Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

TamarindTamarind
21. sep.
Sastav tamarinda 100 g tamarinda ima 245 kalorija, 36 g ugljenih hidrata, 7 g masti, vitamina A, organske kiseline....
TamariloTamarilo
05. dec.
Gajenje tamarila Tamarilo se lako sadi, putem reznica, i kao drvo nije teško za gajenje, pa ga mogu gajiti i neiskusni baštovani....
Vorčester SosVorčester Sos
23. jun
Sastojak koji određuje neverovatan ukus sosa je egzotičan i retko sretano plod tamarind....
Domaći vorčester sosDomaći vorčester sos
26. maj
Izgnječite beli luk sa malo soli (oko 1 kašičicu sam ja dodala), nakon čega ga premestite u posudu i dodate jabukovo sirće, med, melasu, tamarind pastu. Takođe dodajte i riblje ulje, luk u prahu i čili....
Nepoznati arapski začiniNepoznati arapski začini
04. januar
Tamarind Tamarind je malo tropsko drvo koje po spošljašnjem izgledu podseća na akaciju. Njegov naziv potiče od arapske reči za indijsku urmu....
Ekonomičan kolač bez jajaEkonomičan kolač bez jaja
05. mart
Ako koristite taman džem ili slatko, testo će takođe biti tamnije, pa pazite da kolač ne izgori dok se peče....
Pravi dresing za sveže salatePravi dresing za sveže salate
24. sep.
Dresing, koji odgovara zelenoj salati sa škampima Priprema se od 6 supenih kašika soka od pomela, 3 supene kašike ribljeg sosa, 2 kašičice sosa od tamarinda i 2 supene kašike meda....
Moj sjajan krem karamelMoj sjajan krem karamel
20. januar
Šeće ne treba da zagori (da bude taman), jer će da gorči. Šolje ređamo u dublju posudu za pečenje Sipamo smesu, tako da ostane prst odstojanja do vrha....
Zonski smutiZonski smuti
08. maj
Ovaj zonski smuti predstavlja 1 jedinicu dijete dr Barija Searsa (jedan blok proteina, ugljenih hidrata i masti) i taman je za jednu užinu kod zonske dijete....
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?
27. sep.
Napitak je neverovatno bogat i taman, a potrebna je samo kašika osušenih listova artičoke i ključale vode. Blago gorak čaj od artičoke može se zasladiti i začiniti medom, mlekom ili šećerom....
Mini kuglof sa mandarinomMini kuglof sa mandarinom
13. januar
Mutiti taman toliko da se sjedini. Kalup za mini kuglof namazati maslacem, pa sipati smesu. Peći 20 minuta na 180 stepeni C....
Greške pri pravljenju paprikašaGreške pri pravljenju paprikaša
10. avgust
Tada paprikaš postaje taman, gorkog ukusa i neprijatnog mirisa. A ako dodate vodu pre nego što je brašno zlatasto, a luk se već pozlatio paprikaš će da miriše na sirovo testo i neće imati izgled i boju....
Omiljeni deserti ItalijanaOmiljeni deserti Italijana
06. nov.
Panforte: Predstavlja taman kolač dosta teškog ukusa, u kojem ima cimeta i karamfilića. Posebno rasprostranjen u Centralnoj Italiji. 5....
Testenina u sosu od pavlakeTestenina u sosu od pavlake
25. nov.
Posoliti po ukusu i kuvati do pola (ne da skroz bude skuvana testenina-taman za to vreme ispari tečnost). Dodati pavlaku za kuvanje i ukrčkati 5 minuta. Zatim dodati sir i rendani kačkavalj....
O smeđem šećeruO smeđem šećeru
19. mart
Muskovado se proizvodi u dve vrste - taman i svetao. Odgovarajući je za različite vrste glazura i nadeva, ali ne preporučuje se za zaslađivanje čaja ili kafe, zbog jakog ukusa melase....
Mekani mafini sa džemomMekani mafini sa džemom
14. avgust
Savet: Koristite kalup sa 12 udubljenja - taman toliko smese ima da se popune korpice u u udubljenjima u kalupu....
Energetske ruske palačinke sa tečnom čokoladom i bananomEnergetske ruske palačinke sa tečnom čokoladom i bananom
23. jun
Jedna mala banana je taman za jednu duplu rusku palačinku. Serviramo energetske ruske palačinke (ili energetske bombice) sa toplim mlekom ili svežim sokom....
Efektni mafini sa trešnjamaEfektni mafini sa trešnjama
25. jul
Dodajemo taman kakao i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Trešnje dodajemo u belu smesu, odvajamo mali deo za odozgo....
Kolač sa jabukama, keksom i cimetomKolač sa jabukama, keksom i cimetom
13. feb.
Ja sam koristila posudu veličine 26 cm i jedno pakovanje keksa mi je bilo taman da se pokrije dno....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Na koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći....
MaskarponeMaskarpone
26. april
Nekada se maskarpone smatrao vrstom kiselog mleka, jer se za njega koristila prirodna biljna mast, koja se dobijala od semena drveta po nazivu tamarind....
Vino MarsalaVino Marsala
16. feb.
Arome, koje će vas u potpunosti osvojiti, najviše podsećaju na vanilu, smeđi šećer, kajsije, tamarind....
Kolačići bez brašna i šećera za 5 minutaKolačići bez brašna i šećera za 5 minuta
21. jun
Dodaju se dva jaja, taman kakao i prašak za pecivo. Zatvorite poklopac i blendirajte u ujednačenu smesu, Ja sam spremila pola doze. Dobijenu smesu za kolač podelite na dva dela....
Detalji pri farbanju jajaDetalji pri farbanju jaja
01. jun
Uzmite jedno parče pamuka koje će biti taman toliko veliko da obavije jedno jaje. Poprskajte pamuk svim bojama koje su rastvorene. Uvijte pamuk čvrsto oko jajeta i ostavite da tako stoji 10 minuta....
Američke palačinke sa domaćim džemom od kajsijaAmeričke palačinke sa domaćim džemom od kajsija
02. dec.
Taman kada se džem od kajsija zgusne, dodajte malo hladnog maslaca i mešajte dok ne postane glatka smesa....