Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
TamarindSastav tamarinda
100 g tamarinda ima 245 kalorija, 36 g ugljenih hidrata, 7 g masti, vitamina A, organske kiseline....
21. sep.
TamariloGajenje tamarila
Tamarilo se lako sadi, putem reznica, i kao drvo nije teško za gajenje, pa ga mogu gajiti i neiskusni baštovani....
05. dec.
Vorčester SosSastojak koji određuje neverovatan ukus sosa je egzotičan i retko sretano plod tamarind....
23. jun
Domaći vorčester sosIzgnječite beli luk sa malo soli (oko 1 kašičicu sam ja dodala), nakon čega ga premestite u posudu i dodate jabukovo sirće, med, melasu, tamarind pastu.
Takođe dodajte i riblje ulje, luk u prahu i čili....
26. maj
Nepoznati arapski začiniTamarind
Tamarind je malo tropsko drvo koje po spošljašnjem izgledu podseća na akaciju. Njegov naziv potiče od arapske reči za indijsku urmu....
04. januar
Ekonomičan kolač bez jajaAko koristite taman džem ili slatko, testo će takođe biti tamnije, pa pazite da kolač ne izgori dok se peče....
05. mart
Pravi dresing za sveže salateDresing, koji odgovara zelenoj salati sa škampima
Priprema se od 6 supenih kašika soka od pomela, 3 supene kašike ribljeg sosa, 2 kašičice sosa od tamarinda i 2 supene kašike meda....
24. sep.
Moj sjajan krem karamelŠeće ne treba da zagori (da bude taman), jer će da gorči. Šolje ređamo u dublju posudu za pečenje
Sipamo smesu, tako da ostane prst odstojanja do vrha....
20. januar
Zonski smutiOvaj zonski smuti predstavlja 1 jedinicu dijete dr Barija Searsa (jedan blok proteina, ugljenih hidrata i masti) i taman je za jednu užinu kod zonske dijete....
08. maj
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?Napitak je neverovatno bogat i taman, a potrebna je samo kašika osušenih listova artičoke i ključale vode. Blago gorak čaj od artičoke može se zasladiti i začiniti medom, mlekom ili šećerom....
27. sep.
Mini kuglof sa mandarinomMutiti taman toliko da se sjedini.
Kalup za mini kuglof namazati maslacem, pa sipati smesu.
Peći 20 minuta na 180 stepeni C....
13. januar
Greške pri pravljenju paprikašaTada paprikaš postaje taman, gorkog ukusa i neprijatnog mirisa.
A ako dodate vodu pre nego što je brašno zlatasto, a luk se već pozlatio paprikaš će da miriše na sirovo testo i neće imati izgled i boju....
10. avgust
Omiljeni deserti ItalijanaPanforte: Predstavlja taman kolač dosta teškog ukusa, u kojem ima cimeta i karamfilića. Posebno rasprostranjen u Centralnoj Italiji.
5....
06. nov.
Testenina u sosu od pavlakePosoliti po ukusu i kuvati do pola (ne da skroz bude skuvana testenina-taman za to vreme ispari tečnost). Dodati pavlaku za kuvanje i ukrčkati 5 minuta.
Zatim dodati sir i rendani kačkavalj....
25. nov.
O smeđem šećeruMuskovado se proizvodi u dve vrste - taman i svetao. Odgovarajući je za različite vrste glazura i nadeva, ali ne preporučuje se za zaslađivanje čaja ili kafe, zbog jakog ukusa melase....
19. mart
Mekani mafini sa džemomSavet: Koristite kalup sa 12 udubljenja - taman toliko smese ima da se popune korpice u u udubljenjima u kalupu....
14. avgust
Energetske ruske palačinke sa tečnom čokoladom i bananomJedna mala banana je taman za jednu duplu rusku palačinku.
Serviramo energetske ruske palačinke (ili energetske bombice) sa toplim mlekom ili svežim sokom....
23. jun
Efektni mafini sa trešnjamaDodajemo taman kakao i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Trešnje dodajemo u belu smesu, odvajamo mali deo za odozgo....
25. jul
Kolač sa jabukama, keksom i cimetomJa sam koristila posudu veličine 26 cm i jedno pakovanje keksa mi je bilo taman da se pokrije dno....
13. feb.
Torta Sve vrste čokoladeNa koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći....
06. feb.
MaskarponeNekada se maskarpone smatrao vrstom kiselog mleka, jer se za njega koristila prirodna biljna mast, koja se dobijala od semena drveta po nazivu tamarind....
26. april
Vino MarsalaArome, koje će vas u potpunosti osvojiti, najviše podsećaju na vanilu, smeđi šećer, kajsije, tamarind....
16. feb.
Kolačići bez brašna i šećera za 5 minutaDodaju se dva jaja, taman kakao i prašak za pecivo.
Zatvorite poklopac i blendirajte u ujednačenu smesu, Ja sam spremila pola doze. Dobijenu smesu za kolač podelite na dva dela....
21. jun
Detalji pri farbanju jajaUzmite jedno parče pamuka koje će biti taman toliko veliko da obavije jedno jaje. Poprskajte pamuk svim bojama koje su rastvorene.
Uvijte pamuk čvrsto oko jajeta i ostavite da tako stoji 10 minuta....
01. jun
Američke palačinke sa domaćim džemom od kajsijaTaman kada se džem od kajsija zgusne, dodajte malo hladnog maslaca i mešajte dok ne postane glatka smesa....
02. dec.