži i malo da omeška...
Svinjsko meso sa boranijomSvinjsko meso sa boranijom
14. okt.
Svinjsko meso se iseče na zalogaje i isprži se. Izvadi se i na istom mestu se zaprži luk, ubrzo se dodaje očišćena boranija i malo vode. Dinsta se dok boranija ne omekša....
Kuvano špikovano svinjsko mesoKuvano špikovano svinjsko meso
26. april
Operemo meso i špikujemo ga sa slaninom, šargarepama i zrnima bibera. Stavljamo ga u odgovarajuću posudu i prelivamo vrelom posoljenom vodom. Stavljamo da se kuva. Kada provri dodajemo na sitno isečen luk, šargarepe...
Svinjsko meso i grašakSvinjsko meso i grašak
23. maj
Isečeno meso se isprži sa lukom i šargarepom. Stavi se grašak, aleva paprika, biber i paradajz iz flaše ili male tegle kao i bujon od mesa. DOdaju se 2 šolje vode i ostavi se da provri. Ako je potrebno zatim se doliva...
Svinjsko meso sa prazilukomSvinjsko meso sa prazilukom
14. mart
Nasecite meso na zalogaje. Stavite mast u tiganj i dodajte meso. Pržite dok ne bude gotovo, povremeno ga mešajući. Za to vreme očistite i naseckajte praziluk na krupnije komade pa ga dodajte u gotovo meso. Posolite...
Svinjsko meso u đuvečariSvinjsko meso u đuvečari
13. mart
Isecite meso na parčiće, pospite ga peršunom, i sitno isečenim lukom, pospite biberom. Dodajte sitno isečene paprike, senf, kim i promešajte sve dobro. Ostavite smesu da odstoji na hladnom 5-6 sati. Rasporedite meso...
Pečeno svinjsko meso u rerniPečeno svinjsko meso u rerni
30. jun
Isecite svinjsku plećku na komade ili veće ravne komade. Pospite začinima i uljem i lepo promešajte. Ostavite tako na oko 30 minuta, a za to vreme isečemo praziluk i sipamo ga u pleh....
Brzo svinjsko meso u tiganjuBrzo svinjsko meso u tiganju
17. sep.
Na taj način mogu da se spreme i pileće meso ili svinjske i pileće šnicle, ali uzimamo u obzir odgovarajući začin za meso (na primer piletina će ići uz začin za piletinu)....
Sos za pečeno svinjsko mesoSos za pečeno svinjsko meso
23. nov.
Zagrejte malo masti u tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i kuvajte dok se ne dobije zlatkasta, karamel boja. otprilike 5 minuta. Rastopite brašno u bujon, tako da nema grudvica. Začinite solju i biberom po ukusu...
Dinstano svinjsko meso sa lukomDinstano svinjsko meso sa lukom
19. januar
Isecite meso na krupnije komade. Stavite maslac u tiganj i ugrejte ga na vatri. Stavite dve grančice majčine dušice i nekoliko listića žalfije da se prže nekoliko sekundi. Tako će začini pustiti mirise. Izvadite začine...
Pečeno svinjsko meso sa krompiromPečeno svinjsko meso sa krompirom
18. okt.
Operite i očistite svinjetinu od opni i žila. Naseckajte ga na filee debljine 4 cm. Začinite solju, biberom i potopite ga u belo vino. Marinirajte ga oko 2 sata. Poređajte meso na dno vatrostalne staklene posude, koju...
Zapečeno svinjsko meso sa krompiromZapečeno svinjsko meso sa krompirom
05. feb.
Zapečeno svinjsko meso sa krompirom servirajte toplo!...
Svinjsko meso u paradajz sosuSvinjsko meso u paradajz sosu
19. maj
1
U teflonskom tiganju ili posudi sipati ulje i dodati sitno naseckan luk i beli luk. Mešati, pa dodati paradajz pire ili ajvar, peršun, vegetu i 2.5 šolje vode. Ostaviti jelo da provri, a u međuvemrenu upržiti meso....
Dinstano svinjsko meso u đuvečariDinstano svinjsko meso u đuvečari
11. feb.
Meso iseckajte na kockice, propržite ga na malo ulja, pa isipajte u đuvečaru. Krupno iseckajte luk i šargarepu i dodajte ih mesu. Nakon toga dodajte pečurke iseckane na krupnije komade i paradajz pire i brašno koje ste...
Marinirano svinjsko meso na roštiljuMarinirano svinjsko meso na roštilju
05. dec.
Operemo svinjsko meso, osušimo, isečemo na parčiće i plago istucamo. Stavljamo u posudu za pečenje i posipamo biberom po ukusu. Namažemo blago izgnječenim belim lukom....