Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

SalamaSalama
10. avgust
Odabir i čuvanje salame Kupujte samo salamu koja je dobro upakovana i gde jasno piše proizvođač i rok trajanja....
Teleća pršutaTeleća pršuta
17. mart
Kriterijum za gotovu teleću pršutu je promena boje. Ova pršuta može da izdrži u kesi u frižideru do 4-5 meseci....
Teleća janijaTeleća janija
29. okt.
Krupno nasećeno teleće meso upržite u masnoći. U istoj masnoći upržite i luk, šargarepu i celer, dodajte brašno i alevu papriku i prelijte sve sa malo tople vode....
Kolač salama s ratlukomKolač salama s ratlukom
19. dec.
Oblikujte u salamu, čvrsto uvijte i stavite je u frižider da se stegne. Pospite obilno kakaom pre nego što isečete salamu....
Salama od keksaSalama od keksa
01. mart
Nakon toga se uvija i zavija na oba kraja, kao salama. Stoji u frižideru 2-3 sata....
Pikantna teleća janijaPikantna teleća janija
19. januar
Isecite meso na sitne komade, stavite ga u ekspres lonac i kuvajte 40 minuta. Izvadite i ocedite, bujon ostavite sa strane. Krompir očistite i isecite na komade. Stavite šerpu na vatru, sipajte maslinovo ulje i ugrejte...
Teleća škembe čorbaTeleća škembe čorba
31. maj
Škembe dobro operite hladnom vodom, pa ga potopite u posoljenu vodu na 1-2 sata, operite, pa potopite u kipuću vodu i sa obe strane pređite nožem, ponovo operite i stavite u posoljenu vodu da se kuva, pa kada dobro omekša...
Pržena teleća džigericaPržena teleća džigerica
15. dec.
1
Isecite džigericu na kriške debljine oko 1 cm, nakon toga posolite. Uvaljajte isečenu džigericu u brašno i ispržite u zagrejanom maslacu. Servirajte sa grančicama peršuna....
Marinirana teleća šniclaMarinirana teleća šnicla
20. avgust
Mešajte smesu i dodajte teleću šniclu. Ostavite je da se marinuje bar 3-4 sata. Ugrejte roštilj na maksimalnu temperaturu i pecite teleće meso oko 5-6 minuta sa svake strane, neprestano mažite marinadom....
Teleća gulaš čorbaTeleća gulaš čorba
23. jun
Sipajte još toliku količinu bujona, koliko gusta želite da bude teleća čorba. Tečnost koju dolivate treba obavezno da bude vruća. 6....
Bistra teleća supaBistra teleća supa
06. sep.
Kuvajte ukusnu teleću supu dok povrće ne omekša. Bistru teleću supu poslužite sa malo maslinovog ulja i estragona....
Pržena teleća rebraPržena teleća rebra
08. jun
Poslužite pržena teleća rebra sa ruzmarinom i belim lukom....
Pržena teleća slezinaPržena teleća slezina
11. mart
Pržena teleća slezina je gotova....
Glazirana teleća rebarcaGlazirana teleća rebarca
06. maj
Nakon 40-45 minuta okrenite glazirana teleća rebra, da uhvate koricu sa obe strane, mažući ih marinadom....
Bistra teleća čorbaBistra teleća čorba
16. dec.
Vratite teleću čorbu na ringlu. Kuvajte još 15 minuta, u ekspres loncu, a može i u običnom. Ako odaberete drugu varijantu kuvanje će vam oduzeti 40 minuta. Bistru teleću čorbu servirajte posutu svežim peršunom....
Ohridska teleća čorbaOhridska teleća čorba
30. januar
U gotovu teleću čorbu ubacite da se istopi mala grudva maslaca, sklonite sa vatre i začinite umućenim sokom od limuna sa žumancem. Teleća čorba će biti još ukusnija ako u zapršku dodate i 2-3 kašike kiselog mleka....
Teleća kurban čorbaTeleća kurban čorba
27. sep.
Izvadite meso da se opusti na sobnoj temperaturi. Isecite ga na kocke i spustite u kipuću vodu na slaboj vatri zajedno sa malo maslinovog ulja. Čim počne da omekšava, dodajte i usitnjeno povrće i pirinač. Kad je svo povrće...
Makedonska teleća čorbaMakedonska teleća čorba
18. feb.
Topla makedonska teleća čorba se servira sa sveže iseckanim peršunom, istucanim belim lukom i sirćetom. Ljuta papričica takođe bi bila sjajan dodatak ovom jelu. Prijatno!...
Domaća teleća čorbaDomaća teleća čorba
08. nov.
Začinite domaću teleću čorbu sa prstohvatom bibera i nekoliko kapi soka od limuna....
Ukusna teleća rebarcaUkusna teleća rebarca
16. april
Vreme pripremanja zavisi od debljine i mekoće telećih rebaraca, tako da može da varira. Ako je meso ukusnih telećih rebaraca žilavije, može u marinadu da se doda malo svetlog piva ili belo vino....
Pasterizovana teleća džigericaPasterizovana teleća džigerica
30. dec.
Džiigerica se stavlja u šerpu, preliva se vodom, teko toliko da je prekrije i kuva se (nakon što provri) 10 minuta. Cilj tog kuvanja je da se džigerica stvrdne, da se lako seče. Nakon što je spremna za sečenje, vadi se...
Jednostavna teleća rebarcaJednostavna teleća rebarca
22. nov.
Rebarca se operu i razdvoje. Priprema se marinada od susamovog ulja, soka od limuna, soka od jabuke i suvih začina. Rebarca se začinjavaju smesom i ostavljau se da je upiju 2 sata. Nakon toga se ispeku na blago namazanom...
Teleća šnicla HolštajnTeleća šnicla Holštajn
25. januar
Isecite meso na šnicle, debljine oko 1 cm. Izlupajte ih drvenim čekićem sa obe strane, nakon toga ih posolite i pospite biberom. Uvaljajte ih u brašno, a nakon toga u griz i ostavite tako da odstoje 10 minuta. Za...
Pohovana teleća džigericaPohovana teleća džigerica
07. sep.
Očistimo teleću džigericu i sečemo na komade. Začinimo ih biberom i solju. U posudu stavljamo sveže mleko i stavljamo isečene komade džigerice u njega da odstoje 10-20 minuta....
Ventričina - savršena italijanska salamaVentričina - savršena italijanska salama
26. okt.
Četrnaesto izdanje nacionalnog konkursa o italijanskim salamama nagrađuje VENTRIČINU DEL VASTESE /VENTRICINA DEL VASTESE/ kao najbolju salamu 2020. godine što je čini pravim "biserom" u kruni italijanskih salama....