Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Tabasko SosTabasko Sos
20. sep.
Rok trajanja tabasko sosa je 5 godina. Tabasko sos u kulinarstvu Nesumnjivo je tabasko sos najpoznatiji ljuti sos koji je kulinarski svet ikad poznavao....
Namaz od pasulja sa tabasko sosomNamaz od pasulja sa tabasko sosom
07. avgust
Pasulj, sos, sitan sir i masline bez koštica se pasiraju dok se ne dobije homogena smesa. Namaz možete servirati kao predjelo, pre glavnog jela, ali možete namazati i na krekere i serivrati kao koktel zalogaje....
Soja SosSoja Sos
27. jul
Soja sos u kulinarstvu Poenta soja sosa jeste da on bud prijatno društvo svakom jelu koje stavljamo u tanjir....
Vorčester SosVorčester Sos
23. jun
Jedan od najprepoznatljivijih sosova u svetu zauzima važno mesto u kulinarstvu i cenjen je sastojak niza jela....
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuUpotreba majčine dušice u kulinarstvu
11. avgust
U kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuPrimena natrijum benzoata u kulinarstvu
10. dec.
On je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku; - U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
Kako napraviti sofrito sosKako napraviti sofrito sos
14. okt.
Kada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa. Zaista, sve do sada...
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!
03. april
Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama. Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos. Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Zdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
Sos DižonSos Dižon
28. feb.
Kada potrošite pola ulja, dodajte sok od limuna i nastavite da mutite sa preostalim uljem dok ne dobijete gust sos za meso. Sos dižon je spreman....
Bearnez sosBearnez sos
23. okt.
Sos se služi uz pečeno meso, kuvana jaja itd. Po želji, bearnaez sos se može začiniti limunovim sokom i belim biberom....
Milaneze sosMilaneze sos
05. januar
1
Milaneze sos je gotov....
Portvajn sosPortvajn sos
26. okt.
Uz neprestano mešanje nastavljamo da kuvamo klasični sos za meso na umerenoj vatri dok se tečnost ne smanji za pola. Gotov Portvajn sos procedimo kroz finu cediljku i sipamo ga u posudu za sosove....
Sos SofritoSos Sofrito
05. feb.
Sofrito je glavni sos koji je baza mnogih jela u španskoj kuhinji - od pirinča i paelje do različitih janija....
Normandski sosNormandski sos
02. dec.
Nakon što se temperatura žumanaca ujednači ona se sipaju u sos i ponovo se meša. Normandski sos je pogodan za različite vrste riba....
Robert sosRobert sos
30. mart
U tom slučaju sos bude malo svetliji. 4. U sledećoj etapi ponovo imate izbor - da procedite ukusni sos za meso ili da ga pasirate da sameljete luk i da imate glatku konzistenciju....
Sos AvgolemonoSos Avgolemono
15. dec.
Ovaj sos se najčešće priprema kao sos za recepte sa ribom, zbog njegovog snažno izraženog ukusa limuna i zbog njegove kiselosti....
Sos skordaljaSos skordalja
14. avgust
Gotov sos skordalja razredimo sa malo kiselog mleka dok ne dobijemo željenu gustinu. Ova vrsta sosa skordalja se može servirati uz pržene tikvice ili prženu ribu....
Sicilijanski sosSicilijanski sos
24. jul
Čim se inćuni rastope, dodajte sos od paradajza i začine. Kuvajte sos sa špagete desetak minuta, isključite i servirajte. Sicilijanski sos je gotov....
Sataj sosSataj sos
29. maj
Stavljamo naznačene sastojke za mesni sos u blender. Pasiramo dok ne postane gladak, probajući za ukus i začinjavamo ako je potrebno. Na kraju dodajemo sok od limuna u Sataj sos....
Sos tanduriSos tanduri
22. maj
Promešajte lepo mlečni sos i začinite po želji, stavite više začine ako vam se dopada jači ukus. Indijski sos Tanduri je odlično društvo za meso, ribu ili povrće. Možete koristiti i kao marinadu....
Sos AlfredoSos Alfredo
15. mart
Rastopite maslac i dodajte pavlaku, mešajte na laganoj vatri. Dodajte sitno iseckan beli luk i sir. Mešajte dok se sir ne istopi i dok ne dobijete glatku smesu. Posolite i dodajte peršun. Dobro promešajte....
Sos RemuladaSos Remulada
13. mart
Ovaj sos je pogodan za ribu i morske plodove....
Tahini sosTahini sos
04. mart
Meša se dok s ene dobije gladak sos. Tahini sos se koristi najviše u arapskoj kuhinji. Odgovarajuć je kako za povrće, tako i za mesa....