Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Tarator od kopriveTarator od koprive
10. nov.
Sipajte vodu u šerpu i ostavite da provri. Dodajte koprivu i ostavite je na 8-10 minuta. Ocedite i ostavite da se ohladi. Isecite korpivu i stavite u posudu. Umutite mleko sa 1 šoljom vode i soli. Dodajte u koprivu, dodajte...
Tarator sa maslačkomTarator sa maslačkom
14. jul
Poslužite tarator ohlađen! Ovo je idealan način za konzumiranje listova maslačka - ukusno je, a i veoma korisno!...
Tarator sa tuštomTarator sa tuštom
06. jun
Tušt oprati i naseći listove i stabla. Kiselo mleko umutiti u posudi i dodati vodu, uz mešanje kašikom. Dodati i pasirani beli luk sa solju, pa nakon toga i ulje i naseckanu mirođiju....
Tarator sa siromTarator sa sirom
02. okt.
1
Oljuštite i naseckajte krastavac na sitno. Promešajte kiselo mleko i sipajte ga u posudu zajedno sa krastavcima, pa dolijte 1/2 kofice vode i dobro promešajte. Dodajte naseckanu mirođiju, so i biber po ukusu. Pospite...
Tarator na ruski načinTarator na ruski način
11. mart
Gustinu taratora regulišemo po proceni i ukusu. Na kraju dodajemo maslinovo ulje. Ja sam dodala mirođiju, pošto tarator bez mirođije nije tarator. Tarator na ruski način serviramo hladan....
Prolećni tarator sa zeljemProlećni tarator sa zeljem
01. april
Veoma brz i jednostavan tarator sa osvežavajućim ukusom proleća, nežnog zelja! Narendajte krastavac i promešajte je sa kiselim mlekom. Dodajte sveže ubranu mirođiju i zelje iz bašte, koje ste sitno naseckali....
Pasirani tarator sa kapromPasirani tarator sa kaprom
02. avgust
Stavljamo šolje sa gotovim taratorom u led. Prijatno uz Pasirani tarator sa kaprom!...
Tarator na seoski načinTarator na seoski način
21. maj
U tarator se dodaju samleveni orasi, pre serviranja - krupnije samleveni i ulje u svaku porciju. Servira se hladan....
Tarator na žetvarski načinTarator na žetvarski način
09. april
Tarator servirajte hladan....
Tarator na makedonski načinTarator na makedonski način
31. mart
Oljuštimo beli luk, sitno ga isečemo i u njega dodajemo so. Gotov beli luk dodajemo u ulje i dobro promešamo. Ud dublju posudu sipamo dobro ohlađeno kiselo mleko i smesu od ulja i belog luka. Isečemo krastavce na...
Tarator od mladih tikvicaTarator od mladih tikvica
26. jul
Nakon 10 minuta one će se ohladiti dovoljno, a nakon 15 minuta će imati malo leda i brzo će ohladiti tarator....
Tarator sa bivoljim mlekomTarator sa bivoljim mlekom
08. maj
So i maslinovo ulje dodajemo pre serviranja, da tarator ne postane voden. Seviramo sa kapljicama maslinovog ulja i kockicama za led za tarator. Uzo je hladan. Kažem vam živeli!...
Roze tarator sa cveklomRoze tarator sa cveklom
24. april
Isecite mirođiju sitno, ukrasite i servirajte tarator....
Tarator sa mladim dženarikamaTarator sa mladim dženarikama
09. feb.
Mlade dženarike operemo dobro i očistimo od belih koštica. Mleko mutimo dok ne postane homogeno. Dodajemo vodu i iscedimo sok od limuna. Stavljamo očišćene dženarike. Beli luk očistimo i isečemo. Dodajemo i njega. Stavljamo...
Tarator sa paprikom i maslinamaTarator sa paprikom i maslinama
16. avgust
Tarator sa paprikom i maslinama se služi ohlađen. Poslužite ukusni tarator uz omiljene pržene ćuftice, zapečeno jelo od krompira, pečene tikvice ili bilo koje drugo omiljeno jelo....
Holodnjik - ruski tarator sa cveklomHolodnjik - ruski tarator sa cveklom
26. januar
Pirpema se i ima sličan ukus kao naš tarator, bogatog ukusa, prijatnog mirisa i interesantne boje. Evo kako možete da pripremite....
Tarator sa tuštom i krastavcimaTarator sa tuštom i krastavcima
08. jun
Tarator se priprema na klasičan način, sa razlikom što se ovde dodaje tušt. Krastavci, tušt i beli luk se sitno iseku i dodaju u umućeno kiselo mleko sa začinima i razređeno, ako je potrebno. Dobro se promeša....
Pasirani tarator sa kokosovim mlekomPasirani tarator sa kokosovim mlekom
30. avgust
Mutimo sve sastojke za ukusni tarator. Pasirani tarator sa kokosovim mlekom serviramo u kokosovom orahu....
Veganski tarator sa semenkama suncokretaVeganski tarator sa semenkama suncokreta
22. sep.
I eto, veganski tarator je gotov. Ni po čemu ne odstupa od tradicionalnog taratora i jednostavan je za spremanje....
Roze tarator sa cveklom i avokadomRoze tarator sa cveklom i avokadom
04. okt.
Ukusni tarator se može odmah poslužiti. Za bolji i jači ukus, roze tarator ostaje 2 sata u frižideru. Grančica mirođije i trake avokada dostojanstveno krase svaku porciju roze taratora sa cveklom....
Kozji tarator sa divljim belim lukomKozji tarator sa divljim belim lukom
03. maj
Tarator se veoma dobro meša dok se ne dobije homogena smesa. Voda se ne dodaje. Kozji tarator sa divljim belim lukom se stavlja u frižider na 30 minuta, nakon čega se konzumira....
Zeleni tarator sa kiseljakom i sremušemZeleni tarator sa kiseljakom i sremušem
24. avgust
Za ovaj raskošni, prolećni tarator, prvo pripremite zeleno mleko. U posudu blendera sipajte kiselo mleko - 400 g sa 2% mlečne masnoće....
Tarator sa kefirom i orahovim uljemTarator sa kefirom i orahovim uljem
12. maj
Isečemo krastavac sitno ili izrendamo. Stavljamo u posudu. Oljuštimo i izgnječimo beli luk. Umutimo kefir i dodajemo i njega. Posolimo po ukusu i pormešamo dobro, ako je potrebno dodajemo malo vode. Sipamo u posude...
Svež tarator sa jabukom i kurkumomSvež tarator sa jabukom i kurkumom
11. april
Nije bitno kakvu jabuku ćete koristiti - slatku ili kiselu - daće veoma interesantan ukus taratoru. Pripremamo posudu, u kojoj ćemo praviti tarator. Krastavac se oljušti i narenda se u posudu....
Tarator sa šaragrepom, repom, rotkvicom i krastavcemTarator sa šaragrepom, repom, rotkvicom i krastavcem
17. april
Tako ono pušta sok i tarator postaje veoma ukusan. Dodajemo kiselo mleko u po želji 200 ili 400 ml vode. Maslinovo ulje i beli luk stavljamo pre nego što serviramo tarator, da bude svež....