Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tabasko SosRok trajanja tabasko sosa je 5 godina.
Tabasko sos u kulinarstvu
Nesumnjivo je tabasko sos najpoznatiji ljuti sos koji je kulinarski svet ikad poznavao....
20. sep.
Namaz od pasulja sa tabasko sosomPasulj, sos, sitan sir i masline bez koštica se pasiraju dok se ne dobije homogena smesa.
Namaz možete servirati kao predjelo, pre glavnog jela, ali možete namazati i na krekere i serivrati kao koktel zalogaje....
07. avgust
Soja SosSoja sos u kulinarstvu
Poenta soja sosa jeste da on bud prijatno društvo svakom jelu koje stavljamo u tanjir....
27. jul
Vorčester SosJedan od najprepoznatljivijih sosova u svetu zauzima važno mesto u kulinarstvu i cenjen je sastojak niza jela....
23. jun
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuU kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
11. avgust
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuOn je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku;
- U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
10. dec.
Kako napraviti sofrito sosKada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa.
Zaista, sve do sada...
14. okt.
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama.
Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
03. april
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Potrebni sastojci: 2 žumanca...
14. avgust
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiZdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
01. jul
Sos DižonKada potrošite pola ulja, dodajte sok od limuna i nastavite da mutite sa preostalim uljem dok ne dobijete gust sos za meso.
Sos dižon je spreman....
28. feb.
Bearnez sosSos se služi uz pečeno meso, kuvana jaja itd. Po želji, bearnaez sos se može začiniti limunovim sokom i belim biberom....
23. okt.
Portvajn sosUz neprestano mešanje nastavljamo da kuvamo klasični sos za meso na umerenoj vatri dok se tečnost ne smanji za pola.
Gotov Portvajn sos procedimo kroz finu cediljku i sipamo ga u posudu za sosove....
26. okt.
Sos SofritoSofrito je glavni sos koji je baza mnogih jela u španskoj kuhinji - od pirinča i paelje do različitih janija....
05. feb.
Normandski sosNakon što se temperatura žumanaca ujednači ona se sipaju u sos i ponovo se meša.
Normandski sos je pogodan za različite vrste riba....
02. dec.
Robert sosU tom slučaju sos bude malo svetliji.
4. U sledećoj etapi ponovo imate izbor - da procedite ukusni sos za meso ili da ga pasirate da sameljete luk i da imate glatku konzistenciju....
30. mart
Sos AvgolemonoOvaj sos se najčešće priprema kao sos za recepte sa ribom, zbog njegovog snažno izraženog ukusa limuna i zbog njegove kiselosti....
15. dec.
Sos skordaljaGotov sos skordalja razredimo sa malo kiselog mleka dok ne dobijemo željenu gustinu.
Ova vrsta sosa skordalja se može servirati uz pržene tikvice ili prženu ribu....
14. avgust
Sicilijanski sosČim se inćuni rastope, dodajte sos od paradajza i začine.
Kuvajte sos sa špagete desetak minuta, isključite i servirajte.
Sicilijanski sos je gotov....
24. jul
Sataj sosStavljamo naznačene sastojke za mesni sos u blender.
Pasiramo dok ne postane gladak, probajući za ukus i začinjavamo ako je potrebno.
Na kraju dodajemo sok od limuna u Sataj sos....
29. maj
Sos tanduriPromešajte lepo mlečni sos i začinite po želji, stavite više začine ako vam se dopada jači ukus.
Indijski sos Tanduri je odlično društvo za meso, ribu ili povrće. Možete koristiti i kao marinadu....
22. maj
Sos AlfredoRastopite maslac i dodajte pavlaku, mešajte na laganoj vatri.
Dodajte sitno iseckan beli luk i sir. Mešajte dok se sir ne istopi i dok ne dobijete glatku smesu.
Posolite i dodajte peršun. Dobro promešajte....
15. mart
Tahini sosMeša se dok s ene dobije gladak sos.
Tahini sos se koristi najviše u arapskoj kuhinji.
Odgovarajuć je kako za povrće, tako i za mesa....
04. mart