Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sterilizovano svinjsko mesoBolje je ako u tegle sterilizovanog svinjskog mesa dodate i bujon iz kuvanih kostiju, ali ja to ovog puta nisam uradio i žao mi je....
07. avgust
Špikovano svinjsko mesoMožete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
16. mart
Meraklijsko suvo svinjsko mesoDruga opcija za svinjsko suvo meso je da se ostavi u frižideru (na temperaturi od 5-7 stepeni) 4-5 dana.
Gotovo svinjsko suvo meso umotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider....
12. januar
Sos za svinjsko mesoRastopimo maslac u tiganju. Dodajemo brašno i pržimo dok ne dobijemo zlatnu boju. Stalno mešamo da ne zagori.
Lagano dodajemo buljon od mesa, so, biber po ukusu. Odvojimo žumance od belanca.
Žumance se pomeša sa senfom...
22. mart
Svinjsko meso sa spanaćemIsečemo meso na parčiće i izdinstamo u malo masnoće. Dodajemo spanać, opran i iskidan.
Dodajemo luk, isečen na sitno. Dodajemo vodu i ostavljamo da vri. Stavimo začine po ukusu.
Ako vam se jelo čini retko, možete da...
27. jun
Dinstano aromatično svinjsko meso1. Očistite meso od suvišnih žila i masnoća po površini. Natrljajte biberom i ostavite na sobnoj temperaturi, dok ne dođe vreme da se koristi.
2. Isecite luk i beli luk na krupno i dinstajte ih u ulju dok ne omekšaju oko...
17. feb.
Domaće usoljeno svinjsko mesoMeso spremno za soljenje se iseče na kriške, debljine oko 2, 5 cm. Svaka od njih se prekriva solju i stavlja se u frižider tokom jednog dana. Nakon toga se pere od soli ledenom vodom i suši se.
Vraća se nazad u frižider...
20. jul
Domaće konzervisano svinjsko mesoKonzervisano svinjsko meso se kuva bar dva, dva i po sata....
06. dec.
Svinjsko meso sa pečurkamaPrvo sam u odgovarajuću šerpu na ringli sipala ulje, a ringlu sam uključila na srednju temperaturu.
Dok se ulje zagreva, očistila sam, oprala i isekla luk na sitno. Nakon toga sam ga stavila da se zaprži i malo da omeška...
14. okt.
Svinjsko meso sa boranijomSvinjsko meso se iseče na zalogaje i isprži se. Izvadi se i na istom mestu se zaprži luk, ubrzo se dodaje očišćena boranija i malo vode.
Dinsta se dok boranija ne omekša....
14. okt.
Kuvano špikovano svinjsko mesoOperemo meso i špikujemo ga sa slaninom, šargarepama i zrnima bibera.
Stavljamo ga u odgovarajuću posudu i prelivamo vrelom posoljenom vodom. Stavljamo da se kuva.
Kada provri dodajemo na sitno isečen luk, šargarepe...
26. april
Svinjsko meso i grašakIsečeno meso se isprži sa lukom i šargarepom.
Stavi se grašak, aleva paprika, biber i paradajz iz flaše ili male tegle kao i bujon od mesa.
DOdaju se 2 šolje vode i ostavi se da provri. Ako je potrebno zatim se doliva...
23. maj
Svinjsko meso sa prazilukomNasecite meso na zalogaje.
Stavite mast u tiganj i dodajte meso. Pržite dok ne bude gotovo, povremeno ga mešajući.
Za to vreme očistite i naseckajte praziluk na krupnije komade pa ga dodajte u gotovo meso.
Posolite...
14. mart
Svinjsko meso u đuvečariIsecite meso na parčiće, pospite ga peršunom, i sitno isečenim lukom, pospite biberom.
Dodajte sitno isečene paprike, senf, kim i promešajte sve dobro. Ostavite smesu da odstoji na hladnom 5-6 sati.
Rasporedite meso...
13. mart
Pečeno svinjsko meso u rerniIsecite svinjsku plećku na komade ili veće ravne komade.
Pospite začinima i uljem i lepo promešajte. Ostavite tako na oko 30 minuta, a za to vreme isečemo praziluk i sipamo ga u pleh....
30. jun
Brzo svinjsko meso u tiganjuNa taj način mogu da se spreme i pileće meso ili svinjske i pileće šnicle, ali uzimamo u obzir odgovarajući začin za meso (na primer piletina će ići uz začin za piletinu)....
17. sep.
Sos za pečeno svinjsko mesoZagrejte malo masti u tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i kuvajte dok se ne dobije zlatkasta, karamel boja. otprilike 5 minuta.
Rastopite brašno u bujon, tako da nema grudvica. Začinite solju i biberom po ukusu...
23. nov.
Dinstano svinjsko meso sa lukomIsecite meso na krupnije komade. Stavite maslac u tiganj i ugrejte ga na vatri. Stavite dve grančice majčine dušice i nekoliko listića žalfije da se prže nekoliko sekundi. Tako će začini pustiti mirise.
Izvadite začine...
19. januar
Pečeno svinjsko meso sa krompiromOperite i očistite svinjetinu od opni i žila. Naseckajte ga na filee debljine 4 cm. Začinite solju, biberom i potopite ga u belo vino. Marinirajte ga oko 2 sata.
Poređajte meso na dno vatrostalne staklene posude, koju...
18. okt.
Svinjsko meso u paradajz sosuU teflonskom tiganju ili posudi sipati ulje i dodati sitno naseckan luk i beli luk.
Mešati, pa dodati paradajz pire ili ajvar, peršun, vegetu i 2.5 šolje vode.
Ostaviti jelo da provri, a u međuvemrenu upržiti meso....
19. maj
1
Dinstano svinjsko meso u đuvečariMeso iseckajte na kockice, propržite ga na malo ulja, pa isipajte u đuvečaru.
Krupno iseckajte luk i šargarepu i dodajte ih mesu. Nakon toga dodajte pečurke iseckane na krupnije komade i paradajz pire i brašno koje ste...
11. feb.
Marinirano svinjsko meso na roštiljuOperemo svinjsko meso, osušimo, isečemo na parčiće i plago istucamo. Stavljamo u posudu za pečenje i posipamo biberom po ukusu. Namažemo blago izgnječenim belim lukom....
05. dec.